Честито на всички, които го празнуват. Поздрав.
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

ок и ако е така какво? победа над фашизма дръж ми шапката. комунизмът защото е много по-хуманен от фашизма, нали? говорим за двете лица на една и съща монета.tamerlan написа:Победата над най-антихуманната алтернатива за цивилизацията. Днес си тук, защото онзи тип с червеното знаме е стигнал до тамМила написа:какво точно празнуват? подмяната на една диктатура с друга?
Всички трябва да сме безкрайно благодарни, че класовата дискриминация победи расовата. Тоталитаризма идва и си отива /но предимно си мени формите/, но ако идеите на крайния национализъм и расизъм бяха победили, сега светът щеше да е много по-тъжно мястоМила написа:ок и ако е така какво? победа над фашизма дръж ми шапката. комунизмът защото е много по-хуманен от фашизма, нали? говорим за двете лица на една и съща монета.tamerlan написа:Победата над най-антихуманната алтернатива за цивилизацията. Днес си тук, защото онзи тип с червеното знаме е стигнал до тамМила написа:какво точно празнуват? подмяната на една диктатура с друга?
Всички, взели участие в една война - все едно коя война, са виновни. Виновни са хората подписали Версайския договр. Виновни са германците, започнали Първата световна. Още преди това - виновни са колониалните "Велики сили" и прочее. За мен няма "ден на победата", защото няма победител - в една война има само жертви. И да, аз също съм била и все още съм очарована от наивния романтизъм и патриотизъм на онази епоха, но нека това остане в книгите и филмите. Защото всъщност, всичкия този словесен бълвоч за победа и хуманизъм си е чиста проба "опиум за народа"