Студент/Курсист?
Модератор: Boromir
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Студент/Курсист?
Извинявам се за тъпия въпрос, но наскоро се натъкнах на това разделение... та някой ще ми обясни ли каква е разликата? Съжалявам още веднъж, ако въпросът ми е глупав, но...
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ъъъ, курсист е човек, който ходи на някакъв курс, който приключва след взимането на даден изпит, ниво - когато ходех на шофьорски - бяхме курсисти...
когато се обучаващ се в университет , си студент...Или някой в уни го е направил това разделение?! Тогава и идея си нямам какво е имал предвид.
Курсант и курсист не е едно и също нещо
Курсант е ...абе не баш военен термин, ама примерно ми е най-лесно да го обясня като такова 
когато се обучаващ се в университет , си студент...Или някой в уни го е направил това разделение?! Тогава и идея си нямам какво е имал предвид.
Курсант и курсист не е едно и също нещо
Предполагам си срещнала това разделение в НБУ. Там студент е човек,който си ходи на лекции и изпити, а курсист само присъства на курсовете и няма книжка, няма студентски права и т.н. Мисля,че така беше, вече съм позабравила ... старост нерадост... 
Последно промяна от coup на 14 Фев 2007, 09:42, променено общо 1 път.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Точно там го срещнах. Мерси за отговора.coup написа:Предполагам си срещнала това разделение в НБУ. Там студент е човек,който си ходи на лекции и изпити, а курсист само присъства на курсовете и няма книжка, няма студентски права и т.н. Мисля,че така беше, вече съм позабравила ... старост нерадост...
red&white, питах за курсист! Знам какво значат и двете думи, просто не ми беше ясно каква е разликата между студент и курсист. Може и да съм тъпа, но поне не искам да си остана такава
Завивам те без думи, нежно