Причина за смъртта.

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Причина за смъртта.

Мнение от radja »

Днес се хванах да чета MTV Music Awards 1992, когато Axl Rose и Cobain си правят юмручна серенада. От там минах да чета какво ли не, като стигнах до Джон Бонъм, Ерик Клептън, Джими Пейдж. Останах потресен от някои факти или по-точно кой от какво е умрял.

Нека тук постваме кой от великите(починали вече) музиканти как е намерил смъртта си и на колко.

Джими Хендрикс- на 18 септември 1970 е намерен мъртъв в апартамент на хотел “Samarkland”. Той прекарва нощта с германската си приятелка Моника Данеман и умира в леглото, след като поглъща голямо количество сънотворни и се задавя от собственото си повърнато. Четири години по-късно Данеман твърди, че Джими е бил жив, когато е откаран с линейката , но полицията и медицинските власти, докладват , че към момента на тяхното пристигане Хендрикс е бил мъртъв, външната врата на апартамента - широко отворена, а самият апартамент – празен. Хендрикс умира на 27.

Джон Бонъм(Led Zeppelin)- на 24 септември 1980 г. късно вечерта групата спира репетицията и отиват в къщата на Пейдж. След полунощ Бонъм заспива и е сложен в легло. Мениджърът на турнето Бенджи Льо Фавър (Benji LeFevre) го открива мъртъв на следващата сутрин. Бонъм е само на 32. Причината за смъртта е задушаване при повръщане. При последвалото следствие за причините за смъртта не са открити други вещества.
Последно промяна от radja на 11 Юли 2007, 09:12, променено общо 1 път.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

егаси гадната гледка ще да е било!
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Чувал съм и за двамата, на английски съм го чел като "choked in his own vomit", а в Uncyclopaedia-та бях чел за някого преди време, че той "choked in someone else's vomit". :lol: :lol: :lol:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Аз пък ще ви разкажа следния уникален случай.

Става дума за блек метъл групата Мейхем. Та един пич от нея, който явно бил психически лабилен, щото, за да е по-фешън, заравял дрехите си в земята, изчаквал няколко седмици, изравял ги и си ги носел... Та този пич един ден решил да напусне белия свят и се застрелял в главата с ловна пушка. Но нали бил съвестен, оставил до себе си бележка с надпис : "Извинявам се за всичката тази кръв наоколо."

Когато дошли неговите другари от групата и го намерили, първото нещо, което направили, е да го снимат. После, като истински тру блек метъли, сложили снимката за обложка на новия си албум..

Историята е напълно действителна, не се ебавам..
Ето и снимка за хората, които нямат проблеми със сърцето:

ЦЕНЗУРА

А имаше май някакъв случай - един се беше самообесил на сцената с кабела на микрофона...Всички се смеели, мислейки, че се шегува, но оня се сгърчил и умрял...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

:shock:
In the picture of his body (from the cover of "Dawn of the Black Hearts"), the knife which he used to cut his wrists and forearms is resting on top of the sawn-off shotgun he used to commit suicide. Euronymous, who took the pictures, admitted he moved some things to make the pictures more shocking.
Sick! :pukeleft:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Верно е sick, Винтерсорг.
Махам линка, ако на някой му се гледат гадости ще ти пише на ЛС, сигурен съм :roll: Не тук обаче.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

радвайте се метълчета. :lol: От такава музика такиви резултати
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

FTF написа:радвайте се метълчета. :lol: От такава музика такиви резултати
музиката няма нищо общо... ако човекът е имал проблем, то едва ли това е била музиката...

иначе и аз съм чувал за подобни истории... какво ли не си причинява човекът, баси... май ставаше дума за инстинкта на саморазрушението?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Стига пък музиката е нямала нищо общо. Що ли тия истории се разказват само за някви метълчета, да не говорим за оня дед метъл дето извадил окото на приятелката си за да си отвори още едно място да я оправя или айде да не продължавам с другите истории. Тая агресия от къде мислиш че е породена. Нито текстовете им нито жиците са подходящи за лабилни хора и със сигурност не се пее за пчелички и ха как пък тоя се е самоубил на сцената за кеф. Брех че модерно. Ей ся ше тръгне движението: Умри от кеф на сцената ей тъй за купон.

