Интересува ме дали към катедрата по Арабистика се провеждат някакви курсове за студенти на СУ по арабски ?? Независимо дали е срещу заплащане
Арабски език ??
Модератор: Don Horhe
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Арабски език ??
Здравейте мили хора 
Интересува ме дали към катедрата по Арабистика се провеждат някакви курсове за студенти на СУ по арабски ?? Независимо дали е срещу заплащане
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Re: Арабски език ??
Има модул за всички други специалност... Платени курсове няма.
Какъв ти е интереса към арабския
? И за какво ще го ползваш?
Какъв ти е интереса към арабския
medicate, medicate
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Значи трябва да проверя на място...хм
Иначе за какво точно-просто ми е страшно интересно и искам да го знам,ако не перфектно,то поне да разговарям и пиша свободно на езика. Смятам да го ползвам след 2-3 год.
А дали признават някаква степен на владеене на езика..мн интересно..
Иначе за какво точно-просто ми е страшно интересно и искам да го знам,ако не перфектно,то поне да разговарям и пиша свободно на езика. Смятам да го ползвам след 2-3 год.
А дали признават някаква степен на владеене на езика..мн интересно..
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
- phoebe
- Легендарен флуудър
Съжалявам, че трябва да попаря ентусиазма ти, но арабският не е език който се учи "между другото" и след това свободно си пишеш и разбираш (не и говориш). Езикът, който се учи в СУ е подходящ за всичко, но не и за говорене на неформално ниво, поради огромното количество диалекти, често имащи много много малко сходство с книжовния. Дори с много интензивно изучаване, едно свободно владеене далеч не е по силите на всеки.
За степен, не знам дали има такива, най-добре отиди в ЦИЕК и питай най-напред в Катедрата по Арабистика, например секретарката Лора, тя би трябвало да може да ти отговори на всички въпроси.
medicate, medicate
- rachence
- Паисий
- Обратна връзка:
Знам за диалектите,но сигурно си има някакъв.. "основен" арабски, не знам как да го нарека.
Ще отида да проверя след сесията,мерси
Ще отида да проверя след сесията,мерси
- phoebe
- Легендарен флуудър
Има, езикът за официално общуване, "фусха" му викат, сиреч езика на красноречието 
Все пак, ела в катедрата и мисля, че ще ти обяснят за какво става въпрос.
Все пак, ела в катедрата и мисля, че ще ти обяснят за какво става въпрос.
medicate, medicate
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Раче, може би има лекторат, като моя по фински.
Ami az sum sreshtala v internet prostranstvoto kursove po arabski plateni, s lektori ot SU, edin ot nashite prepodavatel, az sum vtori kurs arabistika
.Uspeh
Тук се пише на кирилица.
streetdog
Тук се пише на кирилица.
streetdog
- zvezdichka
- В началото бе словото
Първа година португалска филология съм и искам да попитам някой знае ли дали мога да запиша арабски като втори език? И по-важното е, казаха ми, че не е сигурно, че ще се събере курс. И ако го запиша, а не се събере курс, мога ли да го сменя после за да не остана с по-малко кредити?
Няма невъзможни неща!
- phoebe
- Легендарен флуудър
За записването - можеш.
Звънни един телефон на 02/ 980 43 57, след 10 сутринта, търсиш Лора Минчева (секретарката на катедра "Арабистика и семитология"). Тя може да ти даде най-изчерпателна информация за всичко интересуващо те
Звънни един телефон на 02/ 980 43 57, след 10 сутринта, търсиш Лора Минчева (секретарката на катедра "Арабистика и семитология"). Тя може да ти даде най-изчерпателна информация за всичко интересуващо те
medicate, medicate
- zvezdichka
- В началото бе словото