Как се провалихте на изпита по история?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

la_desaparesida
В началото бе словото

Как се провалихте на изпита по история?

Мнение от la_desaparesida »

Отварям тази тема с ясното съзнание, че е доста болезнена и не всички, които имат опит, ще пожелаят да се включат. Но според мен в някаква степен ще бъде полезна за всички - и за "провалилите се" (въпреки, че това е доста силна дума, имайки предвид високите критерии в СУ, използвам я условно за всички, които не са успели да се класират в желана от тях специалност), за да осъзнаят и преодолеят грешките си за следващия път, и на тези, на които като на мен тепърва им предстои да се сблъскат с големия изпит, а с всеки изминал ден тревогата им, че е много вероятно да не се справят, нараства...
Вече има тема от сорта на "Как да се подготвим", която също е много полезна и хората споделят преди всичко успешни стратегии и планове (строго индивидуални, естествено).
Тук ви моля да споделите за своите грешки и препъни-камъни през годината, а и в самия ден на изпита. Стигна ли ви времето да научите всички теми? Стигна ли ви времето да напишете всичко, което знаете?
Успяхте ли да спазите конструкцията на темата? Допуснахте ли глупави грешки от невнимание? Бяхте ли изненадани от оценката си?
Как преживяхте "шока"? Как се отнесоха близките ви с вас? .... и т.н. и т.н.
Моят най-голям проблем за момента е, че винаги намирам с какво друго да се занимавам, вместо да седна да уча (като например сега, във форума :roll: ). Надявам се догодина да не се включа отново в дискусията, която започвам сега :shock: .
Успех на всички :wink: .
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Ех, че хубава тема:)
Провалих се!
Два изпита - две двойки. Красота!!!
На 16 юли всичките ми мечти изчезнаха, всичките ми надежди се изпариха.
А на 19 юли положението се затвърди.
/за незнаещите - 16 - изпит по история в УНСС, 19 - история - СУ./
Причините:
Още от самото начало бях решила, че искам да уча в УНСС, специалностите в СУ само с история не представляваха интерес за мен, ето защо пропуснах цялото Средновековие /пак за незнаещите в УНСС се дава само Нова история или поне през последните години е било така/ Та, поради тази причина учих само теми от Възраждане и Капитализъм. Бях научила около 20 теми, но късметът не беше на моя страна.
Изводът:
Учете всичко!!! Не се опитвайте да прецакате системата, защото накрая тя прецаква вас.
Не подценявайте материала. Преговаряйте темите многократно!
Ако си мислите, че за последния месец ще направите чудо и ще научите, жестоко се лъжете. Няма такъв филм по отношение на историята.
Емоционалната страна на провала няма да я обсъждам, моите лични драми няма да са от полза на никого.
Общо взето това е.
Когато написаха на дъската темата в УНСС, отпих от водата си, беше ледена. Ако не искате и вие да пиете една студена вода и приказката да свърши, учете!!! Много!!!
Успех!
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

това с водата беше...жестоко(и в двата смисъла :( :D )
един съвет само имам(със закъснение) - ако беше отишла на предварителния в СУ щеше да ти се падне Възраждане...прецак!
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

е, подробности...
тогава се размотавах из Солун. Жалко, че снимките от там сега не ми вършат никаква работа....
:)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Виж Ena``,
ти си се готвила не за кандидатстудентския изпит по история, а за лотария, а там, както знаеш, повечето не печелят. Така, че ти си от неспечелилото мнозинство.
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

лъч оптимизъм :D
cheer up!
не мисля, че и помогна...и все пак я окуражи :wink:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Много ми е знаела главата за какво се готвя.
Човек от грешките си се учи.
Готова съм за реванш!
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

хм...значи тази година сме конкуренция :twisted:
я оди пак в Солун да щракнеш няколко снимки :lol: :lol: :lol:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Има толкова много време за подготовка..Не се шашкайте толкоз за тоя предварителен изпит,за него може и да не знаете всички теми..ама за истинските изпити няма лотария ;)
Изображение
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

авее има вреем верно е ама много по-трудно се у4и в последния момент-най -добре си у4ете така по теми4ка на седмица -нито 6е ви е толкова тежко и 6е ви остане и доста време да улегне в главата и време и за преговор....
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Чухте ли новината? :shock: Предварителният изпит по история по решение на АС става редовен - т.е. ще се провежда всяка година, а не както досега експериментално. :wink:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Айде, честито 8) /впрочем сега разбрах тая новина/
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Не се провалих,просто не се справих по най добрия начин и то защото не се чях подготвил по най добрия начин....Учих интензивно две седмици и на база подготовката ми се представих добре,историите с готвене две години подред и закъсняване с теми и прочие са глупости
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Някои по-бавно възприемат... :wink:
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

в моя случай думичката "бавно" означава "прогрес"!
едва едва я кретам с темите...особено тва Възраждане :(
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”