За реалния свят около нас

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

непотребител
В началото бе словото

За реалния свят около нас

Мнение от непотребител »

Здравейте,колеги от СУ !

Аз съм колега от ТУ,загрижен за реалността,в която живеем,и която все повече ни убягва.Ще пусна два поуста от темата-призив,която отворих във форума на ТУ и искрено се надявам,че сред вас ще има други отговорни млади хора и организирайки се,да вземем живота си в ръце.
(препратка към темата в ТУ- http://forum.tu-sofia.bg/viewtopic.php?t=4561)
непотребител
В началото бе словото

Мнение от непотребител »

Здравейте,колеги!

Не искам да се обръщам към нито един преподавател в ТУ,не че те четат в този раздел въобще.Всъщност,не че въобще четат нещо,най-малкото в собствения си форум.Имат си студенски съвет,който да им върши работата и да създава впечатлението за самоорганизация на студентите,под некадърното крило на даскалите.

Колеги,някои от вас знаят какво се случва в момента,други не.Някои от вас разбират,че има по-важни неща от това да се изучиш и да правиш тонове пари,други не.Някои от вас осъзнават,че всички сме един народ и претендираме да имаме държава,която за съжаление отдавна нямаме...други не.

Нашата бездържавна общност има нужда да е единна. Разбирате, колеги,че без собствената ни общност,никой,дори и онези,стремящи се към материалния живот без смисъл,не може да успее в намеренията си.Нашите преподаватели постоянно повтарят,че работели за по 200-300лв.Въпреки това те все още са напълно съгласни да се унижават - всеки прави избора си,а и открай време се знае,че даскалите в ТУ създават представата за себеуважаващи се личности,докато всъщност са обикновени жалки модели на поведение,облечени в кожа и кости.

Те няма да подкрепят народното недоволство,защото няма причина да са недоволни - имат си "финансирането" на кой знае кои фирми и прочие.На тях им е добре на дебелите задници,които имат наука,но нямат нито човечност,нито себеосъзнаване като част от по-голяма общност,камо ли да имат чувство за гражданско общество или отговорност към собствената си кръв.

Аз не очаквам промяна от хора,живели и възпитани по тоталитарно,за които света се измерва в цифри...и то неверни.Аз искам да се обърна към тези от вас,които смятат,че стачката на учителите трябва да бъде подкрепена.Да се подкрепи не с искане на по-големи заплати,а с искане за СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.Там е коренът на проблема.Коренът е там от много десетилетия...и столетия.

Нека тези от вас,които разполагат с по-широк личен свят...нека тези от вас,които все още са част от повсеместния живот във Вселената,а не са мъртви частици,носени по вълните на изпитите и кафенетата...нека тези от вас,които смятат,че народ без държава няма бъдеще,да ми пише на ЛС или да се изкаже в тази тема.

Призовавам всички отговорни хора,с дълг пред самите себе си,които не съществуват в този свят и в този народ на цената да бъдат унижавани,да се съберем и да решим начините за покрепа на стачките на учителите.След учителите,идват лекарите.След тях - пенсионерите.По медиите се загатна съвсем леко,за да не се бунтува народния гняв,че и стюардесите започват да протестират с искане за по-добро заплащане.

Скоро ще дойде време,в което никой няма да е вън от случващото се около него.В това число влизат и студентите.Нека се организираме.
непотребител
В началото бе словото

Мнение от непотребител »

Добре е да погледнем нещата по-отгоре,призивът ми също има нужда от разяснение.

Първо да погледнем учителите и правителството.Нека отбележим,че самите учители си казаха(не помня по кое предаване го чух това,по "На четири очи" или "Ден" по тв.седем дни),че синдикатите са съвсем отделно нещо от обикновените учители.Тоест имаме познатата картинка на липса на каквато и да е идеина връзка между учители и синдикати,само че тези два отбора са залепени заедно само заради административните закони на хартия...
Мисля,че политиците няма нужда въобще да бъдат обсъждани,работата е ясна.

Две спорещи страни,два полюса.Само че едната страна участва при повечето такива спорове - и при пенсионерите,и при лекарите,и при учителите...и неизбежно при всички следващи страни,които може да изпротестират.
Вярно е - ако това правителство падне,ще е поредното.Предполагам всички отдавна знаем,че за който и да гласуваме,няма нито смисъл,нито разлика.Дупе-татите карат по познатата система и използват хорското недоволство.Първо СДС.После царя.После абсурдния феникс БСП.Най-накрая Атака,която беше поредният уред хората да бъдат излъгани,осмяни и подведени.

