Солидарност със Суходол
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Солидарност със Суходол
СОЛИДАРНОСТ СЪС СУХОДОЛ
Суходол е мястото, където отскоро отново започна да се изхвърля столичният боклук. Там са се изхвърляли навремето дори и радиоактивни отпадъци, а допреди няколко години – боклукът от операционните в „Пирогов”, в това число и човешки тъкани. Жители на кв. „Суходол” дори разказват, че кучетата са разнасяли ампутирани ръце и крака. Вонята, особено през лятото е непоносима, а инфилтратът от сметището се оттича в квартала, тровейки земята и водата на хората. Преди две години беше взето решение за затварянето на сметището в Суходол, но днес то отново е отворено, защото имало свободен капацитет.
Кв. „Суходол” днес фактически е под полицейска окупация – там са разположени по различни данни между 700 и 2000 служители на МВР, в това число и части на жандармерията. Това говори, че явно нещо се крие около Суходол – нещо, заради което се налага такъв брой служители на МВР да охраняват сметището и квартала. Това е „нещо” е или страхът от нови бунтове и барикади в квартала (както през 2005г.), или съдържанието на изхвърляните отпадъци, или и двете. Най-интересното е, че това се случва в „демократична” България. Може би такава е и европейската практика – нали България е вече член на Европейския съюз.
Студентско-ученическото движение "Призив за образование" смята, че отварянето на сметището в Суходол обслужва икономическите интереси на олигархията, управляваща София и страната, но не и интересите на живеещите в квартала.
Студентско-ученическото движение „Призив за образование" е категорично против незаконното насилствено повторно отваряне на сметището в Суходол.
Ние ще подкрепяме според възможностите си протестиращите граждани на Суходол в справедливата им борба срещу държавния терор.
Призоваваме учащите се от цялата страна да направят същото.
СТИГА ТЕРОР И ПРОИЗВОЛ!
СВОБОДА ЗА СУХОДОЛ!
София, 28 декември 2007г.
http://www.priziv.org
Суходол е мястото, където отскоро отново започна да се изхвърля столичният боклук. Там са се изхвърляли навремето дори и радиоактивни отпадъци, а допреди няколко години – боклукът от операционните в „Пирогов”, в това число и човешки тъкани. Жители на кв. „Суходол” дори разказват, че кучетата са разнасяли ампутирани ръце и крака. Вонята, особено през лятото е непоносима, а инфилтратът от сметището се оттича в квартала, тровейки земята и водата на хората. Преди две години беше взето решение за затварянето на сметището в Суходол, но днес то отново е отворено, защото имало свободен капацитет.
Кв. „Суходол” днес фактически е под полицейска окупация – там са разположени по различни данни между 700 и 2000 служители на МВР, в това число и части на жандармерията. Това говори, че явно нещо се крие около Суходол – нещо, заради което се налага такъв брой служители на МВР да охраняват сметището и квартала. Това е „нещо” е или страхът от нови бунтове и барикади в квартала (както през 2005г.), или съдържанието на изхвърляните отпадъци, или и двете. Най-интересното е, че това се случва в „демократична” България. Може би такава е и европейската практика – нали България е вече член на Европейския съюз.
Студентско-ученическото движение "Призив за образование" смята, че отварянето на сметището в Суходол обслужва икономическите интереси на олигархията, управляваща София и страната, но не и интересите на живеещите в квартала.
Студентско-ученическото движение „Призив за образование" е категорично против незаконното насилствено повторно отваряне на сметището в Суходол.
Ние ще подкрепяме според възможностите си протестиращите граждани на Суходол в справедливата им борба срещу държавния терор.
Призоваваме учащите се от цялата страна да направят същото.
СТИГА ТЕРОР И ПРОИЗВОЛ!
СВОБОДА ЗА СУХОДОЛ!
София, 28 декември 2007г.
http://www.priziv.org
Re: Солидарност със Суходол
То хубаво олигархията и така нататък, ама боклука в Пловдив ли да го карат срещу 1000 дойче марки на километър в едната посока? Това дали няма да увеличи мъничко таксата смет и по веригата всяка една такса?
София е станала ега ти кочината, а по едно време по телевизора освен медици в Либия и протести в Суходол друго нямаше. Със саботиране нищо няма да се получи, освен този двумилионен цирей, в който се е превърнала София, да бъде задушен от гнилоч заради 69 души, дето правят живи вериги и не знам си кво. Единственият път за стабилизиране на тоя проблем някъде в далечното бъдеще минава през използването на всеки свободен метър от сметището, докато ония помияри начело с Бойко измислят нещо. Ако.
Аз обаче не мога да бъда солидарен с хора, дето преди две години ми блокираха човешкото и законово право да си живея без боклук, който опаковам чинно в торби и отделям метал, хартия и пластмаса. Като са толкова разярени - грабвайте телата и вижте сметката на кмета или още по-добре - разчекнете Софиянски между 4 коня. Ама да се бориш, въвличайки други в гадостта - аре не.
Колкото до кучетата, носещи ръце и крака - решението е просто - събират се бойките суходолци и репетират линча на общинарите върху мастиите - лопати, камъни, отрова, кубинки - свободен избор. И за тези, дето ще протестират срещу това - животно, което с делата си създава свинщини, подлежи на лопата.
Неща със "солидарност" в името работеха само в Полша. Тук работи крумовата "секира".
София е станала ега ти кочината, а по едно време по телевизора освен медици в Либия и протести в Суходол друго нямаше. Със саботиране нищо няма да се получи, освен този двумилионен цирей, в който се е превърнала София, да бъде задушен от гнилоч заради 69 души, дето правят живи вериги и не знам си кво. Единственият път за стабилизиране на тоя проблем някъде в далечното бъдеще минава през използването на всеки свободен метър от сметището, докато ония помияри начело с Бойко измислят нещо. Ако.
Аз обаче не мога да бъда солидарен с хора, дето преди две години ми блокираха човешкото и законово право да си живея без боклук, който опаковам чинно в торби и отделям метал, хартия и пластмаса. Като са толкова разярени - грабвайте телата и вижте сметката на кмета или още по-добре - разчекнете Софиянски между 4 коня. Ама да се бориш, въвличайки други в гадостта - аре не.
Колкото до кучетата, носещи ръце и крака - решението е просто - събират се бойките суходолци и репетират линча на общинарите върху мастиите - лопати, камъни, отрова, кубинки - свободен избор. И за тези, дето ще протестират срещу това - животно, което с делата си създава свинщини, подлежи на лопата.
Неща със "солидарност" в името работеха само в Полша. Тук работи крумовата "секира".

