Помощ!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

feq
В началото бе словото

Помощ!

Мнение от feq »

Здравейте! Колебая се между японистика и индулогия :roll: Може ли някой да ми каже нещо и за двете специалности :?:
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

втората се пише с "о".

ако толкова държиш на Японистиката- защо просто не кандидатстваш за стипендия за Jp?
feq
В началото бе словото

Мнение от feq »

искам да ми отговарят хора които учат японистика или индология за да чуя тяхното мнение
feq
В началото бе словото

Мнение от feq »

а какво представлява стипендията за JP :roll:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Не разбирам как може външен човек да ти помогне при такъв избор. Ти трябва сам (сама) за себе си да решиш дали Япония или Индия те привлича повече. Това са много различни държави, култури, езици. Която ти е по-интересна, нея пиши (то писането на желания не мина ли вече?).
Стипендията за Япония вече мина за тазгодишните набори. Тя е за пълен 5-годишен курс на обучение в Япония, след завършване на средно образование. Ако ти се учи по този начин догодина, иди в сайта на фондация "Св. св. Кирил и Методий", раздел Японски програми, и прочети условията за кандидатстване:
http://www.cmfnd.org/index_bg/index2_bg.htm
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

По-добре виж темите за самите специалности в раздела, там е изписано достатъчно за тях. За Индологията можеш да питаш black lady, пиши и ЛС да ти разкаже каквото те интересува. За Японистиката също има хора които можеш да разпиташ в съответната тема :idea:
Като птичка в небесата :)
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

И аз смятам, че трябва сам да решиш. Разбира се потърси чуждо мнение, но недей да се оставяш други да решат какво ще правиш следващите 5 години и евентуално с живота си. Успех с избора :wink: :D

П.П. Аз бих избрал японистика, но не съм толкова компетентен.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”