Благодаря предварително
социални стипендии
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
социални стипендии
Искам да попитам студентите с един родител имат ли право на социална стипендия?Какви са сроковете за подаване на документи,какви документи са нужни и колко е размера на стипендията.
Благодаря предварително
.
Благодаря предварително
Ето условията за получаване на соц стипендия :
1. несемейните студенти без двама родители, студентите инвалиди и студентите с двама родители инвалиди, студентите с един родител, който е инвалид-от началото на месеца, следващ месеца, през който е възникнало основанието за получаването им;
2. студентките с деца до 6-годишна възраст-от деня, следващ деня на преустановяване изплащането на парична помощ (обезщетение) за бременност, раждане и отглеждане на дете;
1. несемейните студенти без двама родители, студентите инвалиди и студентите с двама родители инвалиди, студентите с един родител, който е инвалид-от началото на месеца, следващ месеца, през който е възникнало основанието за получаването им;
2. студентките с деца до 6-годишна възраст-от деня, следващ деня на преустановяване изплащането на парична помощ (обезщетение) за бременност, раждане и отглеждане на дете;
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
-
sardiniq
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
Re: социални стипендии
Здравейте! Имам много въпроси, но няма как да едруго яче, след като никъде другаде не ми дават точните отговори.Интересува ме дали основанието "с един родител инвалид", значи, както на някои места казват, да имаш само един родител, който е инвалид...Или значи, че си имаш двама родители, но единият е инвалид. Освен това ме интересува какъв трябва да е процентът на инвалидност според ТЕЛК и дали има някакви ограничения? Защото на някои места казват,че трябва да е минимум 70%,а майка ми е 63%...Макар да го няма написано в правилата за вземане на стипендии, има ли някакво значение,че в семейството сме 3 деца и всичките сме учащи?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Един родител инвалид в случая означава един починал родител, а другия инвалид. Иначе ако единия родител е инвалид, а другия си е ок, тогава може само да кандидатстваш за стипендия по успех с коефициент 1,1. Поне на мен така ми казаха.sardiniq написа:Здравейте! Имам много въпроси, но няма как да едруго яче, след като никъде другаде не ми дават точните отговори.Интересува ме дали основанието "с един родител инвалид", значи, както на някои места казват, да имаш само един родител, който е инвалид...Или значи, че си имаш двама родители, но единият е инвалид. Освен това ме интересува какъв трябва да е процентът на инвалидност според ТЕЛК и дали има някакви ограничения? Защото на някои места казват,че трябва да е минимум 70%,а майка ми е 63%...Макар да го няма написано в правилата за вземане на стипендии, има ли някакво значение,че в семейството сме 3 деца и всичките сме учащи?
Благодаря предварително!
А за процентите - и аз не знам, по добре питай на място.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Точно така.
А ако си само с един родител, но той не е инвалид -> също кандидатстваш за стипендия по успех с коефициент 1,1.
А ако си само с един родител, но той не е инвалид -> също кандидатстваш за стипендия по успех с коефициент 1,1.
~ Кътчето ~