Не мога да взема решение-право или антропология

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

NinaYancheva
В началото бе словото

Не мога да взема решение-право или антропология

Мнение от NinaYancheva »

Спряла съм се на 2 специалности, за които си мисля да кандидатствам, но не мога да реша коя от двете. И двете са ми интересни, и двете дават добри възможности за реализация, но трябва да избера една от тях. Ще бъда много благодарна ако споделите с мен вашия опит и впечатления от тези специалности, които ще ми помогне да реша.
Повече си мисля за право, винаги съм искала да следвам право, но винаги съм си задавала въпроса защо точно право и кое го прави интересно. Не искам да вляза със специалност, която преди края на първата година ще ми е омръзнала и да съжалявам и да се отегчавам от нея до края на следването.
Ако има сред вас някои които следват право, ще имате ли нещо против да споделите с мен какво ви заинтригува правото, кое го направи специално, за да го изберете като специалност, какво е като материя и как се учи и т.н. Благодаря ви предварително.

Нина
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

А къде ще учиш Антропология, ако не е тайна? :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

И аз това се зачудих :wink:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Ако наистина има някъде антропология, аз гласувам за нея :P :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

НБУ мисля, че има антропология, но не знам дали за това говори. Иначе си мисля, че каквото и да запишеш, където и да го запишеш, още първия семестър ще ти писне от простотии :wink:
От двете аз бих избрала правото. Може би, защото ама и кьорава възможност за развитие не виждам в антропологията :shock: :shock:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

Не си права за антропологията. Преди седмица имах възможност да говоря с дипломат от кариерата(жена), завършила антропология в Атланта с руски език и след престой в Русия по линия на Фулбрайт сега отговаря за политическите въпроси в Американското посолство. Аз също бях изненадан как така е учила антропология, а се занимава с външна политика , а тя ми обясни, че в САЩ учиш едно, а се реализираш в съвсем друго, не мисля, че в България положението е по-различно. Впрочем антропологията не е ли нещо подобно на социология/културология,нещо по средата. Не останах с впечатлението, че се е уредила с връзки жената- така или иначе България не е мечтата на дипломата :roll: Освен това говореше страхотен български!! Както и да е, учете антропология :P :P
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Казах, че аз не виждам. Някой ако вижда - да си я учи :)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

антропо-какво? :lol:

не, сериозно, какво се учи в тая специалност? нещо с човека ще да е свързано, ама за пръв път я чувам, я ме светнете
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

Нека поръся мозък и аз.
Първо мисля, че антропологията е нещо като археология, но се занимава с човешките индивиди, най-вече тела и кости, преди мн години та чак до днес! Може и да бъркам.
Една много далечна моя позната/виждала съм 3 пъти в живота си/ тя живее от 15 години в САЩ и учи това в Питсбърг,Пенсилвания - видях я точно преди да замине за "кратка практика", както тя се изрази, в Мароко от Университета й /някаква стипендия/.
Та след всичите ми мисли изръсени тук... Може и да има някъде из университетите такава специалност, но също може би - не е ясно колко хора са я изучавали и с какво качество.А за правото има доста по-компетентни колеги-съфорумци, които ще ти помогнат.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами относно Антропологията, тя се дели на Културна и Физическа.В първото се изучават неща свързани с материалните, социалните и всякакви други измерения на човешкия бит, а второто се занимава най-общо казано с анатомията на човешкия скелет и респективно като цяла Антропологията е тясно обвързана с Археологията и други науки!
Като птичка в небесата :)
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

Бравос!
Както казваме ние - ученото си е учено,или....другият вариант - Гоогле му е майката, ...не става само с ядене, требва и Акъл..
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Абе най-общо Антропологията изследва развитието на човека във всички аспекти! :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
NinaYancheva
В началото бе словото

Мнение от NinaYancheva »

Антропологията изучава културните и социални разлики на различните народи по света и е много интересна наука, но мисля че аз ще избера правото. Все пак дава повече възможности за реализация.
NinaYancheva
В началото бе словото

Мнение от NinaYancheva »

Този форум има ли кирилизатор? Малко ми е трудно да пиша така.
NinaYancheva
В началото бе словото

Мнение от NinaYancheva »

^PrincessA^ написа:А къде ще учиш Антропология, ако не е тайна? :roll:
Не е тайна. Подадох документи за University of Sussex в Брайтън, Англия и сега чакам за интервю. Май ще настоявам за право, а ако не ме приемат, тогава ще избера антропология. Все пак няма смисъл да уча нещо 3 години, което няма да ми е интересно и само да се мъча. Благодаря ви все пак за отговорите.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”