Диктовката по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

slavcho
От дъжд на вятър

Диктовката по английски

Мнение от slavcho »

Знам, че станаха хиляда теми по английски, но за това са форумите - за различни теми ;)

Постоянно ме заливат с някаква информация, коренно различна.
Една госпожа ми казва, че при диктовка изрично казват кога думата е с тиренце, а друга госпожа - че нищо не казват.

Който е ходил на изпит по английски нека каже... или ако някой знае някоя клюка...
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Не, не казват кое се пише с кратко тире и кое не. :lol:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от love_delight »

Не се казва. Четящият диктовката си четеее, ти си я пишеш както си я срещал .. :lol:
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

По принцип се казва dash, но не и hyphen. Поне до миналата година беше така. Според мен обаче не трябва такива неща да ви притесняват изобщо по простата причина, че и да искаш не можеш да научиш всички думи с тирета. Аз като ходих на уроци миналата година постоянно питах за тези неща, но се убедих, че няма смисъл да се задълбочавам много. Мисля, че тиретата са ви последна грижа. Вие си решавайте тестчетата, пишете диктовки и съчинения, и ще успеете.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

То един автор пише с тире, друг - отделни думи, в речника е слято.

А за цяла грешка ли се смята ако не уцелим, или половин. Както при есето - няколко малки грешки да са една грешка.

И Бай Дъ Уей... някой знае ли правилата по принцип за тире? Нещо от рода на... съставни съществителни с тире, съществително и прилагателно ...
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Правила за писане на тире има, но разбира се не са толкова прости и не важат на 100 %. Попитайте учителите си за основните правила, но моят съвет е, това да не го мислите чак толкова много, защото и да искате не можете да научите как се пишат всички думи. Както написах и по-горе, употребата на тирета е последното нещо, което трябва да ви притеснява относно изпита по Английски език на СУ.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Вярно е, че не е чак такова важно нещо, но все пак винаги някой намира с какво да се заяжда и от малките неща зависи големия напредък ;)

И все пак, разкажете как са ви рязали на диктовки, не само в СУ ами където и да е било. Да сме подготвени предварително...
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не знам дали са ме рязали на диктовки, аз си видях само тази от СУ и всичко си беше ОК. Честно казано могат да те отрежат само ако им дадеш повод за това, така че бъдещи колеги и колежки, решавате тестове и пишете диктовки и съчинения до припадък, изкарвате 6.00 на изпита и никой за нищо няма да ви отреже :) !
maxi

Мнение от maxi »

Ама големи оптимисти сте,бе хора - какви 6.00 в СУ?Я погледнете статистиките - къде ги видяхте тия шестици?Все една буква може да сбърка човек - това е абс.допустимо,ама не и за СУ.Виж,в УНСС е друга работа-там по-може да се изкара,ама пак е субективно.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

А защо не и 6.00? :P Нашият герой levi nathan успя, така че сигурно и други ще могат. Успех! :wink:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
maxi

Мнение от maxi »

Ами той затова е и герой,то няма навалица аналогични случаи!Мерси,всепак,вярвам,че си искрена!
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

доктовката си е нож с две остриета :pale:
миналата година зарад един нескопосан даскал дето едва му се разбираше кво чете(а и му открихме поне 5 несъвпадения м/у 1вото и 2роро четене :evil: ) не успях да стигна 3ти кръг на олимпиядата :x :x :x
пп: чудя се на тези, които са успяли.... :shock:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Цялата работа за диктовката (е почти цялата), пък и за целия изпит, е да не се притеснявате (колкото и невъзможно да е това). Диктовките на СУ не са трудни. Според мен най-често срещаните грешки са от недоглеждане или объркване от притеснение. Бъдете максимално концентрирани и отпуснати. Просто си представете, че това е поредният тест от така любимите на всички книжки, на който искате да изкарате максимален резултат... Млъквам, че нещо взех да звуча като някакъв психиатър.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Седрик е много прав затова го послушайте....паниката по време на изпит оказва огромно влияние върху резултата
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Паникьосаш ли се, край с теб! Сега, да не се получи така:"Паникьосвам се, защото знам, че не трябва да се паникьосвам, а не мога..." Просто се отпуснете и покажете какво можете.
Не знам, ня някой тези неща може да му се струват вятър работа, но аз мисля, че са важни за този изпит, пък и за всички останали.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”