кандидатстване - магистратура - Стопански факултет

Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

кандидатстване - магистратура - Стопански факултет

Мнение от PrincessSuperstar »

Не намерих тема, която да засяга този въпрос, а аз живо се вълнувам.
Прочетох на сайта на факултета, че има входящ тест за неспециалисти. Някой има ли представа как става подготовката за този тест? Някаква литература по въпроса, която би било хубаво да се консултира? Примерни тестове? Ще съм много благодарна за всякакви мнения, коментари, споделени впечатления и други :)

(И едно малко отклонение. СУ усърдно затвърждава имиджа си на университет, който сякаш живее в далечното минало: на "сайта" му информацията по важни въпроси е кът, никъде нищо не се обяснява. Няма информация за студентите, почти никъде например няма списъци с датите на изпитите от сесията. НИЩО! Изумително е как други университети, които уж са по-малко престижни от СУ, се грижат за добрата осведоменост на студентите си, сайтовете им изобилстват от текуща информация и връзката по електронен път (какво новаторство) СЕ поддържа. Просто нямам думи.)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: кандидатстване - магистратура - Стопански факултет

Мнение от ^PrincessA^ »

Понеже въпросът ти касае конкретно СтФ, местя темата в техния раздел; дано получиш компетентна помощ! :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
moviestar
В началото бе словото

Мнение от moviestar »

Здравей PrincessSuperstar!
Аз също мисля да кандидатствам тази година в програмите за неспециалисти. Това, което знам за входящия изпит е, че е разработка на есе на тема по актуален управленски/икономически проблем (предполагам в зависимост за кои програми кандидатстваш). За подготовката може да използваш различни литературни източници, които са посочени в справочника за магистри (публикуван е на сайта на стопанския факултет). Също така знам, че има и изпит по западен език и допълнително устен изпит :) Това е което знам, дано съм ти бил полезен ! Поздрави
elli
В началото бе словото

Мнение от elli »

Здравейте!
Смятам да кандидатствам магистратура в стопански факултет на СУ, но не съм завършила бакалавър там. Чух че много рядко и трудно приемали студенти от други университети. Има ли някой информация по въпроса, дали това са само слухове....или устното събеседване е именно за това.
И по въпроса за подготовката ако някой има информация, моля да помага.
Благодаря предварително!
dilyana
В началото бе словото
Специалност: music

Мнение от dilyana »

Здравейте! И аз мисля да кандидатствам икономика в СУ. Някой знае ли каква е била темата на есето миналата година?
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”