Кое е по-важно:университета или специалността?
Модератор: Boromir
-
ninka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Кое е по-важно:университета или специалността?
Понеже повечето кандидатсват в повечв от един университвт и със сигурност повече от една специалност,интересно ми е да разбера ако им се наложи да правят избор между добър университет с не толкова желана специалност и не популярно висше училище,но с хубава специалност,какво бихте избрали?!
А имам и едно запитване относно прехвърлянето от задочна в редовна,кога най скоро може да се направи(след първия,втория или кой семестър)?
А имам и едно запитване относно прехвърлянето от задочна в редовна,кога най скоро може да се направи(след първия,втория или кой семестър)?
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
benitabeni:)
- От дъжд на вятър
ама не си мислете, че е толкова лесно да се прехвърлиш...трябва успех (а може и пари)...и става след първата година( втори сместър), или след втората година(когато също може да запишеш втора специалност, което отново не е лесна работа, щето пък там имат други критерии освен успех)...важното е да учите тва което ви харесва в университета, който искате...пък другото.....
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Ако знаеш какво искаш.
Примерно - аз не бях сигурен до последно какво искам, затова кандидаствах на много места. Сега съм тук - за добро или лошо, предстои да видя.
Ако например, знаех отдавна, че искам да уча нещо свързано с икономиката, щях да ходя само в УНСС и примерно САС.
Ако не ми пукаше за парите и исках добра материална база, както и нетрадиционни дисциплини - НБУ, без съмнение.
Примерно - аз не бях сигурен до последно какво искам, затова кандидаствах на много места. Сега съм тук - за добро или лошо, предстои да видя.
Ако например, знаех отдавна, че искам да уча нещо свързано с икономиката, щях да ходя само в УНСС и примерно САС.
Ако не ми пукаше за парите и исках добра материална база, както и нетрадиционни дисциплини - НБУ, без съмнение.
medicate, medicate
-
benitabeni:)
- От дъжд на вятър
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Изучи някоя педагогика в СУ, дипломирай се и след това го разправяй това.Бавария написа:СУ е най-важен!
За мен е най-важна специалността. Разбира се, освен най-известните университети (СУ, ТУ, УНСС и НБУ), изключвам останалите. Все пак, ако ме бяха приели по-хубава специалност в УНСС, бих учил там.
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Епа... аз предпочитам да съм общ работник за 500 лева, вместо нещо, изискващо висше, за 300. Е, да, средата е леко затъпяваща, като видиш как хора на по 30-40 години спорят за Левски и ЦСКА като тийнчета, разбираш, че не си там, където трябва... но както се казва, "за пари и пички изхвърлям идеали сички".Crematory написа:Педагогиките в момента са добре. Може да не им плащат, но работа има.
Да си поговорим за филология
Когато аз кандидатствах, бях на кръстопът между филология, която исках в неособено хубав университет и филология, която не исках толкова в СУ. Избрах СУ. Сега си мисля, че е било все тая
- Abele*
- Постоянно присъствие
мисля, че специалността е по-важна от престижността на университета. ако на човек не му се учи, дори да бъде и в най-добрия университет, знанията няма да му ги налеят с фуния в главата. дори лекторите да не стават, всеки може да си отвори учебника и да прочете каквото му трябва и си вземе изпита.
la consolation des arts...