Английска филология - реализация?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

slavcho
От дъжд на вятър

Английска филология - реализация?

Мнение от slavcho »

Хилоу, Бай Брадъри. Искам да ви попитам освен, че мога да стана даскал (много престижна професия..) или преводач, нещо друго излиза ли от бъхтенето 4+ години в Английската филология. Нещо, което се търси в Бг, щото не ми се ходи в чужбина..
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Всичко - от президент до селски метач... :lol:
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Дааа...тая специалност си е бая перспективна. Това, че се става предимно учител, ако си завършил английска филология, хич не е вярно. Качествените кадри ги гълтат разни фирми и затова в момента има такъв голям дефицит от учители по английски
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
angela
В началото бе словото

Мнение от angela »

А какво правят в тези фирми? Пак преводи или...? :roll: Аз се колебах само с АЕ ли да се готвя и започнах с АЕ и география, но ако искарам оценката по АЕ се замислям дали да не е фиология :roll:
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ми влез филология :D
Изображение
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Да, кажете нещо повече за тези фирми.

Поне да помечтая малко.. ;) Защото както взимат като балообразуваща оценката по БЕЛ една Англ. Филология ще видя през 10-метров крив макарон погледна и от другата страна си видя окото. + това нали взимат повече ф4ета от м4ета...
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Предполагам, че във фирмите става все въпрос за някаква преводаческа дейност - било на документи, било на живо... Или просто като умение, бонус към друга професионална насоченост... Така или иначе, в днешно време английският и компютърните умения са голямо предимство, затова си мисля, че който влезе английска филология, не бива да съжалява... Даже напротив :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Initial_D
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Initial_D »

Изкарай една бакалавърска степен и толкова дори това ти стига!Ако се поразровиш в обявите за работа 98% от фирмите искат "познание" по английски или пък такова се явява предимство.А пък 60% искат висше без да се казва какво в повечето случай ако не е за конкретен пост определена обявата!Да не ти казвам колко хора познавам лично и без висше изкарват много добри пари..просто си е до професия и до това колко ще ти се работи и какво искаш да правиш с живота си...излизаш от университета с английска филология и почваш примерно работа във фирма за внос на нещо си там като консултант продажби!!!И това го има!
Need I Remind You Where I Come From?
Изображение
maxi

Мнение от maxi »

Даже можеш да пишеш сценарии и да ги пращаш в Холивуд - що пък не!
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

На мен ми се струва доста добра комбинация бакалавър по някаква филология + магистър по нещо друго. Например Журналистика или Туризъм.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

а на мен ми се струва супер комбинация бакалавър някаква филология и после учене в съответната страна с този език :wink: или работа-вече кой както иска:)
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

dormouse написа:а на мен ми се струва супер комбинация бакалавър някаква филология и после учене в съответната страна с този език :wink: или работа-вече кой както иска:)
Подкрепям...
(Малко off-topic) dormouse, ти нали в ТУ влезна? Какво учеше там? Доволна ли си?
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

там съм индустриален мениджмънт и засега съм доста доволна ама никога не е късно за изненади :lol:
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ей, радвам се, че си доволна...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Английската филология, както другите филологии, винаги ще има добра реализация, само дето хората са много и конкуренцията е по-голяма 8)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”