Журналистика

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Violeta
В началото бе словото

Журналистика

Мнение от Violeta »

Здравейте!
Аз съм Виолета. Кажете ми колко часа е изпитът по журналистика???
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

:)

Мнение от plamKA »

Журналистика -писмен е 5 часа, а журналистика - устен към 15-20-25 :P минути, в зависимост от това как говориш, дали си изчерпателна и дали примерно на изпитващите не им хрумне да ти зададат някой страничен въпрос :) общо взето не е трудно, но моите наблюдения са,че поне на устния изпит всичко зависи от предните 2.. и оценките ти на тях .., ако са по- ниски по-трудно ще ти пишат висока оценка , каквото и да кажеш :) , а ако са си високи почти сигурно ще ти пишат добра оценка :) това е от мен и от моя скромен опит :lol:
mari
В началото бе словото

Мнение от mari »

А аз искам да попитам,понеже съм решила да ходя на курсовете към СУ,а пък те са чак април/юни,предварително мога ли да се подготвям по някакъв начин-сми има ли теми,нещо такова :lol: и освен това има ли някакъв вид конспект?
I'm a legal alien...be yourself no metter what they say
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Няма предварителни теми, няма конспект. Следиш това,което се случва в политическия живот по света и у нас 8)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Да и да допълня :P не само политическия, а и обществения, всякакви новини, всичко ... изпитите са доста всеобхватни и можеш и трябва да очакваш всичко :P :roll:
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

здравейте!може ли от мен едно въпросче?писменият по журналистика есе ли е? :roll:
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

ЗДр

Мнение от plamKA »

Здравей :) Да есе е!Изисква се преди всичко оригиналност,модерно и различно мислене,езикова култура и мн добра способност за писмено изразяване,както и много добра обща култура! :)
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

xexex,май ще се поозорим с есенцето.. :cry: а може ли да те попитам ти какви оценки изкара на изпитите?и ако можеш да дадеш някой съвет относно писмения и устния ще съм ти мн.ама благодарна! :P Мерси предварително!:)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз за есето друго искам да питам - с предимно социална насоченост ли трябва да е? Ако се впусна повече във философски разсъждения, ще ми смъкват ли от оценката?
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Моите оценки не са за казване :oops: имах 4 на есето и 4.25 на устния... това преди 2 години и не можах да вляза,но да ти кажа за тези оценки не се бях готвила, в смисъл гледах си редовно новини,интересувах се от медийни събития и такива неща... а за есето и социалната или философската насоченост, незнам проверителите какво точно търсят,може би на различните преподаватели им харесват различни неща :) но преди всичко трябва да ти е интересно есето и да си се насочил в правилната посока... например темата в/у която писах аз беше "Времето на кандидатите" и тя може да се разгледа по различен начин, в зависимост от възгледите на всеки човек... Но всеки преподавател казваше ,че се търси това,което съм написала по-горе-оригиналсност,креативност,интересно и модерно мислене ... и все пак аз не съм професор ,казвам си моето мнение :)) успех аз още не съм влязла журналистика, а толкова ми се иска ... за това продължавам и тази година :) дано да станем колежки :)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Дано! И аз съм мноооого желаеща да вляза журналистика, но времето ще покаже... Трябва ни просто добра подготовка за литературата и малко късмет за журналистиката. :)
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

хехех,хайде да си основем клуб на "кандидат-журналистите"! :P Истината е че и аз отдавна мн.мн.искам да следвам журналистика,така че се надявам да стане!Пожелавам успех на всички и дано се видим през учебната 2007/2008 в СУ!:)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Дано! Дано! :cheers: :thumbleft:
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.Колко дълго трябва да е есето?И още нещо да попитам - имам склонност да иронизирам и дори да бъда доста саркастична и ме е страх това да не се определи като нещо лошо.По-обективно ли трябва да пиша или може да вкарвам и по-различни мои си мнения?Много ще съм благодарна ако някой ми отговори.Всичко хубаво и успех на всички:).
Аватар
~escada~
В началото бе словото

Мнение от ~escada~ »

bubble написа: Здравейте:).
Понеже и аз съм желаеща за журналистиката или май по-скоро за връзките с обществеността имам и аз едно такова въпросче-тоя изпит по журналистика не е ли много дълъг?5 часа според мен са супер много време-аз моите есета ги пиша максимум 2 часа и половина.
Все пак никой не те задължава да стоиш 5 часа! Когато си готова, тогава излизаш.... :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”