Така, ако няма да се пише по темата направо да я заключвам?
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Vintersorg написа:Аз пък ще ви разкажа следния уникален случай.

Става дума за блек метъл групата Мейхем.
Тая случка е класика :lol:
А на Mayhem не им върви много. Две години след като Dead се самоубива с пушката и патроните, дадени му от Varg Vikernes (човекът, стоящ зад групата Burzum), китаристът на Mayhem Euronymous (човекът, пръв открил трупа на Dead и направил снимките) е убит именно от Varg.

А преди няколко месеца четох в Про-Рок, че член на една блек метъл група (не помня коя) се е самоубил, защото не се бил чувствал по-щастлив през живота си и вече бил постигнал всичко, което му било отредено. А сатанистите вярвали, че човек трябва да напусне този свят именно когато постигне всичко. Според приятелите му, последните месеци той действително се чувствал много добре. :lol:

[off-topic]

FTF - това за изваденото око беше слух за Marilyn Manson, който естествено не е верен. А Manson е толкова блек метъл, колкото ти знаеш какво говориш. Освен това се казва death metal, не dead metal (това само за протокола).
Първо, отново само за протокола, искам да уточня, че има метъл и метъл. Тежките екстремни стилове са много далеч от хеви метъла да кажем. Не че е от значение, хората слушащи едно от двете (или и двете), които познавам са напълно нормални.
Второ, случките за които става дума са дела предимно на сатанисти и причината за нещата, които вършат са именно вярванията им, а не музиката. Ако човек не е склонен към подобни постъпки по начало, музиката не може да го подтикне. Освен ако действително не е супер лабилен, но то в такъв случай не само метълът, но и всяка друга музика е способна да му повлияе. А в по-голямата си част метълът е позитивна музика, така че трябва да се притеснявате за емотата и разни други депресанти по-скоро.

ПП Всъщност, говоря глупости. Метълът промива най-много мозъци и превръща най-много хора в психопати. След компютърните игри разбира се, тези сатанински изобретения. Тези две неща са виновни за всичко.

[/off-topic]
Последно промяна от Vaskes на 11 Юли 2007, 18:43, променено общо 2 пъти.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

2radja:

Ако не беше казал че си чел MTV Music Awards, щях да кажа че си прекалил с водката. Как може младо момче като теб да мисли за такива мрачни неща? :?
Ibiza DJ
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

OFF TOPIC:
Няма да споря, щото ще заключат тази интересна тема. НО ако ми казваш че музиката няма влияние върху хората, значи просто не разбираш основите на музиката в техническата им част и как влияе на човешкото подсъзнание. То си е цяла наука. Нито пък какво целят групите пишешти текстовете и мелодията на своите песни. Общо взето все неща дето няма ги прочетеш в интернет или да ги чуеш по МТВ.
П.П. А за това как се пише точно death metal няма кво да се хващаш щото съм го писъл на кирилица, провери пак. Ако си толкова перфекционист айде нема да напиша дед ми деатх метъл. Много знаеш ти под дед дали съм искал да кажа dead или death.
Много странно що не съм чувал до ся за сатанист рапър примерно или чалгар. Всичките се насочват към този стил и то не без основание. Иначе за лабилността съм съгласен, не всички метъли са откачени и склонни към самоубийство. За видео игрите също :wink:
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Xenon написа:2radja:

Ако не беше казал че си чел MTV Music Awards, щях да кажа че си прекалил с водката. Как може младо момче като теб да мисли за такива мрачни неща? :?
аз съм си такъв. всъщност съм излъгал- четох биографията на Роуз, за да разбера какво е станало на MTV Music Awards. Тръгнах да чета за Axl, защото знам, че в биографията на Кобейн това е пропуснато.(=

бтв...

