Как мислите дали би било хубаво да минем на латиница ?
ПС: Аз ще изложа моето мнение по-късно
Модератори: Methuselah, thegirl
Шльокавицата е нещо много хубаво:):):) То кат се замисля за какво ни е изобщо азбуката...явно можем си пишем и с цифри:)LFirestorm написа:Сега да не кажете какво прави тази тема в този раздел ? Щом във ФМИ се дискутира по време на упражнение значи е за тук.
Как мислите дали би било хубаво да минем на латиница ?
ПС: Аз ще изложа моето мнение по-късно
Xenon написа:Латиницата е забранена в този форум. Ако нямаш кирилица, ползвай транслитерация.
Да де аз за това казвам, че скоро ще се пречупят тези дето пишат на шльокавица...просто няма място за тях.Обаче тъпото е, че то хубаво в този форум забранено писането на латиница, ама що тогаз в няколко компютърни зали във ФМИ-то например няма инсталирана фонетика...а кат искаш ти да си инсталнеш ти резнали правата...малко глупаво ми се струва. Тази тема е породена от изказването на един преподавател в СУ, според който кирилицата щяла да "изчезне" от интернет пространството ако не ме лъже паметта...Xenon написа:Латиницата е забранена в този форум. Ако нямаш кирилица, ползвай транслитерация.
Е извинявай ама това е бавно и досадно...да не говорим, че точно Шльокавицата надали ще я преведе.Обикновената латиница ОК, но другото подобие на език...Xenon написа:Има си транслитерация за тази цел. В смисъл, сайт където можеш да напишеш на шльокавица, да го преведе на кирилица, и после да го копи-пейстнеш. Така че за този проблем отдавна е намерено решението.