Въпрос относно правилника за преместване!!??

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Въпрос относно правилника за преместване!!??

Мнение от Thaalyya »

Значи темата не е точно за тук, но взависимост от отговорите които ще получа зависи къде ще запиша ... затова искам да попитам:
Примерно записвам Социални дейности или История в СУ ... на другата година желая да се преместя ПРАВО или Публична Администрация ...
За целта трябва да имам определен успех от у4ебната година (завършена), да имам съотв. документи и ме интересува какви са тези приравнителни изпити.. цитат от правилника -
8. Преместените студенти могат да преминат в по-горен курс на обучение само при условие, че имат до три приравнителни изпита. При преместване положените изпити се признават, ако хорариумът на същата учебна дисциплина е не по-малък от 80% от предвиденото в учебния план и съдържанието й е идентично. Деканът на съответния факултет определя курса на обучение и признава положените семестриални изпити.
Искам да попитам също от всяка една специалност, в която съм влязла с история ли мога да се прехвърля Публична администрация .. след издържан изпит разбира се..
И ако тази година съм държала единствено история без Българска литература, а искам след успешно завършена 1ва година да се прехвърля ПРАВО възможно ли е другата година да се явя на кандидат-студентски изпит по Българска литература и след като го взема с положителна оценка да участвам за преместването в ПРАВО..?!?
И как се определя кои от подалите молби за преместване да са тези 10 студеентти, които ще бъдат преместени от успеха на приравнителните изпити за новата специалност или от успеха от завършената предишна специалност
И да попитам най-много трудно ли е това преместване..?!?
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Това е ако искаш да започнеш направо от втори курс, ако се препокриват голяма част от предметите.Като си започваш от първи, не те касае.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

Е аз питам в смисал записала съм някаква по безперспективна специалност в СУ и искам да се откажа от нея и да запиша друга каква е работата .. какви изпити трябва да държа .. и там другите въпроси дет питах в 1вия пост.. как се определя класирането...т.н.
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Из форума сигурно има 15 теми за преместване, пусни търсачка и прочети, по принцип трябва да си държала изпитите за съответната специалност.
Едит:сори, сега се усетих, че бях написала за втора специалност.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

аз не питам за втора специалност... А да се откажа от първата и да се преместя друга , но за целта се държат изпити.. а в правилника не е казано точно какви и от изпитите успеха или кое се определя кои студенти ще бъдат преместени и кои не!
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

И за преместване има теми, пусни търсачка да го разучиш с подробности. Трябва да имаш издържан приемен изпит за дадената специалност, класират по успеха от следването през първата година.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

Значи четох темите пускани преди и доколкото разбрах всяка година от ректората се спускат бройки за всяка специалност (свободни бройки които могат да се заемат). Не се държат изпити приравнителни трябва да имаш единствено хубав успех (най-добре 6 00), но въпроса ми е след като аз не съм държала изпит по Българска литература, а искам ПРАВО мога ли да държа другата година изпита и да у4аствам за преместването в новата специалност ?!?
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Да.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Да.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

мерси имаш едно черпее от мен като влеза право :wink:
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Приравнителните изпити се определят от учебния план. В зависимост какви предмети си учил в първи курс в твоята специалност и какви предмети са учили в Право и ПА. И ако има повече от три различни - няма начин.

Но като цяло едва ли може като кандидатсваш само с история втората година да се преместиш специалност, където се изисква (и) друг предмет. Не е логично просто.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

:wink:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

mdf написа:Приравнителните изпити се определят от учебния план. В зависимост какви предмети си учил в първи курс в твоята специалност и какви предмети са учили в Право и ПА. И ако има повече от три различни - няма начин.

Но като цяло едва ли може като кандидатсваш само с история втората година да се преместиш специалност, където се изисква (и) друг предмет. Не е логично просто.
Ама става като се явиш и на другия изпит :P
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

ОБЩИ УСЛОВИЯ
1. Срокът за подаване на документи за преместване е от 20 до 30 август. Документите се подават в Учебен отдел.

това от правилника...което означава, че документите се подават след излизането на оценките от изпитите, което от своя страна означава, че другата година, за да подада молба за ПРАВО ще трябва да съм взела документ доказващ тазгодишната ми оценка по история и оценката от другата година по Бълг. литература и това няма да е проблем и ще е достатъчно освен успеха разбира се..
нали така??
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Абе аз да питам един въпрос, който не става за въпрос за преместването от едн специалност в друга на същия ВУЗ, а за преместване измежду ВУЗ-вете. Значи гледам едно приложение за издръжка:

"22. Такси за преместените студенти:
22.1. При записване преместените студенти заплащат издръжката си за обучение през първата година в размер, съответстващ на размера за издръжката на студент в същото професионално направление, съгласно приложение №1."

Тука гледам за тази специалност за която искам да се преместя година е малко на 1700 лв. Тези пари задължително трябва да се дават а и за какво са ?
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”