Да се преместиш в специалност ПРАВО - от коя специалност ?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Да се преместиш в специалност ПРАВО - от коя специалност ?

Мнение от Дени »

Може би не е точният раздел или място във форума и предварително се извинявам, но посочвам, че задавам този въпрос тук, защото има значение за мен и затова как ще подредя желаните от мен специалности в документите за кандидатстване.

Та, искам да попитам от кои специалности е най - лесно и възможно да се прехвърли студент в специалност право, разбира се като е постигнал необходимия успех и си е взел всички изпити след 1вата/2рата година ?

Предварително благодаря.
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Ми аз доколкото знам, в правото може да се прехвърлиш само ако си влязла МО (или поне да го запишеш като втора специалност след втори курс). Иначе другия вариант е след първата година в (еди-)някаква специалност, дето не те кефи, да се пробваш наново през лятото.
ИзображениеИзображение
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

hazel написа:Ми аз доколкото знам, в правото може да се прехвърлиш само ако си влязла МО (или поне да го запишеш като втора специалност след втори курс). Иначе другия вариант е след първата година в (еди-)някаква специалност, дето не те кефи, да се пробваш наново през лятото.
Не е така.
От всяка една специалност можеш да се прехвърлиш стига да се са освободили места за право и да си държала същите кандт.-студ. изпити, които се искат за право.Разбира се и ако имаш необходимия успех.
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Shamana написа: Не е така.
От всяка една специалност можеш да се прехвърлиш стига да се са освободили места за право и да си държала същите кандт.-студ. изпити, които се искат за право.Разбира се и ако имаш необходимия успех.
ОК, моя грешка, за което се извинявам. Бях забравил за тоя случай. Само че обикновено хората с успеха си влизат директно, едва ли ще има такъв балък, който да се откаже (или всъщност може - ако искаш да си финансистче в УНСС например). Пък и да не забравяме колко влизат през задната врата.
ИзображениеИзображение
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Shamana написа:стига да се са освободили места за право
Не съм уверен, че и това е задължително. :?
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Калев написа:
Shamana написа:стига да се са освободили места за право
Не съм уверен, че и това е задължително. :?
И аз btw сега това се замислих и може наистина да не е.
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ами то ние сега сме около 300 при прием 220, затова го казва Калев... май няма точно определена бройка...
Иначе имаше и изискване за успех, но не знам колко точно :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Отпускат определена бройка за прехвърлени във всяка специалност и после класират желаещите по бал.
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Страшно много ви благодаря !!! Наистина много ми помогнахте :P
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Сега се сетих, по-добре запиши нещо във философския например, да не е историческия, че там (философския) по-лесно се изкарват оценки, а ще ти трябва бал.
Аватар
Mira-kiflichkata
В началото бе словото

Мнение от Mira-kiflichkata »

Xin написа:Сега се сетих, по-добре запиши нещо във философския например, да не е историческия, че там (философския) по-лесно се изкарват оценки, а ще ти трябва бал.
Какво например във философския?Защо пък там да е по-лесно? :?: Кажи ми, че след няколко дена желания ще попълвам, :D а идея нямам какво да сложа след право...Кой знае какви ще ги свърша на изпита по литература... :cry: :roll:
Nice from far, far from nice :)
Аватар
EleiN
В началото бе словото

Мнение от EleiN »

За да се прехвирлиш право трябва да си или МО и да си държал изпитите за право, или да си учил право в Търново. Ние сме последната година, която може да е от която и д е специалност :?

Имаше още един университет, но не мога да се сетя кой е
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
Аватар
tiha_chest
В началото бе словото

Мнение от tiha_chest »

EleiN , недей отчайва момичето моля те. Аз съм първи курс (вече втори) социални дейности и един колега иска да се мести право. След като си поговори с една дама от Учебен отдел се оказа, че трябвало да има успех над 4.50, да е издържал изпитите по български и история, да си подаде необходимите документи за прехвърляне и му остава само да чака да види дали ще го огрее след класиранията за прехвърляне. А преди да посети Учебен отдел го бяха наплашили милия, че или трябва да е учил или да учи МО, да има успех в голяма близост до 6:00, или да си плати стабилно. :roll: Така че дерзайте деца и не се шашкайте особено :)
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

при цялата тази разнообразна информация, най-добре звъннете в отдел Студенти на юридическия и питайте, че да не вземем, уж от желание да ви помогнем, да ви прецакаме...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ти ако мислиш, че там някой ще ти отговориии... :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”