Кандидатстване през 2008, матури и предварителни?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
sveta naglost
- В началото бе словото
Кандидатстване през 2008, матури и предварителни?
sega zavarshvam y4ilishte i skoro si kupix spravo4nika za kandidat stydenti na SU 2007-2008godina,no kakto i da e.. molq vsi4ki vas za informaciq po nqkolko vaprosa otnosno kandidatstvaneto prez 2008g:
1vo informaciqta otnosno izpitite(redovni i predvaritelni) v tozi spravo4nik prodaljava li da e aktyalna za kandidatstvaneto tazi godina?interesyvat me datite za vsi4ki neshta ,koito trqbva da se napravqt,nai-ve4e
2ro tai kato ima matyri moje li da segashnite abiyrienti da se qvim na predvaritelen izpit ,a kato gledam te sa prezi DZI-tata?
blagodarq predvaritelno i yspex!
1vo informaciqta otnosno izpitite(redovni i predvaritelni) v tozi spravo4nik prodaljava li da e aktyalna za kandidatstvaneto tazi godina?interesyvat me datite za vsi4ki neshta ,koito trqbva da se napravqt,nai-ve4e
2ro tai kato ima matyri moje li da segashnite abiyrienti da se qvim na predvaritelen izpit ,a kato gledam te sa prezi DZI-tata?
blagodarq predvaritelno i yspex!
Re: kandidatstvane prez 2008godina
1. КИРИЛИЦА!
2. Прочети правилата на форума, преди да постваш.
3. Има си цял раздел за кандидатстуденти.
Иначе - датите за изпити стават ясни в края на март/началото на април, когато се провежда Академичен съвет и се издава новия справочник - общо взето инфото в стария е актуално, като изключим промяната в датите и евентуална промяна в конспекта, но тя се знае много преди излизането на справочника.
Относно матурите - също трябва да се изчака решение на АС, но се съмнявам СУ да зачете матурата като приемен изпит, sorry.
2. Прочети правилата на форума, преди да постваш.
3. Има си цял раздел за кандидатстуденти.
Иначе - датите за изпити стават ясни в края на март/началото на април, когато се провежда Академичен съвет и се издава новия справочник - общо взето инфото в стария е актуално, като изключим промяната в датите и евентуална промяна в конспекта, но тя се знае много преди излизането на справочника.
Относно матурите - също трябва да се изчака решение на АС, но се съмнявам СУ да зачете матурата като приемен изпит, sorry.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: kandidatstvane prez 2008godina
Първо, темата не е за тук и ще я преместя! Тоя раздел КСК ще ви избоде очите!!!
Второ, пиши на кирилица!!! Следващото мнение на латиница ще бъде изтрито без предупреждение!
Трето, естествено е нещата в справочника да не са актуални, все пак са за миналата кампания. Датите на класиранията са еднакви всяка година обикновено, но останалото можеш да ползваш само за справка. Новият справочник излиза в началото на април.
Виж за матурите и отношението им към предварителните изпити аз лично не знам нищо
Второ, пиши на кирилица!!! Следващото мнение на латиница ще бъде изтрито без предупреждение!
Трето, естествено е нещата в справочника да не са актуални, все пак са за миналата кампания. Датите на класиранията са еднакви всяка година обикновено, но останалото можеш да ползваш само за справка. Новият справочник излиза в началото на април.
Виж за матурите и отношението им към предварителните изпити аз лично не знам нищо

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: Кандидатстване през 2008, матури и предварителни?
Не мисля, че е началото на април, а средата на февруари:
http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1146341
- svetli_sl
- В началото бе словото
Може ли само да попитам нещо понеже аз съм завършила миналата година и не съм държала матура!Значи имам оценка в дипломата ми по БЕЛ и География която ми казаха,че се явявя нещо като матура!Та въпроса ми е ще мога ли да си ги използвам като матури или ще държа изпити!На мен ми е все едно,но ми е интересно ако може няма смисъл да си създавам ядове със кандидатстудентски изпити!Sla-Mori написа:Не мисля, че е началото на април, а средата на февруари:
- Anor``
- В началото бе словото
Ще се наложи да се явиш на изпитите, защото оценката ти не е от явяване на матура, а от личния ти избор коя оценка да бъде вписана в графата "матура" 
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
- svetli_sl
- В началото бе словото
Да де ясно ми е,ама нали казват,че няма да има изпити по БЕЛ,апак аз съм се насочила да кандидатствам точно с него предмет и затова ми стана интересно!Anor`` написа:Ще се наложи да се явиш на изпитите, защото оценката ти не е от явяване на матура, а от личния ти избор коя оценка да бъде вписана в графата "матура"
Последно промяна от svetli_sl на 25 Яну 2008, 19:23, променено общо 1 път.
Така, хора...Поразрових се и вижте на какво попаднах.
----------------
П Р О Т О К О Л № 7
от заседанието на Ректорския съвет, проведено на 22 януари 2008 г.
ПРИСЪСТВАХА: проф. дин Ив. Илчев, проф. дмн Н. Попиванов,
проф. дхн Ив. Петков, доц. д-р М. Шишиньова,
доц. д-р Н. Видева, доц. д-р Ж. Владимиров
1. Текущи.
