Въпрос за изпита с Журналистика

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Въпрос за изпита с Журналистика

Мнение от GombeTo »

1. Интересувам се дали ако изкарам много хубави оценки на устния и писмения по журналистика, а примерно 2 и нещо по литература ще имам балообразуваща оценка, или с 2-ка по литература веднага те късат?

2. Виждам, че минималните балове за Връзки с обществеността са по-ниски, от тези на Журналистиката. Значи ли това, че по лесно бих могъл да влезна в Връзки с обществеността?

Мерси предварително :)
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

За да се явиш на писмен и устен журналистика, ти трябва минимум 3.50 по л-ра, иначе просто не участва в класиранията..А иначе за бала..колкото по-нисък е балът, толкова по-ниски оценки ти трябват!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

Понеже искам PR, но литературата ми куца... По точно писането на ЛИС
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

хехе, с малко упражненийца ще свикнеш :wink:
колкото до оценката, мисля че имаше само ограничение за журн.писмен(4-ка)...за това 3.50 не бях чувал
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ако изкараш две и нещо по литература, ще имаш Слаб 2.00 (това са всички оценки между 2.00 и 2.99).
БАлът за всяка специалност е различен всяка година, така че нищо не се знае. По принцип за ВО винаги е малко по-нисък от този Журналистика. А иначе лесно влизане няма.
За да се явиш на писмен по журналистика, трябва да имаш поне Добър 3.50 на изпита по Литература. Поне така пише в справочника. Никой обаче не може да те спре с 3.15 да се явиш, най-малкото, защото няма право да те пита колко имаш на другите изпити. Друг е въпросът, че и това често се случва.
Иначе и с 2.00 на писмения по журналистика можеш да отидеш на устен, друг е въпросът доколко има смисъл всичко.
А за писането на ЛИС - просто не учи глупави теми наизуст и не помни цитатиет от няко си там много важен. Просто мажното е да си чел произведението, за което пишеш. И се получават нещата.
Айде, дано наесен се засичаме по кородорите на ФЖМК!
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

Аз като се явявах на писмения по ж-ка ставаха скандали с тези, които имаха под 3.50 и искаха да пишат. Май не ги допуснаха
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Всяка година има такъв скандал, после някой от комисията обяснява, че са изгонили тези хорра "защото няма смисъл, с толкова ниски оценки няма да успеят да влезнат в класиранията" или нещо подобно, но хората въпреки всичко трябва да се борят до последно.
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

bvz написа:Всяка година има такъв скандал, после някой от комисията обяснява, че са изгонили тези хорра "защото няма смисъл, с толкова ниски оценки няма да успеят да влезнат в класиранията" или нещо подобно, но хората въпреки всичко трябва да се борят до последно.
Пробват ги дали стават за журналисти и дали могат да си отстояват правата :wink: 8)
Последно промяна от GombeTo на 24 Юли 2007, 09:32, променено общо 1 път.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

с под 3.5 по литература не можеш да кандидатстваш и в трите специалности в ФЖМК. дори и да не те изгонят есето ти не влиза в класиранията.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Даже според мен би било хубаво да вдигнат минимума на 4.00 за явяване на писмения по журналистика!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

:)

Мнение от Traqn`` »

абе извинявам се че се меся в темата ама искам да попитам дали е възможно да се прехвърли човек който учи Българска филология в Търново примерно в журналистика в СУ ?
има ли такава възможност изобщо и ако да след коя година ?
благодаря предварително и пак се извинявам за намесата!
Поздрави.
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Re: :)

Мнение от GombeTo »

Traqn`` написа:абе извинявам се че се меся в темата ама искам да попитам дали е възможно да се прехвърли човек който учи Българска филология в Търново примерно в журналистика в СУ ?
има ли такава възможност изобщо и ако да след коя година ?
благодаря предварително и пак се извинявам за намесата!
Поздрави.
На мен са ми казвали, че може стига да имаш нерви и търпение. Питай управата хаха :P
Последно промяна от GombeTo на 24 Юли 2007, 09:32, променено общо 1 път.
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Абе, Gombeto, случайно да си от Пловдив?
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
GombeTo
В началото бе словото

Мнение от GombeTo »

fly4o написа:Абе, Gombeto, случайно да си от Пловдив?
Не но съм близо :)
Последно промяна от GombeTo на 24 Юли 2007, 09:32, променено общо 2 пъти.
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dani »

аз съм от пловдив :D !! въпреки че напоследък пребивавам повече в софия (не че някой ме пита :lol: )
I want to be destructive,trash everything in site, beat the Devil at his game, abuse myself all night...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”