Моля за съвет и мнение !!!!!!!!!!!!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

BaHkaTaa
В началото бе словото

Моля за съвет и мнение !!!!!!!!!!!!

Мнение от BaHkaTaa »

Хора...Здравейте...Значи.. моля за помощ!!!
Искам да кандидатствам с английски ...
Но английският ми е голяма мъка...не го разбирам много и сега трябва да почна да уча, че Октомври вече си отива, а аз не съм почнал да уча...
Как мислите, дали ще мога да се справя и да наваксам до другата година..Дали имам шансове да вляза ???
Моля Вии Хелппп... Дайте ми съвети кво да направя...много ми се иска, но само желанието не е достатъчно.. Мерси Предварително !!!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

И сега като ти кажа - имаш шансове
... и айде влязал си.

Доста тъпо да ти кажа.
Ако не си седнеш на аналчето и не учиш и 10 години няма ти стигнат...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Имаш реален шанс да успееш. Но това "Но английският ми е голяма мъка" какво ще рече? Че изобщо не го разбираш? Ако е така, не знам как ще се справиш. Трябва да имаш една основа, която да е около Advanced, за да се подготвиш прилично за изпита.
Последно промяна от Kuln на 15 Окт 2007, 21:07, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Съгласен с Kuln. Ако тепърва ще сядаш да учиш основни неща, няма смисъл. Ако вече имаш солидна основа, върху която само трябва да доизграждаш - давай.

Вземи си някоя от книжките с примерните тестове и направи няколко, като спазваш времето, което е дадено за всеки отделен компонент и си прецени. Ако всичко ти е тъмна Индия (да не се обиждат колегите индолози :P ), по-добре кандидадствай с нещо друго.

Успех!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

мда... да имаш Уснова, преди да започнеш да се готвиш за изпит по език (и не само) в СУ, е препоръчително... :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Хахахахаха, ох леле, какви съм ги съчинила :) :oops:
Don Horhe, аз, ако бях видяла подобен тест преди да тръгна на уроци, щях да се разстрелям и да се отчаям от себе си. Чак към февруеари започнах да ги решавам с малко грешки. Така че това няма да му помогне много...

П.С. Тъмната Индия вече не е тъмна, а и в доста голяма част от годината е доооооста светла и гореща :)
Последно промяна от Kuln на 15 Окт 2007, 21:11, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ако нямаш по задълбочени познания,демек ако не си минал поне веднъж цялата граматика,нямаш шанс,никъф :!:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Бавария написа:И сега като ти кажа - имаш шансове
... и айде влязал си.
Kuln написа:Трябва да имаш една yснова, която да е около Advanced, за да се подготвиш прилично за изпита.
Don Horhe написа:Ако всичко ти е тъмна Индия (да не се обиждат колегите индолози :P ), по-добре кандидадствай с нещо друго.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:twisted:
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Не е лесно на клавиатура... :)
Изображение
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

help..едва ли някой може да ти каже какво значи шанс:)а и да може..и дори да ти каже,че имаш(или нямаш)..това променя ли нещо?!? :roll:
ако английския не ти върви-защо ще кандидатстваш с него?!и ако искаш все пак да кандидатстваш с английски..какво чакаш?!някой да ти каже:да,можеш,давай!..тфа е тъпо(според мен).език се учи цял живот.за изпит по език може и да можеш да се подготвиш дори за месец-два да речем,ама е 1)на границата на невъзможното и 2)ако все пак поне мааалко ти се отдава,и имаш някакви елемнтарни познания.не че искам да се заяждам или да те обезкуражавам,но просто въпроса ти е малко тъп.според мен,по-добре е да питаш даскалкта си по английски(или някой друг който знае добре езика,но най-подходящо е да е учител),какви са досегашните ти знания и способности,и възможно ли е въз основа на тях!!! да се подготвиш за изпит.ние,от форума няма как да знаем ти какво знаеш и дали Е възможно да научиш каквото не знаеш за 1-2 учебни години.и! освен това,за мое най-голямо съжаление...пак да си го кажа..да знаеш език е едно,но да се справиш на изпита..съвсем друго.поради ред причини.рийдинга се включва на едно от челните места :evil:
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Циндил-Пиндил написа:
Бавария написа:И сега като ти кажа - имаш шансове
... и айде влязал си.
Kuln написа:Трябва да имаш една yснова, която да е около Advanced, за да се подготвиш прилично за изпита.
Don Horhe написа:Ако всичко ти е тъмна Индия (да не се обиждат колегите индолози :P ), по-добре кандидадствай с нещо друго.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:twisted:
познай кой пръст ти показвам
;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Бавария написа: познай кой пръст ти показвам
;-}
палец... bestimmt. :P
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Re: Моля за съвет и мнение !!!!!!!!!!!!

Мнение от rueva »

BaHkaTaa написа:Моля Вии Хелппп... Дайте ми съвети кво да направя...много ми се иска, но само желанието не е достатъчно
като за начало седни да учиш, къв съвет друг искаш...

иначе, на въпроса дали ще се справиш, никой не може да ти отговори. една от ужасни реалности, с които ще се сблъскаш е, че винаги има разочаровани и предоволни. демек, не винаги оценката ти отговаря на труда, който си положил... тъжно, но факт.
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

Незнам...Аз уча английски вече 5 години в езикова гимназия. Сега имам 7 часа седмично английски, а когато бях в 8 клас имах 18... Аз незнам дали бих могла да се справя добре. Все пак не става въпрос да имаш 3, а да изкараш хубава оценка да речем над 4.50. На мен не ми се вижда толкова лесно, а смятам, че разбирам от английски.
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

lLady_MooN_RaiN написа:Незнам...Аз уча английски вече 5 години в езикова гимназия. Сега имам 7 часа седмично английски, а когато бях в 8 клас имах 18... Аз незнам дали бих могла да се справя добре. Все пак не става въпрос да имаш 3, а да изкараш хубава оценка да речем над 4.50. На мен не ми се вижда толкова лесно, а смятам, че разбирам от английски.
ами всъщност - твърде е възможно да се справиш добре :)
Аз се явих на английски между другото, просто за да видя как ще се справя на прима виста. For the record: завършила съм немска гимназия, тъй че обучението по английски в училище не беше особено сериозно; допълнително съм ходила на курсове в 10 и 11 клас, като след 11 взех FCE, а след това в 12 клас си учех литература и история, а английски не съм пипнала (освен, ако не считаме, че няколко седмици преди изпита си взех една от книжките на СУ, да видя все пак формата на изпита).
Изкарах 4,24, което при тия обстоятелства не го имам за чак толкова зле :)
Тъй че, не се шашкайте чак толкова много - верно, изпитът по език винаги си е непредвидим, ама не трябва и себе си да подценявате ;) И най-важното - спокойствие :wink:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”