Възможно ли е ...
Модератор: Boromir
Възможно ли е ...
Възможно ли е да си оставя дипломата в ТУ за да участвам за 2-ро класиране и след това при евентуално добро развитие на класиранията в СУ да си я взема от ТУ и да се запиша в СУ . Връща ли се част от таксата , която плащаш оставяйки си дипломата ?
Ако на 1во класиране не си приета нищо в СУ, няма нужда да си оставяш дипломата в СУ. Тогава автоматично участваш на 2ро класиране.
Ако на 1во класиране обаче си приета в СУ (желание различно от 1во), задължително трябва да си оставиш дипломата там, за да можеш да участваш на 2ро класиране. Иначе ако си оставиш дипломата в един ВУЗ, винаги можеш да си я вземеш. Така стояха нещата миналата година. Официално не гарантирам, че и тази са така, но предполагам няма да има разлика.
Ако на 1во класиране обаче си приета в СУ (желание различно от 1во), задължително трябва да си оставиш дипломата там, за да можеш да участваш на 2ро класиране. Иначе ако си оставиш дипломата в един ВУЗ, винаги можеш да си я вземеш. Така стояха нещата миналата година. Официално не гарантирам, че и тази са така, но предполагам няма да има разлика.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
Защо трябва да си оставяш дипломата в ТУ. Там Първо класиране излиза на 01.08 и записването е до 07.08 т.е. като излезе и в СУ на 06.08 ще прецениш.
А ако се запишеш в ТУ за студент и после се откажеш след 24.08 мовеш да си вземеш дипломата, семестриалната такса и служебна бележка с оценката от изпита.
А ако се запишеш в ТУ за студент и после се откажеш след 24.08 мовеш да си вземеш дипломата, семестриалната такса и служебна бележка с оценката от изпита.
- Abele*
- Постоянно присъствие
Re: Възможно ли е ...
ако си оставиш дипломата в ТУ за 2-ро калсиране, не е необходимо да плащаш никаква такса. плаща се семестриална такса при записване. и аз мислих за такъв вариант, но въпросът става лелките в ТУ достатъчно добросъвестни ли са да ти върнат дипломата точно когато им я поискаш, за да можеш да я оставиш в друг университет.Не питай написа:Възможно ли е да си оставя дипломата в ТУ за да участвам за 2-ро класиране и след това при евентуално добро развитие на класиранията в СУ да си я взема от ТУ и да се запиша в СУ . Връща ли се част от таксата , която плащаш оставяйки си дипломата ?
Последно промяна от Abele* на 19 Юли 2007, 19:26, променено общо 1 път.
la consolation des arts...
Много ясно. че може да си земеш дипломата...то и при мен горе долу така стоят нещата.Имаш един ден да си земеш дипломата от ТУ и НЯМА как да не ти я дадат.Могат да направят друго...да ти забавят връщането на парите(ако си ги оставил) така, че задължително трябва да си си предвидил да имаш кеш за СУ а не да разчиташ на тея дет си оставил в ТУ щото имаш 1 ден разлика между двата срока(така го бях чел някаде).Обратния вариянт обаче(капариране в СУ и после записване в ТУ) мисля че е почти невъзможно...ама надали някой ще направи подобно нещо:Д