Журналистика
Модератор: Boromir
Журналистика
Здравейте!
Аз съм Виолета. Кажете ми колко часа е изпитът по журналистика???
Аз съм Виолета. Кажете ми колко часа е изпитът по журналистика???
:)
Журналистика -писмен е 5 часа, а журналистика - устен към 15-20-25
минути, в зависимост от това как говориш, дали си изчерпателна и дали примерно на изпитващите не им хрумне да ти зададат някой страничен въпрос
общо взето не е трудно, но моите наблюдения са,че поне на устния изпит всичко зависи от предните 2.. и оценките ти на тях .., ако са по- ниски по-трудно ще ти пишат висока оценка , каквото и да кажеш
, а ако са си високи почти сигурно ще ти пишат добра оценка
това е от мен и от моя скромен опит 
Да и да допълня
не само политическия, а и обществения, всякакви новини, всичко ... изпитите са доста всеобхватни и можеш и трябва да очакваш всичко

ЗДр
Здравей
Да есе е!Изисква се преди всичко оригиналност,модерно и различно мислене,езикова култура и мн добра способност за писмено изразяване,както и много добра обща култура! 
- TimShel_Girl
- Драскач
Моите оценки не са за казване
имах 4 на есето и 4.25 на устния... това преди 2 години и не можах да вляза,но да ти кажа за тези оценки не се бях готвила, в смисъл гледах си редовно новини,интересувах се от медийни събития и такива неща... а за есето и социалната или философската насоченост, незнам проверителите какво точно търсят,може би на различните преподаватели им харесват различни неща
но преди всичко трябва да ти е интересно есето и да си се насочил в правилната посока... например темата в/у която писах аз беше "Времето на кандидатите" и тя може да се разгледа по различен начин, в зависимост от възгледите на всеки човек... Но всеки преподавател казваше ,че се търси това,което съм написала по-горе-оригиналсност,креативност,интересно и модерно мислене ... и все пак аз не съм професор ,казвам си моето мнение
) успех аз още не съм влязла журналистика, а толкова ми се иска ... за това продължавам и тази година
дано да станем колежки 
- TimShel_Girl
- Драскач
- TimShel_Girl
- Драскач
Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.Колко дълго трябва да е есето?И още нещо да попитам - имам склонност да иронизирам и дори да бъда доста саркастична и ме е страх това да не се определи като нещо лошо.По-обективно ли трябва да пиша или може да вкарвам и по-различни мои си мнения?Много ще съм благодарна ако някой ми отговори.Всичко хубаво и успех на всички:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.Колко дълго трябва да е есето?И още нещо да попитам - имам склонност да иронизирам и дори да бъда доста саркастична и ме е страх това да не се определи като нещо лошо.По-обективно ли трябва да пиша или може да вкарвам и по-различни мои си мнения?Много ще съм благодарна ако някой ми отговори.Всичко хубаво и успех на всички:).
- ~escada~
- В началото бе словото
Все пак никой не те задължава да стоиш 5 часа! Когато си готова, тогава излизаш....bubble написа: Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.