Водещите медии сложиха "игнор" на АТАКА
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Водещите медии сложиха "игнор" на АТАКА
Не знам дали забелязахте днес по новините на БНТ и бтв какво казаха за "многохилядния митинг на националистите с над 100 автобуса от провинцията, продължил близо 3 часа" (цитатът е от репортажа на - забележете - НОВА ТВ, която си свърши работата перфектно този път, казвам го без ирония).
Та, въпросните два канала не казаха НИЩО.
Ако за бтв (малките букви са тенденциозно написани) това е нещо нормално - казвайки или, че "100-200 души симпатизанти на АТАКА едвам бяха удържани от полицията" или нищо въобще (както в случая), какво да кажем за БНТ?
БНТ е обществена телевизия и се издържа от нашите пари - тези на данъкоплатците. Без значение колко от вас не харесват АТАКА - вероятно повечето - е факт, че за кандидата на АТАКА - Волен Сидеров - на президентските избори гласуваха 650 000 души. Тези симпатизанти на Волен, респективно на АТАКА, са тези същите, които в случая са ощетени. Това е страхотно обиждащ акт - нито дума за митинг-шествие, в което се включват над 10 000 души. Няма значение бройката, и 5000 да са били, не съм ги броил.
Както и да е. Искам да забележите и какво ще пише в пресата - ВАЦ-овите вестничета вероятно няма да включат никаква информация за мероприятието.
Явно директивата този път е друга - не, АТАКА няма да бъде оплювана, АТАКА просто ще бъде игнорирана, АТАКА и нейните симпатизанти не съществуват. На този фон Нова Тв далеч ме изненада с качествения си, макар и кратък, репортаж. Този път го нямаше Васил Иванов да си доведе циганин, който да интервюира с въпроси: "Ти какво правиш на митинг на АТАКА? Не те ли е страх, че ще те набият?", или нещо подобно, каквото имаше миналия път.
Обективната журналистика може да е само химера, утопия, но поне очевидно може да се стремим към нея. Е, поне някои хора показаха, че могат. Други просто решиха да не информират обществото. Но обществото не спи. Факт бяха над 100-те автобуса от провинцията днес. Без да е имало организиран транспорт като миналата година.
Та, въпросните два канала не казаха НИЩО.
Ако за бтв (малките букви са тенденциозно написани) това е нещо нормално - казвайки или, че "100-200 души симпатизанти на АТАКА едвам бяха удържани от полицията" или нищо въобще (както в случая), какво да кажем за БНТ?
БНТ е обществена телевизия и се издържа от нашите пари - тези на данъкоплатците. Без значение колко от вас не харесват АТАКА - вероятно повечето - е факт, че за кандидата на АТАКА - Волен Сидеров - на президентските избори гласуваха 650 000 души. Тези симпатизанти на Волен, респективно на АТАКА, са тези същите, които в случая са ощетени. Това е страхотно обиждащ акт - нито дума за митинг-шествие, в което се включват над 10 000 души. Няма значение бройката, и 5000 да са били, не съм ги броил.
Както и да е. Искам да забележите и какво ще пише в пресата - ВАЦ-овите вестничета вероятно няма да включат никаква информация за мероприятието.
Явно директивата този път е друга - не, АТАКА няма да бъде оплювана, АТАКА просто ще бъде игнорирана, АТАКА и нейните симпатизанти не съществуват. На този фон Нова Тв далеч ме изненада с качествения си, макар и кратък, репортаж. Този път го нямаше Васил Иванов да си доведе циганин, който да интервюира с въпроси: "Ти какво правиш на митинг на АТАКА? Не те ли е страх, че ще те набият?", или нещо подобно, каквото имаше миналия път.
Обективната журналистика може да е само химера, утопия, но поне очевидно може да се стремим към нея. Е, поне някои хора показаха, че могат. Други просто решиха да не информират обществото. Но обществото не спи. Факт бяха над 100-те автобуса от провинцията днес. Без да е имало организиран транспорт като миналата година.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не само атакаджиите са истински българиCrematory написа:Ако атакаджиите са истински българи, аз какво съм?!
Който е съгласен да бъде управляван от правителство, чиито лидери са : еднически турчин; човек без трудов стаж от руски произход; бивш монарх, без грам българска кръв- не мога да го нарека БЪЛГАРИН
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Гоцофили и Гоцофени - навсякъде, но не това беше темата на разговора...
---
После защо Волен нахлува в редакции!? Леле, мен ме изкарват от нерви, не си представям какво му е на него.
Но на митинга се видя, че има много хора, организации, институции, партии, които подкрепят АТАКА. Включително всички депутати от Европарламента от парламентарната група на националистическата партия.
---
После защо Волен нахлува в редакции!? Леле, мен ме изкарват от нерви, не си представям какво му е на него.
Но на митинга се видя, че има много хора, организации, институции, партии, които подкрепят АТАКА. Включително всички депутати от Европарламента от парламентарната група на националистическата партия.
Боян Биолчев
Боян Биолчев
богомилите са един от феномените в човешката история, не мисля, че е останало каквото и да е отрицателно в историята им.
Велики царе като Калоян и Йоан-Асен ІІ не са ги преследвали, това би трябвало да говори за голямата им важност и принос към православната и християнската култура като цяло.
Като цяло сравнението на богомилите с "Атака" ми убягва, признавам.
Велики царе като Калоян и Йоан-Асен ІІ не са ги преследвали, това би трябвало да говори за голямата им важност и принос към православната и християнската култура като цяло.

-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Какво знаеш ти за богомилите? Или просто ей така - да поддържаме пост-каунта, колкото да кажеш нещо?ra4e^f написа:Атака е един паразит в обществото ни! Мога да я сравня с богомилите. Може да звучи налудничево,но обстановката,причините..едни и същи са,макар и в различни епохи! Направо ме е гнус от тая "партийка"
И темата не е толкова за АТАКА, колкото да действията на някои медии.
Нещо повече - за розенкройцерите да си чула нещо? За катарите? За връзката им с богомилите? За идеологията на богомилското учение? За разпространението му? Моля те, не се изкавай неподготвена занапред, просто се излагаш.
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- ra4e^f
- Форумно зомби
Действията им, /както и тези на атака/ имат за цел да разклатят и предизвикат смут в българското общество. Специално за тях-говорейки срещу царя / Петър/ са отрицателно и деструктивно явление!Изказванията им са в пълен противовес на действителноста,а общото с атака е това,че не предлагат никакви реалноприложими методи за подобрение на обстановката в страната.Въпреки че всяват анархизъм, цар Петър никога не предприема гонения спрямо тях. Защо ли? Защото и те, както атака са набирали все още сила, а и обстановката тогава е биа такава,че външните проблеми са били много по-неблагоприятни и нетърпящи отлагане.
И двете възникват в момент,когато вътрешно/външнополитическата обстановка е напрегната,когато бг общество изживява криза и е податливо на провокации,когато хората не намират вяра,надежда и опора в институциите. Предлагат и проповядват неща, които само дестабилизират положението.
- ra4e^f
- Форумно зомби
докато съм пишела пост-а си,ти си пуснал твояFeverNew написа: За идеологията на богомилското учение? За разпространението му? Моля те, не се изкавай неподготвена занапред, просто се излагаш.
P.S.: Съжалявам за отклонението от основната тема
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Подкрепям!Boromir написа:богомилите са един от феномените в човешката история, не мисля, че е останало каквото и да е отрицателно в историята им.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)