Редовно или задочно

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

the.rampage.rado
В началото бе словото

Редовно или задочно

Мнение от the.rampage.rado »

Кое е по-доброто?!
Приет съм само задочно... география кажете кво да права?! :D

И btw като отида да потвърдя желание за класиране на 1во желание, не ми се губи правото да се запиша на 2ро класиране на 2ро желание където съм приет нали?!
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Аз избирам задочното. Не ми се мъкне до ВУЗа всеки ден, 4 години под ред. А и като знам кво висене по кафенетата пада... мерси. Времето е пари ;)

А тва нещо не го разбрах: "като отида да потвърдя желание за класиране на 1во желание, не ми се губи правото да се запиша на 2ро класиране на 2ро желание където съм приет нали?!" - приет ли си на първо класиране, първо желание? Ако да - защо ти е да чакаш второто класиране?
Ако не си приет на първо класиране, първо желание :shock: - отиваш до съответния факултет (където си приет нещо, евентуално), депозираш си дипломата и попълваш декларация, че искаш да останеш за 2ро класиране (и да се добереш до някоя от по-първите специалности в списъка си).
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
ninka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ninka »

Няма нищо лошо да учиш задочно,а ако много искаш да си редовно ,още след 1-вия курс можеш да се прехвърлиш!
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

ninka написа:Няма нищо лошо да учиш задочно,а ако много искаш да си редовно ,още след 1-вия курс можеш да се прехвърлиш!
Точно тва щтях да кажа....
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

ако не ме лъже паметта от задочна форма на обучение НЕ можеш да се прехвърлиш в редовна форма на обучение. Мисля че даже го има в правилника на СУ.
ninka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ninka »

Прочети по внимателно правилника и ще разбереш,че можеш!! :study:
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Можеш,ама доста трудно
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Забелязала съм, че задочниците не си изживяват истински студентството. Ако наистина не ти се налага да работиш по цял ден, избери редовното - пак можеш да работиш нещо парт-тайм, но ще общуваш повече с колегите си. Иначе няма да е същото. Пък и винаги можеш да учиш задочно по-нататък, докато редовно върви само докати си млад и зелен. Поне така си мисля :)
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

И аз съм на мнение, че е по-добре 'редовното' обучение. Имам един познат, който е задочно в ТУ и просто няма никакъв ритъм на учене, съответно и не си взима добре изпитите. Така че, както казаха преди мен, ако не ти се налага да работиш, мини на 2ро класиране за редовно.
the.rampage.rado
В началото бе словото

Мнение от the.rampage.rado »

Не се налага да работиш?!
Кво е това?! Фамилията не ми е Рокфелер....

Иначе ще си бича за сега през нощта работа и даскало през деня.

Приет съм 3то желание (1во беше туризъм - имам 2 на англ, 2ро е гео - редовно, 3то е задочно). Днес като отида да си депозирам диплома и такива какво става? Ако не се освободи място за редовно не губя мястото си задочно нали?!

И пречи ли ми нещо, ако съм задочно да ходя на лекции и упражнения и въобще на всичко което трябва да се ходи?! Как седи въпроса с тея кредити и простотии?!
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Ако не се освободи място за редовно,не губиш задочното. А лекциите ти са на 2 пъти годишно по 3 седмици - всеки ден. После е сесията.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

the.rampage.rado, имах предвид не да НЕ работиш, а да работиш на по-кратък работен ден. Иначе е ясно, че у нас повечето студенти работят - такива са условията
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

Kuln написа:И аз съм на мнение, че е по-добре 'редовното' обучение. Имам един познат, който е задочно в ТУ и просто няма никакъв ритъм на учене, съответно и не си взима добре изпитите.
Е това са глупости! Уча задочно във ВУЗФ и не мисля, че нямам ритъм на учене или че не си взимам изпитите с много добри оценки!
Колкото до целодневното моткане във ВУЗа... мерси. Вие на кое му викате пълноценно общуване? Сутрин да си виждате мудните физиономийки към 8:30, после на обед 3 часа дупка, която запълвате с висене по кафенетата, следобед отново 3-4 часа лекции и вечер пак заедно я да хапнете, я да потанцувате?
Не че всички са така, но масата това правят. Ако ви влече - моля :) Наистина не ми се мъкне всеки ден до СУ. А това за 4 или 6 часовия работен ден - супер трудно е, ако учиш редовно. А който не иска или не може да си позволи да чака мама и тати да го спонсорират, трябва да жертва забавленията с колегите, за да си поема разноските.
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Лично мое мнение е,че истинското студентство си е редовното....
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Това с редовното е като това с общежитията - "искам да съм там, щото ще изпусна купоните." Какво толкова ако си вземеш квартира в СГ?Все едно няма да се срещате...
Иначе можеш да ходиш на лекциите им, доколкото разбрах.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”