Всеки вече забелязва играта - показват Гвардия по телевизията,правят им реклама,раздухват Расате насам натам...Защо? си мисли всеки националист.Защо отново се прави капан за родолюбците с поредната измама? Някои може би вече са видели защо - не след дълго,след като показаха Расате по бтв,се изказаха евро-рома: ОМОН вече било официално регистрирано и сега само се набавяла материалната среда,за да влезе в действие.Циганите казали "след като българите имат Гвардия,да ги защитава от етно-напрежението,тогава циганите ще имат ОМОН - цигани командоси,боучени в бойни изкуства и въоръжени с огнестрелни оръжия".Униформата дори прикрива лицето.
Накрая какво? Нападне те циганин - застрелва те.Нападнеш ли циганин - застрелва те ОМОН.Това не ви ли прилича на поредното Косово?

Ето така стоят нещата с всеки един хорски или национален въпрос.Създава се противопоставяне,в което те вкарват щеш-нещеш...за да се възползват от смъртта ти,от земята,която отстъпваш или от работното място,което отхвърляш,като приемеш друго в чужбина.
(На някои да му е направила впечатление визитата на СерГей в Индия? Направи ли му на някой впечатление,че щял да вкарва работници от Индия - с думи прости още мангусти - защото сме имали 3000 свободни работни места?)

Ако подкрепим учителите,ще подкрепим хора,дето не знаят какво искат.Ако подкрепим лекарите или пенсионерите,ще е същото.А ако подкрепим дупетатите,ще подкрепим геноцида си.

Аз съм млад,имам сили и за мен все още не е късно да действам.Някой ден,когато стана инженер,лекар,преподавател или се пенсионирам,ще видя,че докато съм бил млад,съдбата ми все още е била в моите ръце.

Ние всички сме цвета на България сега и според мен,ако имаме поне малка отговорност или ако поне малко се възпиремаме като зрели хора,които държат не само своите съдби,но и съдбите на цял народ в ръцете си...трябва да направим нещо.Не само за нашите космати задници...а нещо,което ще засяга всички и ще е добро за хората,които са с нас сега и за хората,които ще дойдат след нас.Аз не мисля,че българския студент е просто едно говедо на паша - първо на полето от кафенета,а после да го доят,стрижат или колят...тоест да го експлоатират като добитък,който е старателно отглеждан за инженер.

Какво съм решил аз за себе си:
Аз не признавам тази държава за българска.Ако тя беше българска,нямаше да сме на това дередже,има ли смисъл да описвам дереджето? Пенсионери,каращи на мляко и хляб,топлофикации,смучещи хиляди левове от всяко домакинство,милиони,хвърляни за градеж на жилища на келяви,смрадливи,черни маймуни...

Да,ако не гласувам,ще дойдат турците да ни оправляват...или кой знае кой.Но аз няма да подкрепя правителство,което е анти-българско.Няма да гласувам,докато на хората не се даде истинска власт над собствените им животи.
Масовите стачки на ден днешен са повод да покажем на онези - които без да им мигне окото ни избиват като вредители и насърчават плевели,които ни задушават етнически и икономически - че не ни е стар хот тях.Да им покажем,че българският студент знае в какъв свят живее и не е добитък,за какъвто го смятат.Да им покажем на властниците,че те са тези,които трябва да се страхуват.

Отново приканвам онези,които са съгласни с мен и искат нещо да се направи,поне опит,за да не загуби българския студент и малкото му останало,заради младостта,достойнство.Нека се съберем и да се опитаме да стигнем до някакво решение как можем да помогнем на бабите си,на родителите си и на децата си.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:roll: Къде са проклетите розови хапчета? :?
Emmanuel Goldstein
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Emmanuel Goldstein »

Розовите слонове ги изядоха, мамицата им! :x
i know the human being and fish can coexist peacefully
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Цитирам твое мнение от форума на ТУ.
непотребител написа:Зададоха ми прословутия въпрос "и после?" Това чух и от един зомбиран(от нещо подобно на секта,която щеше да доведе Армагедон на Земята).Попитах го дали тази роля,която играе в измислицата, наистина му харесва.Той ми отговори "а какво по-добро ми предлагаш?"
Има ли въобще значение..."И после?" Ами сега какво е? Ако нищо не се направи,следва смърт - няма да има думички като държава или български народ."После" поне носи неизвестност.Нима никой не вижда безсмислието на всичко? Аз предложих нещо,ясно ми е,че имате силите да го опровергаете.Защо,ако нямате нищо друго за предлагане?
Има значение. Да тръгнеш нанякъде "на сляпо", означава самоубийство. Ако ще правим нещо, да не правим просто "нещо", а нещоТО, нещо конкретно. Искрата я има у всеки, опитът, средата, възпитанието са фактори, които в различна степен влияят на тази искра и съответно я подържат или потискат. Да я използваме, да я разпалим, но отговорно. Това става с РАЗУМ, с ИНТЕЛЕКТ, с УСЪРДИЕ и със СЪРЦЕ. Тръгваме от последното, което е логично и прекрасно. Но без да знаем какво правим, не само, че може нищо да не направим, ами дори е възможно да затънем по-дълбоко и (не дай си Боже) да повлечем невинни хора с нас. Ум трябва, душа трябва, но и познания. Хубаво е, че имаме желание, но трябва изцяло да осъзнаем тежестта на постъпките си, особено ако се надяваме някой да ни вземе насериозно. Затова сме студенти - за да се научим. Затова живеем - за да натрупаме нужния опит. И според мен хората, които търсим не са такива, у които има искра, а такива, които не искат да оставят искрата да угасне.
Emmanuel Goldstein
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Emmanuel Goldstein »