Р Е Ш Е Н ИЯ:
1. Ректорското ръководство реши за стартиране на кандидатстудентската кампания /КСК-2008г./ да се организират в Централното фоайе пред Аулата на Университета, “Дни на открити врати”. В продължение на три дни, в началото на март 2008г., бъдещите кандидат-студенти ще получат пълна информация за условията за кандидатстване в Софийския университет “Свети Климент Охридски”, за бъдещото им обучение и за тяхната професионална реализация. Решението да се разгласи своевременно в средствата за масова информация.
....
17. По доклад на доц. д-р М. Шишиньова РС реши получените мнения от факултетите, относно признаване на държавен зрелостен изпит за КСК-2008/2009г. /след обобщаване и анализиране на информацията/ да бъдат представени пред Академическия съвет за вземане на решение.
------------------------
Което значи, че към момента още оставаме в период на чакане...По последна информация съветът(академичния) е бил днес, но засега няма публикувана информация. Ето обаче къде можем да дебнем за тази информация:
Официални документи на Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Копнах двете решения, защото ми се струва, че са най-важни. Друго не ми хвана окото...Това за деня на отворени врати е много добра идея. Допада ми...А за другото-чакаме академичния...
----------------
П Р О Т О К О Л № 7
от заседанието на Ректорския съвет, проведено на 22 януари 2008 г.
ПРИСЪСТВАХА: проф. дин Ив. Илчев, проф. дмн Н. Попиванов,
проф. дхн Ив. Петков, доц. д-р М. Шишиньова,
доц. д-р Н. Видева, доц. д-р Ж. Владимиров
1. Текущи.
Р Е Ш Е Н ИЯ:
1. Ректорското ръководство реши за стартиране на кандидатстудентската кампания /КСК-2008г./ да се организират в Централното фоайе пред Аулата на Университета, “Дни на открити врати”. В продължение на три дни, в началото на март 2008г., бъдещите кандидат-студенти ще получат пълна информация за условията за кандидатстване в Софийския университет “Свети Климент Охридски”, за бъдещото им обучение и за тяхната професионална реализация. Решението да се разгласи своевременно в средствата за масова информация.
....
17. По доклад на доц. д-р М. Шишиньова РС реши получените мнения от факултетите, относно признаване на държавен зрелостен изпит за КСК-2008/2009г. /след обобщаване и анализиране на информацията/ да бъдат представени пред Академическия съвет за вземане на решение.
------------------------
Което значи, че към момента още оставаме в период на чакане...По последна информация съветът(академичния) е бил днес, но засега няма публикувана информация. Ето обаче къде можем да дебнем за тази информация:
Официални документи на Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Копнах двете решения, защото ми се струва, че са най-важни. Друго не ми хвана окото...Това за деня на отворени врати е много добра идея. Допада ми...А за другото-чакаме академичния...
- Anor``
- В началото бе словото
Май май няма начин да няма матура по БЕЛ..svetli_sl написа:Да де ясно ми е,ама нали казват,че няма да има матури по БЕЛ
А иначе за Академичния съвет.. и аз се порових из нета, но за сега не открих нищо съществено
Въоръжаваме се с търпение.. чакането продължава
Последно промяна от Anor`` на 25 Яну 2008, 19:23, променено общо 1 път.
- svetli_sl
- В началото бе словото
Oф извинявай не матури ами изпити!Аз затова се чудих как ще кандидатствам с БЕЛ след като може да няма изпити и да не ми зачитат оценката от тази която ми е избрана като матура!Anor`` написа:Май май няма начин да няма матура по БЕЛ..svetli_sl написа:Да де ясно ми е,ама нали казват,че няма да има матури по БЕЛ
- Anor``
- В началото бе словото
Изпити ще има, не се притеснявай
Що се отнася до литературата - вероятно няма да има предварителен, както и до сега, но редовният е пред теб
Независимо, че има матура, изпитите не отпадат, просто завършващите през 2008г. ще имат възможност да избират между оценката от матурата или от изпита. Но това е само за някои специалности 
Много ясно,че ще си има изпити.Независимо,че за някой специалности и някой университети могат да се признават оценките от матури.Това не значи,че няма да има изпити.Както ви е известно независимо,че ще има матури университетите ще продължат и за напред да си провеждат и техните си кандидатстудентски изпити.Кандидатстудентски изпити винаги е имало ще ги има и за напред.Освен това хората които не са доволни от оценката си от матурата как ще влезнат в даден вуз - отговорат е ясен като се явят на кандидатстудентски изпити и изкарат по-висока оценка.Така,че от всичко е ясно,че кандидатстудентски винаги е имало и ще ги има и за напред!Като имам впредвид за напред казвам както през 2008,така и през 2009,2010 и т,н.
- slvn
- В началото бе словото
Не е ли принципът да се избира между балообразуващите оценки от дипломата и оценката от матурата?Anor`` написа:Независимо, че има матура, изпитите не отпадат, просто завършващите през 2008г. ще имат възможност да избират между оценката от матурата или от изпита. Но това е само за някои специалности
А и според мен би било тъпо да е така,защото матурата в сравнение с изпита в СУ е направо смешна и не би могла да е такова "сито" за самия университет...
Imfuckinpossible is nothing... =]
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На 30 януари (т.е. утре) ще се реши всичко за КСК2008 в СУ. Ето източника на информация: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=218956 Сега ни остава да чакаме Академичния съвет утре за окончателни решения 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ето какво са решили днес от СУ относно матурите. Специалност "Журналистика" не е сред гласуваните за прием с оценка от матура. Източник: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=453516
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група