-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Утре ще докарат 3000 копоя в твоя квартал за да ти пречат да протестираш, докато те зариват с боклук или нещо също толкова приятно, тогава ще ти просветне до какво води сегашния прецедент на тоталитарщина в Суходол, но ще е вече късно. А по телевизията ще обясняват или че си съгласен със ситуацията, или че си някакъв прост селяндур, който трябва да бъде мачкан за благото на останалите. Толкова е лесно да настроиш "гражданското" общество срещу всеки, който наистина се бори по някакъв начин за гражданските си свободи
Пък иначе всички сте едни свободомислещи демократи...
Първо аз не съм, не съм бил и няма да бъда свободомислещ демократ. Все ми е тая за гражданското общество и не настройвам никого срещу него, ами ми писна да ме занимават с глупости. Моят квартал, уж добър, пак си е заринат с боклуци, а никнещите в гората блокове вече са равни по брой със старите, градинките ги няма, песовете вият. Не е като да няма за какво да протестирам, ама аз не смятам да седна да пре*бавам хора из целия град с граждански неподчинения и не знам си кво. Ще му накривя на Софиянски или на Бойко шапката с мойто неподчинение, пак нещастните данъкоплатци ще поемат мизата за пращането на полицаи, за това и онова и ето отново изходна позиция.tamerlan написа:Утре ще докарат 3000 копоя в твоя квартал за да ти пречат да протестираш, докато те зариват с боклук или нещо също толкова приятно, тогава ще ти просветне до какво води сегашния прецедент на тоталитарщина в Суходол, но ще е вече късно. А по телевизията ще обясняват или че си съгласен със ситуацията, или че си някакъв прост селяндур, който трябва да бъде мачкан за благото на останалите. Толкова е лесно да настроиш "гражданското" общество срещу всеки, който наистина се бори по някакъв начин за гражданските си свободиПък иначе всички сте едни свободомислещи демократи...
Това сметище работи от 20 години, създадено е специално за тази цел и ако има шанс да се натъпче макар още един камион боклук, то трябва да се случи. Защо не е имало протести преди 20, 15 или поне 10 години?
От два месеца има новина, че вероятно пак ще го пуснат за експлоатация поне до пролетта и според разните там европейски комисии до 2 години трябва да бъде готов пустият рециклиращ завод. Изпуснати срокове, заплахи за санкции, на онези на запад им писнаха нашите фарсове. Тоя боклук трябва да иде някъде, за да се закрепи положението и поне санкциите от ЕС да се разминат. Сметището в Суходол е подходящо. Точка.

- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Лъжеш, сметището е в Суходол повече от 50 години.
И не бързай да поставяш точката - нашият народ не е съставен само от роби като теб. В крайна сметка той, народът ще решава, а не ти или "гражданите за европейско развитие".
И не бързай да поставяш точката - нашият народ не е съставен само от роби като теб. В крайна сметка той, народът ще решава, а не ти или "гражданите за европейско развитие".
- Amellie
- Постоянно присъствие
Boromir написа:Ще му накривя на Софиянски или на Бойко шапката с мойто неподчинение, пак нещастните данъкоплатци ще поемат мизата за пращането на полицаи, за това и онова и ето отново изходна позиция.
Подкрепям мнението. Истината е , че единственото, което ще постигнете с този протест е повторението на предишния сценарии с полицията и жандармерията. Казваш, че народът ще решава. А замисляш ли се, че близо двумилионният ни град ще се превърне в сметище, пълно със зарази и никой няма да може да диша от смрад. Добре, че сега е студено, но аз няма да забравя лятото на 2005г. , когато една седмица боклукът от центъра не беше извозван, а средната температура достигаше 40 градуса. Тогава по тесните улички просто не можеше да се мине-от едната страна паркираните коли,от друга - превърнатите в сметища тротоари, върху които контейнерите изобщо не се виждат , затънали под сметта... За вонята няма смисъл да споменавам.
Хората от Суходол са в правото си да негодуват, но трябва да търсят по- дипломатичен начин за разрешаването на проблема. В крайна сметка не може цяла София да страда заради един квартал.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
още един представител на партията на робите
точно заради такива като вас излязохме с тази декларация - защото от хилядолетия тактиката на господарите е била "разделяй и владей". На тази тактика ние противопоставяме нашата СОЛИДАРНОСТ - роби-лакеи, запомнете тази дума! Не противопоставяне Суходол на останалата София, а противопоставяне на София срещу олигарсите, които сега диктуват положението и си мислят, че са вечни и непобедими.
А който иска да си остане роб-лакей на олигарсите - прав му път - ще минем и без него.
А който иска да си остане роб-лакей на олигарсите - прав му път - ще минем и без него.
Не смей да ме обвиняваш в лъжа!!! Не смей!prizivzaborba написа:Лъжеш, сметището е в Суходол повече от 50 години.
Колкото до това кой е роб...
Аз съм си роб - кръстен съм като "раб Божи" и не го отричам. Което едва ли важи за теб, чауш-ефенди. Така че се скрий някъде с твоя призив и не ми говори за "вашия народ", защото аз и ти не сме от един народ.

- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
По въпроса откога съществува сметището в Суходол, си прав.
Но за жалост твоето признание, че си роб, също е вярно - фактически твоите изявления призовават народа да се откаже да води борба в защита на своите интереси. Разбира се, това няма да стане.
Можем да те уверим, че в нашето Студентско-ученическо движение "Призив за образование" "чауши" и "ефендита" няма и няма да има.
Роби-лакеи също няма и няма да има при нас.
Но за жалост твоето признание, че си роб, също е вярно - фактически твоите изявления призовават народа да се откаже да води борба в защита на своите интереси. Разбира се, това няма да стане.
Можем да те уверим, че в нашето Студентско-ученическо движение "Призив за образование" "чауши" и "ефендита" няма и няма да има.
Роби-лакеи също няма и няма да има при нас.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Сметището в Суходол е проблем още от първия мандат на Софиянски. Това, че нито той, нито прехвалената мутра Борисов направиха нещо по въпроса би трябвало да ви накара да влагате повече акъл като гласувате, а не да се озлобявате срещу съгражданите си. Защото не е въпросът, че вие, мили ми консуматорчета, страдате, разбираш ли, заради някакви си там суходолци, въпросът е в това, че и вие, и те страдат от едни и същи безхаберни и некадърни управници. Разликата е, че докато те се борят за гражданските си права, които са и ваши права, вие блеете и се зъбите в тон с чутото по телевизията. Добри овце, браво на вас
Роб си, да - на собствената си глупост. И не само се чувстваш добре, ами си и горд. Бах...
Малко правдива патетика, подходяща за темата:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875

Аз съм си роб - кръстен съм като "раб Божи" и не го отричам. Което едва ли важи за теб, чауш-ефенди. Така че се скрий някъде с твоя призив и не ми говори за "вашия народ", защото аз и ти не сме от един народ.
Малко правдива патетика, подходяща за темата:
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
А колко от членовете на това студентско-ученическо движение са наясно с алтернативите за решаването на този проблем? Когато плюеш и саботираш някаква идея, първо трябва да се замислиш какво по-добро решение можеш да предложиш ти.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Напълно съм съгласен с Циндил, борците, дайте алтернатива като сте толкова умни.
И второ, Призивзаборба, при още една обида от типа "вие сте роби", "лакеи" и т.н. темата се заключва, а мненията ти ще бъдат изтрити.
Не е твоя работа да окачествяваш съфорумците, ако искаш дискусия - дай тема за нея, "Хайде да протестираме" не показва какво е решението на проблема.
И второ, Призивзаборба, при още една обида от типа "вие сте роби", "лакеи" и т.н. темата се заключва, а мненията ти ще бъдат изтрити.
Не е твоя работа да окачествяваш съфорумците, ако искаш дискусия - дай тема за нея, "Хайде да протестираме" не показва какво е решението на проблема.
Започваш да ми лазиш по нервите. А те са нежни напоследък. Съветвам те да престанеш и да не ме обиждаш, а да се посветиш на съветваното от Стайнбек пиянстване, иде Нова година и изобщо си е в реда на нещата. След като очевидно съм по-умен и от тебе, и от този народен човек, не смятам да си губя ресурсите повече.tamerlan написа:Аз съм си роб - кръстен съм като "раб Божи" и не го отричам. Което едва ли важи за теб, чауш-ефенди. Така че се скрий някъде с твоя призив и не ми говори за "вашия народ", защото аз и ти не сме от един народ.Роб си, да - на собствената си глупост. И не само се чувстваш добре, ами си и горд. Бах...[/i]
Колкото до патетиката - опитай да ме образоваш с нещо друго, това вече съм го чел, не е писано за мене, аз съм от тези, дето са го писали.
Препоръчвам ти Матсуо Башо. О, не си го чувал... Съжалявам. Очаквах го. Еми седи мирен и тихичък тогава. Остани със здраве.

- казвам аз.Boromir написа:Това сметище работи от 20 години
-prizivzaborba написа:Лъжеш, сметището е в Суходол повече от 50 години.
вилнее народът.
- обиждам се аз.Boromir написа:Не смей да ме обвиняваш в лъжа!!! Не смей!
- признава народът.prizivzaborba написа:По въпроса откога съществува сметището в Суходол, си прав.
Тва чак сега го прочетох. И къде лъжа бре, народе?
Ей, това робите сме адски непоследователни начи. И да лъжем не можем, може би щото сме и туткун. Какво ли е туткун? Ама ще да е нещо лошо, щом Темуджин фийчъринг Славейков го имат предвид за мен и другите консуматорчета.

-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Ееееей, мноу злоба, мноу нещо... 

Въпросът чака отговор.Циндиля написа:А колко от членовете на това студентско-ученическо движение са наясно с алтернативите за решаването на този проблем?