Музикални филми, филми за музика, филми с музика

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Brainless Pirate
Гутенберг

Музикални филми, филми за музика, филми с музика

Мнение от Brainless Pirate »

Ако такава тема има вече, изтрий това или просто го копни в старата тема :) Нещо не мога да я видя :oops:

Та имам предвид филми за музиканти, филми за групи, филми с участието на групи, филми за музика. Кои сте гледали и са ви харесали?

Конкретно искам да ви напомня, че утре вечер в Люмиер е

Kurt Cobain:About a Son. Ако някой се интересува.

В събота ще има

ДЖО СТРЪМЪР: БЪДЕЩЕТО Е НЕНАПИСАНО

...ако някой иска да замръква по нощите като мен ;)

10 Ноември, Дом на Киното - 23:00 (филмът е 2 часа...)

Също ако ви се гледа,

КОНТРОЛ

Control
Англия-Австралия-Япония, 2007, 121'

10 Ноември, НДК -ЗАЛА 1 - 20:30

17 Ноември, Дом на Киното - 23:00

Феновете на "Джой Дивижън" чакат с нетърпение игралния дебют на световноизвестния фотограф и режисьор на клипове Антон Корбийн. "Контрол" е завладяващ филм за твърде краткия живот на Йън Къртис - вокалистът на групата и една от най-митичните пост-пънк персони. Снимайки в ярко черно-бяло, Корбийн за пореден път отдава почит на Къртис и значителния му принос в музиката, както направи и в прословутия си клип "Atmosphere", заснет през 1988 г.Филмът е вдъхновен от автобиографията на вдовицата на Къртис - Дебора (изиграна тук от изключително впечатляващата Саманта Мортън), за която той се жени съвсем млад. Сюжетът проследява Къртис (великолепно изпълнение на Сам Райли) от годините му като замечтан, отнесен тийнейджър, танцуващ на музиката на Дейвид Бауи в стаята си, до самоубийството му на 18 май 1980 г., в нощта преди групата да замине за първото си американско турне.По-голямата част от филма е фокусирана върху личния живот на Къртис. Виждаме бурната му връзка с жена му, изневярата му с белгийската промоутърка Аник Оноре - "Love Will Tear Us Apart" вече звучи по съвсем друг начин - и ужасяващите му епилептични пристъпи. Виждаме и борбата му със славата и ежедневието: с нарастващото признание на бандата, той започва работа в офис, става баща и му се налага да изплаща ипотека.Корбийн не показва само мрачната страна от живота на Къртис, нито пък само решението му да се самоубие. Той изразява възторга си от енергията на "Джой Дивижън". Феноменалният Райли пее сам повечето от песните в саундтрака, акомпаниран от Джеймс Антъни Пиърсън, Джо Андерсън и Хари Тредуей, играещи съответно Бърнард Съмър, Питър Хук и Стивън Морис ? музикантите, които ще създадат "Ню Ордър". Възстановките на музиката и концертите са зашеметяващи.

:)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=7045
Това е старата тема, но ще оставя и твоята. Има разлика в тематиката :)

Ако ходиш на филма за Кобейн, да разкажеш после как е :) Аз нямам навика да ходя на такива прожекции (всъщност на каквито и да е прожекции не ходя от има-няма 4 години), но ще го потърся по торентите ако има добри отзиви :)
Brainless Pirate
Гутенберг

Почти същата е темата... плийз изтрий тази да ми е мирна съвестта :)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Няма! :tongue1:
Не е същата - тази на Раджа е за любими музикални филми, а твоята е за предстоящи прожекции на такива. В най-лошия случай мога да я преместя в раздела за кино, но мисля, че тук е по' на място.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Филм за Кобейн ?!?!?!?!

Какъв е, какъв е? Кой ще ходи? ОТ КОЛКО ЧАСА Е ТОВА???????

Ах, аз днес имам лекция до късно. Ух, дано е от 8...

Къде е тфа Люмиер? До Банята ли?

EDIT: http://programata.bg/index.php?page=det ... &eid=42280

АЙДЕ ДА ХОДИМ! КОЙ Е ЗА?
Brainless Pirate
Гутенберг

споко , в 8 и 30 е :)

Това е киното в сградата на бтв там, НДК. Залата е почти празна, билети има много останали.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

И? Кажете повече за филма (повече от това, което сте написали в другата тема). Само интервюта ли има или и концертни записи? От кой период са, има ли нещо от пре-"Невърмайнд" ерата?
Уинян, да си попадала на този филм в някой тракер вече?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ами, Циндиле, няма много за разказване. Час и половина на екрана се изреждаха кадри от Абърдийн, Сиатъл, комини, кафенета, отделни фрагменти от обичайния живот в тези градове, лица на обикновени хора и това е. На този фон през цялото време се чуваше гласа на Кърт, който разказваше за детството си, за семейството, младостта си, дрогата, жена си, детето си, музиката, групата, пиенето... И това е. Чуваха се и записи на стари гръндж песни от време на време. Нямаше Нирвана. Имаше оригиналите на "The man who sold the world" и "Turnaround" май... Имаше и Touch me I'm sick. Това помня...
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”