Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Мнение от Page_B »

Тук предлагам всеки да сподели как се е справил и дали е доволен от темата :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Няма как да не съм доволен от темата. Иделано формулирана, смятам добре направена от мен и съм оптимист. Снощи бях оптимист, но сега съм двойно по-голям оптимист.
едит: В залата, където бях май повечето писаха за цитатите.
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Трудно ми е да кажа дали съм се справил или не. Знам само, че защитих собствената си позиция с необходимите аргументи...

П.П. Писах по ЛИС-а.
Geronimo
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Geronimo »

За мен лично имаеш много по-добри варианти, но какво да се прави - късмет :). Писах върху темата за Йовков, защото просто не събрах смелост да експериментирам с "есето".Не че за Йовков бях много готов :)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

На мен Йовков не ми е от най-любимите за писане на тема,но и аз писах по него.
Засега няма да правя никакви емоционални изказвания,а ще изчакам резултатите.

Все пак не се радвайте толкова...според мен тази тема може да бъде нож с две остриета,просто наистина подлежи на доста различни трактовки на проблема,така че....ще поживеем,ще видим :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

И на мен тая тема ми е в графа "безразлични" - не е от най-хубавите, но положително не е и от най-гадните... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Спокойно - вече нищо не зависи от нас :) ...
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Абе СУ са си СУ. Очаквахме лесен и приятен автор и те ни го дадоха. Другите евентуални възможности също бяха добри. Не можем да се оплачеме за нищо. А мога - викат ни час по-рано, а ни пускат 20 минути преди 08:00 :shock:

едит: Хора, не пораснхте ли та като тръгнах да влизам и се позабавих и отвънка гледам от по-общ план фрашкано с родители :?:
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Резултатите трябвало да излязат преди изпитите по журналистика (писмен и устен), доколкото разбрах към 26-27 юли. Ще се чака отново. :roll:
Аватар
reni.misskiss
В началото бе словото

Мнение от reni.misskiss »

Аз лично съм доволна от себе си, но ще видим комисията какво ще реши. Писах за цитатите, защото Йовков не е от тези, за които много се готвех, но пък с Ботев и Далчев нямам никакви проблеми. Така че мисля, че съм написала добро "ЕСЕ". сравнително. :wink:
"Истинското щастие не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет"
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

uNDiDo написа:Резултатите трябвало да излязат преди изпитите по журналистика (писмен и устен), доколкото разбрах към 26-27 юли. Ще се чака отново. :roll:
Обикновено излизат най-малко 10 дни след изпита ;)
Изображение
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

подхвърлиха ми преди няколко дена , че може би щяло да се падне Йовков, но не повярвах... не го харесвам, разтягах локуми, но ще видим.. и аз не искам да се изказвам прекалено емоционално...да си призная нямам никакво усещане как ще се развият нещата..разбрах от новините, че много хора са недоволни от темата и наистина доста хора писаха по цитатите, което за мен беше учудващо.
успех на всички!
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Абе СУ са си СУ. Очаквахме лесен и приятен автор и те ни го дадоха. Другите евентуални възможности също бяха добри. Не можем да се оплачеме за нищо. А мога - викат ни час по-рано, а ни пускат 20 минути преди 08:00 :shock:

едит: Хора, не пораснхте ли та като тръгнах да влизам и се позабавих и отвънка гледам от по-общ план фрашкано с родители :?:
Ето един човек, който ми взе думите от устата!

Аз лично съм много доволна от темата за ЛИС, която се падна. Отидох на изпита с ясното съзнание, че тази година литература не съм пипнала и ще пиша по цитатите каквото ми душа иска. Разчитах единствено на вродения си талант и нюх да говоря красиви безсмислици. Не мислех обаче, че те биха ми дали много повече от 3.

Когато обаче чух темата за Йовков, се сетих, че по случайност четох доста негова разкази покрай часовете си по литература в училище и имам мнение по въпроса. Интересно ми е за кои разкази сте говорили? Аз избрах тези, които съм чела внимателно и които смятам имат отношение към темата. А именно: Последна радост, По жицата, Серафим, Песента на колелетата, в този ред. Като цяло съм по-доволна от очакваното.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Писах за Йовков--- 5 листа и 3-4 реда. Стискам палци за 3.
Общо взето анализирах важните творби - серафим, албена, индже, шибил, песента на колелетата, по жицата, другоселец и др.
Общо взето отзад се изтарикатих да изредя всичко що се сещам като разкази... да видят, че поне съм ги чел.
И споменах още няколко само като заглавия.
Не бях я учил темата въобще, но просто Серафим ми е любимия разказ и исках да пиша за него.

едит - е ся се сетих за Вълкадин говори с Бога.
Толкова любим разказ, а забравих да го вметна в черновата... повече няма да гледам, че само ще се нервирам.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
aya
В началото бе словото

Мнение от aya »

И 2-те ми харесаха. :) Аз около половин час се чудих по коя тема да пиша и в крайна сметка писах по Йовков - трудно помня цитати, а в разказите на са мн необходими дълги цитирания
lollabunny написа: Интересно ми е за кои разкази сте говорили? Аз избрах тези, които съм чела внимателно и които смятам имат отношение към темата. А именно: Последна радост, По жицата, Серафим, Песента на колелетата, в този ред. Като цяло съм по-доволна от очакваното.
Писах за тези само че без По жицата , включих и Шибил и Индже, както и През чумавото :wink:

едит - и за "ако можеха да говорят" малко
Последно промяна от aya на 13 Юли 2007, 15:19, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”