Нормално ли е в СУ?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Нормално ли е в СУ?
Исках да се допитам до вашето мнение колеги дали е нормално това за Софийския университет.
Визирам конкретния случай с участието на заместник-декана на юридическия факултет.
Запитан дали може студентите, явили се на изпит при него да си погледнат писмените работи, нащите колеги получават следния отговор:
" В ТОЗИ ФАКУЛТЕТ ТАКАВА ПРАКТИКА НЯМА, НЯМА И ДА ИМА! "
Поредната изцепка след изпита по МО 2ри курс Право.
Интересно ми е как е при вас при различните специалности и дали това е изключение или практика, студентите да не могат да си видят писмените работи, грешките и критериите за оценка.
П.П. Резултатите по МО при визирания случай съмнително навеждат на мисълта, че критериите за оценяване са т.нар. "купчинки".
Или работата не се чете въобще, а се оценява според името на студента,пол, гражданство, обема на работата, моментното състояние на преподавателя (евентуално алкохолно влияние?), други критерии или просто липса на критерий.
За справка може да погледните резултатите по МО 2ри курс право.
Чуждестранните студенти имат - "среден 3" ... всички...
Студенти с еднакво съдържание и обем на работите (царски пищови) оценени по различен начин - с добър 4 и отличен 6.
Очевидната липса на критерий при подобно оценяване, отказа да се предоставят писмените работи и НАГЛОТО и САМОЗАБРАВЕНО поведение на въпросният зам.-декан ме накараха да се обърна към всички вас...
.. има ли подобни случаи и в другите специалности?
Визирам конкретния случай с участието на заместник-декана на юридическия факултет.
Запитан дали може студентите, явили се на изпит при него да си погледнат писмените работи, нащите колеги получават следния отговор:
" В ТОЗИ ФАКУЛТЕТ ТАКАВА ПРАКТИКА НЯМА, НЯМА И ДА ИМА! "
Поредната изцепка след изпита по МО 2ри курс Право.
Интересно ми е как е при вас при различните специалности и дали това е изключение или практика, студентите да не могат да си видят писмените работи, грешките и критериите за оценка.
П.П. Резултатите по МО при визирания случай съмнително навеждат на мисълта, че критериите за оценяване са т.нар. "купчинки".
Или работата не се чете въобще, а се оценява според името на студента,пол, гражданство, обема на работата, моментното състояние на преподавателя (евентуално алкохолно влияние?), други критерии или просто липса на критерий.
За справка може да погледните резултатите по МО 2ри курс право.
Чуждестранните студенти имат - "среден 3" ... всички...
Студенти с еднакво съдържание и обем на работите (царски пищови) оценени по различен начин - с добър 4 и отличен 6.
Очевидната липса на критерий при подобно оценяване, отказа да се предоставят писмените работи и НАГЛОТО и САМОЗАБРАВЕНО поведение на въпросният зам.-декан ме накараха да се обърна към всички вас...
.. има ли подобни случаи и в другите специалности?
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Re: Нормално ли е в СУ?
Какви случаи - нееднакви критерии при оценяването?zmey написа: .. има ли подобни случаи и в другите специалности?
Всеки ден!
Събуди се
мда... и аз съм бясна заради МО-то! изпитът е ясен! по-скоро оценяването му! Купчинките са играли яко 
НО освен всичко асистентката-начална-учителка заяви най-отговорно, че не можее да върне курс.работи и да каже оценките от тях още на упражнение, защото искала да ни напише рецензии, да си видим грешките, ала-бала. а накрая отказваше да ги върне, никой не си видя работата и отново според мен ги е оценявала по обем, правопис, краснопис, име, пол и т.н. НЕ Е ЧЕСТНООООО! Чувствам се ощетена и по отношение на курсовата си работа, и по отношение на НАУЧНИЯ ТРУД, който сътворих за 1 час по време на изпита
Мразя такива изпити, на които най-малко нещо зависи от теб!!!
ако е устен- издъниш ли се--> ядосвай се на себе си!
но при тези изпити е супер ш*т, защото дори да си подходил съвестно към подготовката си, да си си свършил добре работата, пак може да те порежат
НО освен всичко асистентката-начална-учителка заяви най-отговорно, че не можее да върне курс.работи и да каже оценките от тях още на упражнение, защото искала да ни напише рецензии, да си видим грешките, ала-бала. а накрая отказваше да ги върне, никой не си видя работата и отново според мен ги е оценявала по обем, правопис, краснопис, име, пол и т.н. НЕ Е ЧЕСТНООООО! Чувствам се ощетена и по отношение на курсовата си работа, и по отношение на НАУЧНИЯ ТРУД, който сътворих за 1 час по време на изпита
Мразя такива изпити, на които най-малко нещо зависи от теб!!!
ако е устен- издъниш ли се--> ядосвай се на себе си!
но при тези изпити е супер ш*т, защото дори да си подходил съвестно към подготовката си, да си си свършил добре работата, пак може да те порежат
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Вярвай си, че това е причината...явор написа:Аз само ще ти кажа, че това, че се пише за този "купчинен" метод само разяри изпитващите на първокурсниците и сега методът остава в сила, но оценките се понижават!
Какво сега - излиза, че или подкрепяш подобни практики, или си против тяхното разгласяване? И в двата случая е неморално.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Защо да не се каже, като е факт?
Да, вярно, има риск от "саморазправа", но все пак сме в 21 век, не сме под османско владичество...
Ако всеки си трае, нищо няма да се промени...Само дето не става чрез форумите, а трябва да се обединят студентите и да кажат, където трябва...Лошото е, че не са обединени и всеки е сам за себе си, така сме слаби... 

Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията"