обесването на саддам
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
обесването на саддам
Какво мислите за него???Оправдано ли е такъв тип наказание, или е "варварски акт"?За мен определено е 2-рото, каквото и да е извършил се ужасявам как в 21 век е възможно да се случи това и хора да се радват...
Все пак е човешко същество и да го обесят като животно не е редно...
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да се радват хората не е редно, ама пък аз не виждам нищо лошо във смъртните присъди, ако ще и в педесети век да са... особено за лидери, които са си играли с животите на хиляди и хиляди! ако това е варварски акт, какво е воденето на война, потушаването на бунтове и т.н.?
нека не изпадаме в разсъждения от типа: "когато убият човек това е трагедия, когато убият хиляди хора - просто статистика"
нека не изпадаме в разсъждения от типа: "когато убият човек това е трагедия, когато убият хиляди хора - просто статистика"
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
виж на фона на световната политика, малко са големите лидери, на чиято съвест да не лежи смъртта на поне един човек!got написа:Съгласна съм, но не само Саддам е водел войни...А бесенето е доста избирателно...И в резултат на политиката на Буш са умрели много невинни иракчани, но се предтавят като жертви на войната, за някои е оправдано избиването на хора, а на други - не...То е толкова прозрачно...
според мен политиката на Буш заслужава също толкова силна критичност, како и тази на Саддам... но както знаете - справедливостта е на страната на силните на деня
Мислех да пусна по-рано тази тема, но се отказах.
Според мен смъртната присъда е абсолютна глупост, става ли въпрос за 21 век! Освен това Саддам е убит така, защото има много широка подкрепа сред народа и управляващите се страхуват от евентуални протести и действия срещу правителството в момента.
Не оправдавам Саддам за убитите шиити и кюрди, но никой не заслужава такова варварско отношение!
Според мен смъртната присъда е абсолютна глупост, става ли въпрос за 21 век! Освен това Саддам е убит така, защото има много широка подкрепа сред народа и управляващите се страхуват от евентуални протести и действия срещу правителството в момента.
Не оправдавам Саддам за убитите шиити и кюрди, но никой не заслужава такова варварско отношение!
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Победителите никой не ги съди - още една аксиома.got написа:Съгласна съм, но не само Саддам е водел войни...А бесенето е доста избирателно...И в резултат на политиката на Буш са умрели много невинни иракчани, но се предтавят като жертви на войната, за някои е оправдано избиването на хора, а на други - не...То е толкова прозрачно...
- GaVrosH
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
не мислете, че наричам Саддам "лош", а някои други - "добри"inaccessibility написа:виж на фона на световната политика, малко са големите лидери, на чиято съвест да не лежи смъртта на поне един човек!got написа:Съгласна съм, но не само Саддам е водел войни...А бесенето е доста избирателно...И в резултат на политиката на Буш са умрели много невинни иракчани, но се предтавят като жертви на войната, за някои е оправдано избиването на хора, а на други - не...То е толкова прозрачно...
![]()
според мен политиката на Буш заслужава също толкова силна критичност, како и тази на Саддам... но както знаете - справедливостта е на страната на силните на деня
просто човека сам си стигна до бесилото, май си беше логично
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- pora_e_priqtel