К'во ви има бре? егаси...
i know the human being and fish can coexist peacefully
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ние се разбрахме. :wink:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

"не питай какво може да направи твоята страна за теб,а се запитай какво можеш да направиш ти за нея"

мисля си,че хората вече са спрели да се учудват,свикнали са с нещата,с лошото.всеки човек има някакви идеи и намерения,които малцина успяват да реализират и тези,които не успяват търсят вината другаде.колегата е прав за това,че надеждата е в младите,в нас,защото не сме обременени толкова с проблемите.виждам,че хората в стремежа си да преживяват потъват в един черно-бял свят,без мечти и усмивки.разделението между хората,класовото разделение,което даже не трябва да бъде наричано класово,а финансово,защото висока класа не остана,е най-забележимия проблем днес.парите дават прекалена свобода,променят мисленето и заличават ценностите,говоря за масовия човек.това,че хората не общуват,не се стремят към общо бъдеще,а към лична печалба разрушава обществото.не е само тук така,не сме ние изгнанниците,има го навсякъде,но в по-богатите страни е по-незначителен проблем.
докато всеки ден чувам "на това дередже сме заради..." ,"държавата ни е такава", "българска му работа..." се убеждавам,че българина няма НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ,има само лично.ако ние,въпреки проблемите обичахме страната си и това,което сме всички щяха да ни уважават повече.но тъй като се вижда,че депутатите са "дупедавци" всички ни се смеят.лошото,както казваш ти е в управлението,но може би и в мисленето.хората в парламента не са по-различни от нас,или поне не са били,властта отнема способността да разбираш другите.
заради европейския съюз се лишихме от 50% от печалбата ни,идваща от износа на ел.енергия.защо?защото нашата аец е 10 пъти по-сигурна от тези във франция?защото за всичките години няма сериозни проблеми за разлика от десетките в европа?защото имаме само една и те ни казаха-затворете 2 блока,и ние отговорихме-добре!
така е,сами сме си виновни,обикновекия човек няма право на глас тук и следователно вината е в управлението.политическите партии като атака имат идеи,които не могат да поднесат по правилния начин,те подпалват примирилия се човек и го тласкат към емоционални шествия.на турците им е весело като гледат как ние се противим а управляващите им дават министерски постове в същото време.как да изглеждаме в очите на европа като забравихме 5 века и днес говорим за "приателски взаимотношения".да,ние сме тези,които трябва да се борят,защото линейното съществуване няма да завещае по-добро бъдеще за поколенията.
точно професорите имат надежда в нас,за това седят там с 300лв заплата и ни говорят за правоговор и история,за литература,за да можем ние утре да не се срамуваме и да посрещнем съдбата си готови.
не бива да забравяме мечтите си,а да ги следваме,независимо къде,защото ние преди всичко сме хора и имаме един общ дом,след това сме българи,китайци и американци.целта на нашия живот е да го продължим и подобрим,а не да му се нарадваме.не може едни да имат милиони а други да умират от глад.всички сме се родили голи и ще умрем голи,през останалото време се борим да се изкачим по-нагоре за да може да си купим хубавите дрехи,с които да се отличаваме.това ли е?и накрая какво-дали си милионер или просяк,пак си в земята с другите.важното е да знаеш,че живота ти не е бил безполезен и че си променил нещо мъничко,спомогнало утре младите да продължат напред спокойно.
разбирам тревогата ти и ентусиазма,който тя поражда,но и 100 такива като нас ако не вярват в себе си не могат да оправят положението.стачки и стачки и накрая пак нищо,защото пак чакаме друг да свърши работата.всеки има искрица,но тя бързо изгасва,погълната от беззаконието и пренебрежението.иска ми се хората в парламента отново да прочетат историята ни и да видят,че има за каво да се борят.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”