Философия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Disasterpiece

Мнение от Disasterpiece »

Принципно специалността е велика, а после реализацията си е до шанс ;)
blue-sky
В началото бе словото

Мнение от blue-sky »

Вече проглуших форума с факта, че най-вероятно ще уча това. Зависи от баловете, но подредбата ми на специалностите е такава, че май това ще да е.
Интересувам се много от философска литература, така че четенето не ме плаши. За нагласа - не знам дали имам философска такава, то ще се види :D Имам някаква представа от програмата за първата година...Само ме гложди въпросът дали в тази специалност ще мога да имам нужния успех, за да се прехвърля после. Не смятам да я уча 4 или не знам колко години...Тук да взема да питам - като се има предвид, че не се страхувам от учене и съм готова да си поема последствията :lol: - философията ли е правилният избор за прехвърляне? Или английската филология, която също ще ми е интересна, съдейки по това, което чета тук.
Аватар
snowy
В началото бе словото

Мнение от snowy »

За философията много мога да ви говоря. Лично аз се занимавах с нея 2 години - в училище де. Ако някой е стигал до националната олимпиада или е ходил на организираните конференции, със сигурност се е докоснал до "философския дух". Ако ме питате, философията си е призвание - то нещо като не си го носиш, колкото и да се стараеш, все не става както трябва. Аз за малко не влязах философия на два пъти (все от олимпиада), за което в началото много съжалявах... Всъщност философията си е начин на живот - учиш я навякъде и от всекиго, не от дебелите книги в университета. А който я чувства наистина присърце - да пробва. Нали това, с което ще се занимаваме, трябва да е нашето второ аз :D . За книгите - един съвет. Изберете си школа, която наистина ви харесва, и изчетете повече от представителите й. Колкото повече четете, толкова по-висока става и философската образованост, толкова по-пълна е и представата, която добивате. Стига май толкова съм философствала :lol: За мен Философията си остава начин на мислене. А от есен се надявам да уча МО! Успех на всички :!:
Everything alters in the twinkling of an eye...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”