Как помагате на нуждаещите се хора?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Как помагате на нуждаещите се хора?

Мнение от kokteil_molotow »

аз съм членка на една асоциация, на коята няма да споменавам името, която се занимава с подпомагане на деца , изоставени от родителите си. организаираме на доброволни начала събиране на най-различни необходими неща за деца от домове из цялата страна. даваме им ги лично и като не са пари, знаем 4е ще си идат по предназн4ение, децата ще имат дрешки и играчки например , а няма да има изпият даренията. всеки, който има желание и енергия може да се занимава с това :D просто те кара да се чувстваш човек.

и без спам в тази тема.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

не помагам - достатъчно съм беден и аз.. а старите дрехи ако стават за нещо, брат ми ги носи
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Не им създавам проблеми :lol:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

колкото и да ми е кофти, понякога наистина нямам да дам...

а колко са нуждаещите - е направо плашеща статистика :?
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Не им създавам проблеми
то това понякога си е много важно :wink:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Ситуацията с благотворителността в България е силно изкривена. Не мога да се съглася, че дарения за болни деца се събират по улицата от нахални младежи, които те спират и докато не им дадеш 1 или 2 лева не те пускат... ако все пак успееш да се отървеш, започват да крещят след теб, колко си алчен и не знам още какъв! Гадно е и не е искрено! :x
Колкото до събирането на дрешки, книги и играчки за домове за деца без родители или деца с физически увреждания - правила съм го... и после съм съжалявала. Не знам, каква е процедурата в София, но тук в Бургас като занесеш дрехи в такива домове, половината ти ги връщат... :shock: Под предлог, че били стари :shock: Аз като ги нося не претендирам, че дрехите са нови или ултра модерни. Дрехите са носени, изпрани, сгънати, не са скъсани и изглеждат прилично... :roll: Вече съм се отказала да събират дрехи за такива домове. Предпочитам да ги дам на близки деца, чиито родители също нямат възможност да им купуват много нови дрехи. :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Предпочитам да ги дам на близки деца, чиито родители също нямат възможност да им купуват много нови дрехи.
те също са "нуждаещи се" и това също е помощ :D
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

kokteil_molotow написа:те също са "нуждаещи се" и това също е помощ :D
Не ми се иска да ги наричам "нуждаещи се" или "социално слаби"... :? Може би си права, ама аз не искам да ги приемам така. :roll: :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

ми незнам. всичко е толкова смотано :roll:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

На нуждаещите е твърде общо понятие,не не пускам стотинки на просяците по подлези,кьошета и автобуси,не не ходя по домовете,има кой да ми износва дрехите,ако за това става въпрос.Играчките си ги пазя за спомен
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
ArtBox
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ArtBox »

Поздравление за темата.

Аз не съм членка на благотворителна организация,нито пък аз лично ходя да помогам на хора,но от малка съм научена от майка ми че като няма да нося някоя дрешка,по-добре да я отделя за даване.Давали сме страшно много дрехи - я на червения кръст я на една детска градина в която има деца изоставени от родителите си.И мисля че това всеки може да го прави - дори и само за да си освободи място в гардероба,а и като си помислиш че някои наистина има нужда от това... :roll:
Someday, this beach might wash away…the oceans may dry…the sun could dim but on that day, I’ll still be loving you.Always and forever!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

аз също не пускам стотинки на просяците или на циганите.
като бях малка , винаги ми беше странно как баба ми винаги, когато някой просещ позвънеше на вратата , тя веднага му даваше да яде, някакви пари и ако има дете - му напълваше торба с разни мои стари неща...винаги ми е бил странен начинът, по който й се напълваха очите със сълзи като видеше майка с дете да просят .тогава й се чудех.сега ве4е я разбирам :) инстинкт явно. но ако не беше тя , може би нямаше да ми правят впечатление тези неща :? или поне нямаше да ме депресират .има ли някакво зна4ение изобщо...does anyone care?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Коктейлке, имайки предвид интересите ни, тази твоя организация наподобява една организация, в която аз скоро ще се включа, като нищо да е същата :lol:
Аватар
pliu6eno_me4e
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от pliu6eno_me4e »

Работих почти четири години като доброволка в Младежкия Червен кръст. Не мисля обаче, че е нужно да си член на такава организация, за да правиш каквото и да е. Стига да имаш желание, можеш да постигнеш много.

За дрехите в домовете за деца - те дрехи имат достатъчно. Според мен е много по-важно от време на време (да речем два пъти в месеца) да отделяш по два часа и просто да ходиш да си и гроеш с децата (говоря за по-малките) или да си поговориш с тях, да станете приятели. Те нямат нужда не толкова от някакви материални неща, колкото от малко внимание, любов и приятелство.
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Асоциацията е на българските майки .
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”