Психологическото проучване: по-лесният вариант

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
Fighterfemme
В началото бе словото

Психологическото проучване: по-лесният вариант

Мнение от Fighterfemme »

Тъй като наближава сесията не бях учудена, че не се отзоваха много хора, затова реших да променя условията, така че тези, които са заинтересовани да не трябва да губят време в уговаряне на срещи и провеждането им.

Отдолу ще напиша логическата задача за която ставаше въпрос.Ще помоля всички заинтересовани попадащи в групата, която изследвам (от 18 до 28, точни науки) да ми изпратят на ЛС всичките си идеи,както и полът и годините си. После ще ви пиша дали сте стигнали до правилният отговор и ако не-какъв е той. Ето я задачата.

Задачата за тримата мъдреци
Веднъж трима мъдреци встъпили в спор, кой от тях е най-мъдър. Да решат този спор им помогнал един минувач, който им предложил да изпитат своята съобразителност. "Вие виждате-казал минувачът-аз имам 5 калпака,3 черни и 2 бели. Затворете очи." С тези думи той поставил на главите на затворилите очите си мъдреци по един черен калпак, а двата бели скрил.
Можете вече да отворите очите си-казал след това минувачът.-Който от вас първи познае калпак с какъв цвят има на своята глава, при това от първия свой опит, той има право да се счита за най-мъдър.
Дълго мъдреците мълчали и се гледали един друг. Накрая единият възкликнал: "На главата ми има черен калпак!"
Вашата задача е да кажете как той се е досетил, т.е. да възпроизведете разсъжденията на най-досетливия мъдрец.

Само ще помоля другите да не пишат идеите си тук, за да мога да проведа изследването с повече хора. Обещавам като свърша да напиша отговорът. :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Психологическото проучване: по-лесният вариант

Мнение от Crematory »

Fighterfemme написа:
Само ще помоля другите да не пишат идеите си тук, за да мога да проведа изследването с повече хора. Обещавам като свърша да напиша отговорът. :)
Искаш ли да я заключа, за да остане само твоя пост и да не могат да отговарят ту, а да ти пишат?
Аватар
Fighterfemme
В началото бе словото

Re: Психологическото проучване: по-лесният вариант

Мнение от Fighterfemme »

Искаш ли да я заключа, за да остане само твоя пост и да не могат да отговарят ту, а да ти пишат?
Мерси. Ще съм много благодарна. (:
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”