9 май - Ден на Победата

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

9 май - Ден на Победата

Мнение от Калев »

Изображение
Честито на всички, които го празнуват. Поздрав. :)
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

какво точно празнуват? подмяната на една диктатура с друга?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Мила написа:какво точно празнуват? подмяната на една диктатура с друга?
Победата над най-антихуманната алтернатива за цивилизацията. Днес си тук, защото онзи тип с червеното знаме е стигнал до там 8)
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз тая мисия съм я минавал на Кол оф Дюти. Зверски е яка, ама германците вече са свършени и не оказват много сериозна съпротива. Виж мисиите в Сталинград са друга бира. Ех... де гиди млади години...

А иначе... ден на победата... Да бе да :roll:
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

tamerlan написа:
Победата над най-антихуманната алтернатива за цивилизацията. Днес си тук, защото онзи тип с червеното знаме е стигнал до там 8)
ок и ако е така какво? победа над фашизма дръж ми шапката. комунизмът защото е много по-хуманен от фашизма, нали? говорим за двете лица на една и съща монета.
Всички, взели участие в една война - все едно коя война, са виновни. Виновни са хората подписали Версайския договр. Виновни са германците, започнали Първата световна. Още преди това - виновни са колониалните "Велики сили" и прочее. За мен няма "ден на победата", защото няма победител - в една война има само жертви. И да, аз също съм била и все още съм очарована от наивния романтизъм и патриотизъм на онази епоха, но нека това остане в книгите и филмите. Защото всъщност, всичкия този словесен бълвоч за победа и хуманизъм си е чиста проба "опиум за народа"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Мила написа:
tamerlan написа:
ок и ако е така какво? победа над фашизма дръж ми шапката. комунизмът защото е много по-хуманен от фашизма, нали? говорим за двете лица на една и съща монета.
Всички, взели участие в една война - все едно коя война, са виновни. Виновни са хората подписали Версайския договр. Виновни са германците, започнали Първата световна. Още преди това - виновни са колониалните "Велики сили" и прочее. За мен няма "ден на победата", защото няма победител - в една война има само жертви. И да, аз също съм била и все още съм очарована от наивния романтизъм и патриотизъм на онази епоха, но нека това остане в книгите и филмите. Защото всъщност, всичкия този словесен бълвоч за победа и хуманизъм си е чиста проба "опиум за народа"
Всички трябва да сме безкрайно благодарни, че класовата дискриминация победи расовата. Тоталитаризма идва и си отива /но предимно си мени формите/, но ако идеите на крайния национализъм и расизъм бяха победили, сега светът щеше да е много по-тъжно място
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

може и да си прав, но някак си си мисля, че просто е физически невъзможно за един хитлер или респ. една расистка идея да изтреби всичко останало. в крайна сметка всичко е въпрос на политика, не толкова на идеали, колкото и да е тъжно заключение като това.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Ми изтребил е доста и без това :roll: Пък и това няма значение само за окупираните от нацистите земи, както виждаш тази война променя целия свят според възгледите на победителите. Има една интересна книжка - "Фатерланд" от Робърт Харис, препоръчвам ти я :D
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

tamerlan написа:
Мила написа:Днес си тук, защото онзи тип с червеното знаме е стигнал до там 8)
а ти днес си тук, защото баща ти не е свършил секунда по-късно :idea:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

GaVrosH написа:
а ти днес си тук, защото баща ти не е свършил секунда по-късно :idea:
Нали? Важните неща са в подробностите!
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

да, и щом нещо толкова дребно оказва ключово влияние, не наблягай на ВСВ, що се отнася до мен и теб днес!
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

tamerlan написа:Има една интересна книжка - "Фатерланд" от Робърт Харис, препоръчвам ти я :D
Аз тая книга с голямо удоволствие бих я прочел - има ли я някъде на български (мързи ма да мета на английски)
ИзображениеИзображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

GaVrosH написа:да, и щом нещо толкова дребно оказва ключово влияние, не наблягай на ВСВ, що се отнася до мен и теб днес!
Логиката нещо ми убягва
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

както и на мен в това което цитирах от теб...
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

GaVrosH написа:както и на мен в това което цитирах от теб...
Ами мисля съм обяснил какво имам предвид
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”