Днес вече със сигурност мога да го твърдя.
Тъкмо сега се качам към стаята. Идвам от магазина. Чувам, че асансьора спира. И отивам да си отворя вратата. Изведнъж цяло торнадо

- вихрушка от чанти идва, буквално връхлита към мен. Една засилена ми налетя... на торбичките с покупки, само че между тях. Като ме подпря с двете си чанти, па и с ръчния багаж... без малко да ме отнесе. Добре, че не мръднах, иначе щеше да изкърти портиерната и да излезе навън директ. Стана ми неудобно и дигнах невинно ръце. Тя: - Извинявай. Аз: - Е то вече стана каквото стана

Отварям вратата, гледам кабината на асансьора е спряла с половин метър по-високо, тая не е видяла и с цялото ускорение и маса - отгоре ми.
Друг случай отпреди време. Слизам от шестия етаж. Една пътува от седмия. Асансьора хвърля ексепшън между първия и втория етаж

Тая се изнерви, ама в същото време сякаш искаше до вечерта да си седи там. Писна ми да я слушам и й казах да се мръдне, че да отворя вратата. Отварям онова крило отстрани, освобождавам резето, отварям вратата и си излизам като пич. Тя - "Амаа...". Казвам - "Какво ама?! Вътре ли ти се седи? Скачай, че бързам!"
Друг случай на "интересни" спътници. Качам се и с мене още три пичета. Едната се обляга точно на бутоните. И разбира се, я моля да се дръпне, че да си натисна копчето. Натискам 6, тя натиска 7. Идва шестия етаж, онея не се дърпат. Аз - "Извинете, може ли да мина?" Онея не мърдат.

Е наложи се да мина "през тях".
Асансьорите се ползват и за други цели. Рано сутрин излизам. Един се бръсне в асансьора и явно се вози със всеки срещнат.

Тоя нищо не казва, аз го гледам.... - "Да не те изгони жената

" Той - "А, не. Нямам подобен проблем. Съквартиранта счупи огледалото в банята

"
Освен за бръснарница, асансьорите се ползват и за хаспел. Дюлгерите мъкнат плочки и цимент по асансьора и държат вратата отворена, докато хубавичко натоварят. Особено както от доста време работи само единия от двата асансьора, се образуват абсолютни задръствания по... стълбището.