Red^Rose написа:Здравейте,
някой може ли да сподели впечатленията си от работата в агенция "Фокус" - чудя се дали да кандидатствам там, защото ми изглеждат наистина високопрофесионална новинарска агенция, но съм чувала и негативни отзиви като безпричинно казармен ред, ниско заплащане, традиционни глоби в края на месеца. Истина или просто някой не е могъл да се справи с работата?
Благодаря!
Според мои колеги, които работят там, заплатата е 400 лв. Работата обаче е много и напрегната. Това е причината една моя колежка да напуска съвсем скоро.
Удържат ти се глоби, ако пропуснеш новина или не са доволни нещо шефовете.
А по въпроса за високопрофесионализма на агенцията - колега, вископрофесионална агенционна журналистика не се прави с все още учещи студенти и младежи по на 22-23 години, каквато е нормалната възраст на работещите в агенцията.
Всичко, което си чувал е истина. За съжаление агенцията все още не се е научила да цени кадрите си и най-малкото, което може да направи - да им повишава квалификацията и да ги развива професионално, за да повишава качеството на новините.
Моите наблюдения са на база всекидневното ползване на агенцията, тъй като ми се налага по работа, както и контактите с репортери на агенцията, сред които имам десетина приятели и познати.
Между другото и БТА не е цвете аз мирисане, бих казал, че е на нивото на Фокус.
Разбира се моите думи не трябва да ви спрат да работите там! Най-малкото - опитайте. Не всичко е толкова черно. Все пак предполагам сте студент или току-що завършил. Все отнякъде трябва да се тръгне. А и при добро желание, знете, че има начини да се научи човек.
Поздрави
пп
Бих ви дал мейла на колежка от агенцията, за да си поприказвате

"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"