Писмен изпит по журналистика (юли 2005)
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Писмен изпит по журналистика (юли 2005)
Искам да попитам в какво се състои писмения изпит по журналистика. Запознах се е информацията, която е поместена в сайта, но някой може ли да ми даде още допълнителна като например какви теми са се падали предни години? Това ме интересува понеже в моя град всеки има различна представа в какво се състои изпита - едни казват, че е просто есе, втори - есе на политическа тема, трети - ами май е нещо като да направиш публикация във формата на есе и т. н. Моля ви, ако имате представа или вече сте минали по този път да ми кажете как стоят нещата!
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
-
liusi-montana
- В началото бе словото
Това, което знам аз за писмения по журналистика е есе по актуален въпрос в момента. Свързан с политиката, културата..с една дума, трябва да следим какво става в света и държавата ни.
Примерно ми казаха, че може да се падне есе на тема "Тероризъм"/аз вече написах едно такова, за пред частния ми учител/.
Ще съм благодарна, ако някой минал по този път, влезе и напише повече в какво се състой изпита.
Примерно ми казаха, че може да се падне есе на тема "Тероризъм"/аз вече написах едно такова, за пред частния ми учител/.
Ще съм благодарна, ако някой минал по този път, влезе и напише повече в какво се състой изпита.
-
liusi-montana
- В началото бе словото
Благодаря, за инфото!Crematory написа:мога да ви дам две теми,които са се падали...но нали знаете,че те са свързани със събития през годината обикновено,така че тези,които ще ви дам, не помагат много
та 94 година - Футбол,футбол,футбол
и (не помня коя,около 200 някъде) Ще изяде ли мишката книжката?
Честно казано всяка година се случват много значими събития
и съответно има много варианти за теми. Но има и такива теми, които са доста абстрактни-трудно е да се отговори кои и защо ги е измъдрил...Според мен важното тук е да се напишат едно-две есета,да бъдат проверени от 'компетентен орган' и така се добива представа 1. за собсвения стил и 2. дали можеш да напишеш есе на всяка тема.
За съжаление не мога да кажа конкретни заглавия, макар че ги имам записани.....някъде.
Но такива или подобни теми няма никаква вероятност да се паднат пак,така че те не са особено полезни.
За съжаление не мога да кажа конкретни заглавия, макар че ги имам записани.....някъде.
Но такива или подобни теми няма никаква вероятност да се паднат пак,така че те не са особено полезни.
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
разбира се , че има по подробна информация
писменият трае колкото обикновен писмен изпит по история и БЕЛ
пише се стилно, което ще рече не само есеистично , а трябва да покажеш твоята визия и най-вече да имаш критичен поглед върху нещата за които пишеш
в момента ти пиша теми от предни години
писменият трае колкото обикновен писмен изпит по история и БЕЛ
пише се стилно, което ще рече не само есеистично , а трябва да покажеш твоята визия и най-вече да имаш критичен поглед върху нещата за които пишеш
в момента ти пиша теми от предни години
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
теми от предни години за писмения/устен изпит
2004 - Можем ли да успеем
устен
1.тероризъм и медии
2.БГ и ЕС - какво по нататък
3.професионална мотивация
2003 - Власт и корупция
устен
1.800-те дни постигнато и неизпълнено
2.Коя медия харесвате
3.Какви събития през последната година повлияха за подобряване на международния образ на БГ
2002 - Българи от ново време
устен
1.Папа Йоан Павел 2 в БГ
2.Прага : БГ и НАТО
3.Медийният пеизаж в БГ
2001 - Изяде ли мишката книгата
2000 - Престъпление без наказание
тем
2004 - Можем ли да успеем
устен
1.тероризъм и медии
2.БГ и ЕС - какво по нататък
3.професионална мотивация
2003 - Власт и корупция
устен
1.800-те дни постигнато и неизпълнено
2.Коя медия харесвате
3.Какви събития през последната година повлияха за подобряване на международния образ на БГ
2002 - Българи от ново време
устен
1.Папа Йоан Павел 2 в БГ
2.Прага : БГ и НАТО
3.Медийният пеизаж в БГ
2001 - Изяде ли мишката книгата
2000 - Престъпление без наказание
тем
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Благодаря много! Както виждам не е нужно чевек да чете по цял ден вестници и да гледа всички новини, за да се справи с изпитите. Лечно на мен това много ми допада, аз телевизия, радио и вестници не чета, освен от сорта на астрономически, научни и разни такива трудове...Но мисля, че ще се справя и от общи представи, без разни медии да ми насаждат схващания разни и да ми промиват мозъка!
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
относно промиването и досаждането - прав си
да не мислиш, че аз ги следя от близо
просто си имам своя представа
разбира се най-необходимото го гледам от медиите
но напоследък btv станаха толкова посредствени, че ................
затова радиото - слушалката в ухото и напред по задачите
вестници - нямам пари иначе бих си купил някога
а има такива интересни сайтове , които предоставят различна гледна точка , към която не че се стремя , ама просто ме влече и затова
мисли си по своему
да не мислиш, че аз ги следя от близо
просто си имам своя представа
разбира се най-необходимото го гледам от медиите
но напоследък btv станаха толкова посредствени, че ................
затова радиото - слушалката в ухото и напред по задачите
вестници - нямам пари иначе бих си купил някога
а има такива интересни сайтове , които предоставят различна гледна точка , към която не че се стремя , ама просто ме влече и затова
мисли си по своему