Кърт Доналд Кобейн намира смъртта си на 5 април 1994 г. Трупът му е открит на 8 април с обезобразено от куршум лице на пода на скъпата му къща в Сиатъл. До него са намерени и две листчета хартия набързо надраскани на къра - едното за Френсис Бийн и Кортни, а другото за всички останали фенове на групата по целия сват.....
И до днес не е установена истинската причина за смъртта на Кърт Кобейн /и най-верочтно никога нямда да бъде установена/.

Кобейн поема свръхдоза, равна на 1.52 милиграма на литър- твърде много за да може да се гръмне сам.

Кобейн също умира на 27.(гадна ирония)
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Така. За това искам помощ.

Димитър Воев(1965-1992)
. доколкото на мен ми е разказвано- тумор в мозъка. четох интервютата с В. Гюров, майка му и баба му, но там няма информация какво/как/защо. ще съм благодарен ако някой може да даде инфо(=
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

FTF написа:OFF TOPIC:
НО ако ми казваш че музиката няма влияние върху хората, значи просто не разбираш основите на музиката в техническата им част и как влияе на човешкото подсъзнание. То си е цяла наука. Нито пък какво целят групите пишешти текстовете и мелодията на своите песни.
Ако говориш за скритите послания тип думи, записани наобратно или определени честоти, които би трябвало да оказват влияние на мозъка - запознат съм бегло с въпроса. Не отричам, че има влияние, но не смятам, че е нещо фрапиращо, също както е и с 25-ия кадър и т.н. в телевизията.

FTF написа:П.П. А за това как се пише точно death metal няма кво да се хващаш щото съм го писъл на кирилица, провери пак. Ако си толкова перфекционист айде нема да напиша дед ми деатх метъл. Много знаеш ти под дед дали съм искал да кажа dead или death.
Просто death се произнася deθ (дет), а dead - ded (дед). :wink:

FTF написа:Много странно що не съм чувал до ся за сатанист рапър примерно или чалгар. Всичките се насочват към този стил и то не без основание.
Прав си, просто причинно-следствената връзка е от сатанизъм към блек метъл, а не обратното. Т.е. хората стават блек метъли, защото са им такива вярванията и т.н., а не стават сатанисти вследствие на слушането на блек метъл (освен лабилните типове, за които говорихме). А че нещата са свързани - така е.

Peace :)

И за да не е поста съвсем извън темата, ще кажа накратко за смъртта на Джон Ленън. Не съм запознат подробно, та може да ме допълвате. Вечерта на 8-и декември, 1980-а година, Джон и Око се отправят към апартамента си в сградата, известна като The Dakota. Паркират лимузината си на улицата, макар че тя може да бъде паркирана и в двора на сградата. На входа Око отивата да отвори вътрешната врата и оставя Джон сам. От сенките се показва мъж и извиква "Mr. Lennon!". Ленън се обръща, при което мъжът открива огън и го прострелва на четири места. Ленън се е сдрависал и е дал автограф на същия този човек (Mark David Chapman) няколко часа по-рано. Chapman e бил обсебен от идеята да убие Ленън от няколко месеца. В деня на убийството той купува копие на "Спасителят в ръжта", в което написва "Това са показанията ми". Chapman е бил обсебен от книгата и призовава всички хора да я прочетат, като казва също, че тя ще помогне на мнозина да разберат мотивите му. След като извършва убийството той остава спокойно на местопрестъплението, чакайки да бъде заловен.
Самият Ленън се шегувал за смъртта си като казвал, че има два възможни начина, по които да умре - "We'll either go in a plane crash or we'll be popped off by some loony." ("Или ще си отидем при самолетна катастрофа или ще ни очисти някой ненормалник"). Оказал се е прав.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”