Изпита по литература - съчинение по цитат

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

qazaq
В началото бе словото

Изпита по литература - съчинение по цитат

Мнение от qazaq »

здравейте,
искам да попитам кога ще се проведе съчинението пи цитат и дали изобщо ще се проведе защото в сайта не можах да намеря информация :oops: :evil:
а също така и дали с тази оценка ще може да се кандидатства във всяка специалност като лично ме интересуват специаностите от Факултет по славянски филологии и правото :oops:
предварително благодаря
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

омг...това за което говориш, ако не се лъжа, е част от самия изпит по литература; т.е. имаш избор 1)ЛИС по тема или 2) есе (не "съчинение") по два цитата на различни автори( т.е. трябва да ги сравниш и пр.)

и...да! можеш да кандидатстваш с оценка от есе :D
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

До колкото аз съм запозната изпита ще е на една дата, а самата ти си избираш за какво да пишеш!!! И ако не е вярно моля някой да ме поправи!
qazaq
В началото бе словото

Мнение от qazaq »

e щом е така .... само дет дадох 10 кинта за тая книга за цитатите и само дет си изгубих времето да я чета
аз мислех че ти се дава нещо като втори шанс само че на отделен изпит-нали няма предваителен по литература
а примерните съчинения който прочетох са доста на доста по-изпълнен с литературна термонология стил и на по-вискоко ниво от обикновения ЛИС така че изглежда просто ще превърне в малка и далечна светлина в тунела ако авторът от изпита ми се стори труден и не дотам добре подготвян от мен
пп благодаря отново
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Или ЛИС, или цитат. Но на цитатите повече режат, поне така е било досега. Статистиката сочи. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Изненадън съм че на изпита по литература ще дават есе. Според мен това е по-удачната форма за оценяване.
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

То за съжаление изобщо не е есе..по-свободно е, ама е далеч от есето ;)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
F-o-U-N-D-e-R
В началото бе словото

Мнение от F-o-U-N-D-e-R »

темата на есето ще е свързана с някое от произведенията нали ? няма да е на тематика от обществения живот ?
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Е нали горе пишеха, че било есе. А и накъде по-свободно от него? Не че ще се явявам на литературата де :lol:
Аватар
Mira-kiflichkata
В началото бе словото

Мнение от Mira-kiflichkata »

А някой да знае от колко плика се тегли темата? (питам и за цитата и за ЛИС-а)
Nice from far, far from nice :)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Вижте сега, тая книжка, дето е издадена, е писана от една жена професор в СУ. Тя е казала, ЧЕ ТОВА НЕ Е ЕСЕ, а съчинение. В книжката много хубаво си е обяснена препоръчителната структура на тоя текст, който в интерес на истината много повече се приближава до познатите ни теми, отколкото до есето. Аз лично сериозно се замислям дали да не поема риска именно с това съчинение..зависи само кои ще са двете произведения... Да, на тоя формат май се гледа малко по-пренебрежително, нещата са по-мътни, ама ако се падне някоя смотана тема? :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

Има 4 възможни варианта: 1. Интерпретативно съчинение в/у основен за автора проблем; 2. Интерпретативно съчинение с литературноисторически характер; 3. Есе рефлексия; 4. Есе казус

2, 3, 4 са за писане по цитат/и
ИзображениеИзображение
F-o-U-N-D-e-R
В началото бе словото

Мнение от F-o-U-N-D-e-R »

може ли по подробно да обясниш 3. и 4.. какво разбирате под есе рефлексия и Есе казус ?

10х предварително
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

Mira-kiflichkata написа:А някой да знае от колко плика се тегли темата? (питам и за цитата и за ЛИС-а)
наистина, всички ли автори са в купа, от който се тегли на самия изпит или само някои?
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
sybilla
В началото бе словото

Мнение от sybilla »

F-o-U-N-D-e-R написа:може ли по подробно да обясниш 3. и 4.. какво разбирате под есе рефлексия и Есе казус ?

10х предварително
Ама много ми се иска и аз да разбера :wink: Какви щуротии ще измислят и аз вече се чудя :x
Образованието е съкровище,трудът ключ към него!
Пиер Буаст
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”