Не мога да взема решение-право или антропология
Модератор: Boromir
-
NinaYancheva
- В началото бе словото
Не мога да взема решение-право или антропология
Спряла съм се на 2 специалности, за които си мисля да кандидатствам, но не мога да реша коя от двете. И двете са ми интересни, и двете дават добри възможности за реализация, но трябва да избера една от тях. Ще бъда много благодарна ако споделите с мен вашия опит и впечатления от тези специалности, които ще ми помогне да реша.
Повече си мисля за право, винаги съм искала да следвам право, но винаги съм си задавала въпроса защо точно право и кое го прави интересно. Не искам да вляза със специалност, която преди края на първата година ще ми е омръзнала и да съжалявам и да се отегчавам от нея до края на следването.
Ако има сред вас някои които следват право, ще имате ли нещо против да споделите с мен какво ви заинтригува правото, кое го направи специално, за да го изберете като специалност, какво е като материя и как се учи и т.н. Благодаря ви предварително.
Нина
Повече си мисля за право, винаги съм искала да следвам право, но винаги съм си задавала въпроса защо точно право и кое го прави интересно. Не искам да вляза със специалност, която преди края на първата година ще ми е омръзнала и да съжалявам и да се отегчавам от нея до края на следването.
Ако има сред вас някои които следват право, ще имате ли нещо против да споделите с мен какво ви заинтригува правото, кое го направи специално, за да го изберете като специалност, какво е като материя и как се учи и т.н. Благодаря ви предварително.
Нина
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не си права за антропологията. Преди седмица имах възможност да говоря с дипломат от кариерата(жена), завършила антропология в Атланта с руски език и след престой в Русия по линия на Фулбрайт сега отговаря за политическите въпроси в Американското посолство. Аз също бях изненадан как така е учила антропология, а се занимава с външна политика , а тя ми обясни, че в САЩ учиш едно, а се реализираш в съвсем друго, не мисля, че в България положението е по-различно. Впрочем антропологията не е ли нещо подобно на социология/културология,нещо по средата. Не останах с впечатлението, че се е уредила с връзки жената- така или иначе България не е мечтата на дипломата
Освен това говореше страхотен български!! Както и да е, учете антропология

- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
антропо-какво?
не, сериозно, какво се учи в тая специалност? нещо с човека ще да е свързано, ама за пръв път я чувам, я ме светнете
не, сериозно, какво се учи в тая специалност? нещо с човека ще да е свързано, ама за пръв път я чувам, я ме светнете
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
- Специалност: МО
- Курс: семестриално завършил
Нека поръся мозък и аз.
Първо мисля, че антропологията е нещо като археология, но се занимава с човешките индивиди, най-вече тела и кости, преди мн години та чак до днес! Може и да бъркам.
Една много далечна моя позната/виждала съм 3 пъти в живота си/ тя живее от 15 години в САЩ и учи това в Питсбърг,Пенсилвания - видях я точно преди да замине за "кратка практика", както тя се изрази, в Мароко от Университета й /някаква стипендия/.
Та след всичите ми мисли изръсени тук... Може и да има някъде из университетите такава специалност, но също може би - не е ясно колко хора са я изучавали и с какво качество.А за правото има доста по-компетентни колеги-съфорумци, които ще ти помогнат.
Първо мисля, че антропологията е нещо като археология, но се занимава с човешките индивиди, най-вече тела и кости, преди мн години та чак до днес! Може и да бъркам.
Една много далечна моя позната/виждала съм 3 пъти в живота си/ тя живее от 15 години в САЩ и учи това в Питсбърг,Пенсилвания - видях я точно преди да замине за "кратка практика", както тя се изрази, в Мароко от Университета й /някаква стипендия/.
Та след всичите ми мисли изръсени тук... Може и да има някъде из университетите такава специалност, но също може би - не е ясно колко хора са я изучавали и с какво качество.А за правото има доста по-компетентни колеги-съфорумци, които ще ти помогнат.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами относно Антропологията, тя се дели на Културна и Физическа.В първото се изучават неща свързани с материалните, социалните и всякакви други измерения на човешкия бит, а второто се занимава най-общо казано с анатомията на човешкия скелет и респективно като цяла Антропологията е тясно обвързана с Археологията и други науки!
Като птичка в небесата 
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
- Специалност: МО
- Курс: семестриално завършил
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
-
NinaYancheva
- В началото бе словото
-
NinaYancheva
- В началото бе словото
-
NinaYancheva
- В началото бе словото
Не е тайна. Подадох документи за University of Sussex в Брайтън, Англия и сега чакам за интервю. Май ще настоявам за право, а ако не ме приемат, тогава ще избера антропология. Все пак няма смисъл да уча нещо 3 години, което няма да ми е интересно и само да се мъча. Благодаря ви все пак за отговорите.^PrincessA^ написа:А къде ще учиш Антропология, ако не е тайна?