Та така - предстои ми държавен края на януари. Не се явих умишлено лятото понеже нямах сили и нерви и за него да се готвя. Уви, обаче завлече ме работа, това онова и чак сега се сещам да поотворя някой друг учебник. Мъчат ме няколко въпроса и бих била благодарна някой да помогне, ако има възможност.
първо - каква е структурата на писмената работа на ДИ? Трябва ли да има увод/заключение? Колегите явили се лятото казаха, че писали дирекнтно по въпроса си, но на мен някак си не ми се нрави това? Нали все пак това е държавен, не обикновен семестриален изпит.
второ - според вас нужно ли е да си развивам теми, които по-късно да уча или директно да започвам? Много се чудя за тази част. От една страна е хубаво да си имаш систематизиран текста особено за цели 53 въпроса, но за съжаление мисля, че нямам време за това. Конспектът ми включва въпроси с историческа, политическа, икономическа тематика.
и трето - вие колко време се готвихте за вашите ДИ? знам, че това зависи от специалността и конкретно от индивида, но все пак средно колко време е нужно за адекватна подготовка за ДИ?
Благодаря!
малко помощ за държавния :))
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел