Математика 2 Конспект

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Hunts
В началото бе словото

Математика 2 Конспект

Мнение от Hunts »

Ами спешно ми трябва конспект по Математика 2 за специалност Икономика :D Иии ще съм много доволен ако на някой му се намира туй чудо..
Аватар
funkz
В началото бе словото

Мнение от funkz »

и аз не бих отказал да му хвърля 1 око
ascoltl
В началото бе словото

Мнение от ascoltl »

Имате късмет :wink

КОНСПЕКТ по МАТЕМАТИКА-2
за студентите от специалността Икономика, I курс

1. Неопределени интеграли. Основни свойства. Смяна на променливите. Интегриране по части. Интегриране на рационални функции.
2. Елементарни методи за интегриране на обикновени диференциални уравнения от I ред.
3. Дефиниция на понятието определен интеграл чрез суми на Риман и суми на Дарбу. Основни класове от интегруеми функции. Основни свойства на определените интеграли.
4. Теорема на Лайбниц-Нютон. Правило за пресмятане на определени интеграли от непрекъснати функции. Смяна на променливите. Интегриране по части. Теореми за средните стойности.
5. Някои геометрични приложения на определените интеграли.
6. Несобствени интеграли. Дефиниция, свойства, теореми за сравняване, абсолютно сходящи интеграли. Интегрален критерий на Коши за сходимост на ред.
7. Редици и редове от функции. Непрекъснатост, интегруемост и диференцируемост на граничната функция.
8. Степенни редове. Радиус на сходимост. Диференциране и интегриране на степенни редове. Развитие на някои елементарни функции в степенен ред.
9. Отворени и затворени множества в . Компактни множества. Редици в . Функции на няколко променливи. Граници. Непрекъснатост.
10. Производни на функции на няколко променливи. Диференциали.
11. Диференциране на сложна функция. Теорема за крайните нараствания. Производна по посока. Градиент. Производни от по-висок ред.
12. Формула на Тейлор за функции на няколко променливи. Екстремуми на функции на две и повече независими променливи.
13. Лице на двумерна фигура. Двоен интеграл. Свеждане на двоен интеграл към повторен. Смяна на променливите.
14. Неявни функции.
15. Диференчни уравнения. Обикновени диференциални уравнения от n-ти ред.

Юни, 2007 год. Преподавател:
доц. д-р Татяна Черногорова
Hunts
В началото бе словото

Мнение от Hunts »

Много благодарности, спести ми доста усилия :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”