КСК'07 - Математика и Английски
Модератор: Boromir
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
КСК'07 - Математика и Английски
След относително неуспешна КСК'06 за мен и пълен провал в опитите ми да превзема СУ по първо желание, се оказах закотвена в ПУ, но не и напълно обезсърчена. Отварям тема за дерзаещите през следващата година. Пишете кой кога, къде и какви уроци или курсове ще посещава, какво иска да го приемат, пък и да флудите, няма страшно 
If you're going through hell, keep going.
- Nikince
- Пишеща машина
От опит и от наблюденията ми, установих че най-добри ( не по качество, а като възможности ) са курсовете правени от съответния университет.
Аз ходих на курс по География на УНСС. От начина на водене на курса цялата ни група от около 120 човека, не бе доволна, но пък за сметка на това ни казаха тънкости, които за всяка КСК ( до колкото разбрах ), били различни. В резултат на това много голяма част от групата ни е приета в УНСС ( друг е въпроса дали са се записали или не, аз лично предпочетох СУ ).
Тъй че моя съвет към теб е - ходи на курсове към съответния университет.
Но въпреки всичко, макар че ПУ-то не е кой знае какво. Града ни е хубав:)))
Аз доста се чудих дали да остана в Пловдив или да замина за София. Второто надделя. Но знае ли човек, може пък да ти хареса и да се откажеш от кандидатстване:)))
Каква специалност си, ако не е тайна?!:)
Аз ходих на курс по География на УНСС. От начина на водене на курса цялата ни група от около 120 човека, не бе доволна, но пък за сметка на това ни казаха тънкости, които за всяка КСК ( до колкото разбрах ), били различни. В резултат на това много голяма част от групата ни е приета в УНСС ( друг е въпроса дали са се записали или не, аз лично предпочетох СУ ).
Тъй че моя съвет към теб е - ходи на курсове към съответния университет.
Но въпреки всичко, макар че ПУ-то не е кой знае какво. Града ни е хубав:)))
Аз доста се чудих дали да остана в Пловдив или да замина за София. Второто надделя. Но знае ли човек, може пък да ти хареса и да се откажеш от кандидатстване:)))
Каква специалност си, ако не е тайна?!:)
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Лошото е, че като съм от Пловдив малко трудно ще посещавам курсовете на СУ
. Ако може някой от опит да разкаже за т.нар. интензивни курсове (кога се провеждат, кой ги води...) Иначе ще кандидатствам с математика и английски, ако всичко е наред - стопанско управление. Така или иначе, кой е почнал вече подготовка или ако не, кога смята да го прави?
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Nikince, мерси много за информацията
В ПУ съм МИО, не е лоша специалност, просто мечтата си ми беше, пък и все още е, да уча в СУ, където ме приеха тюркология, но не исках това. Пък и се явих само на 1 изпит - по английски, което съвсем намалява шансовете, затова тая година отрано и със сборниците под ръка. А някой нещо да сподели за интензивните курсове на СУ?
- Nikince
- Пишеща машина
Охооо и аз исках МИО, но в УНСС.Ама с 4 по Английски, къде съм тръгнала:). Въпреки че сега в никакъв случай не съжалявам,че предпочетох СУ.
Отностно интензивните по математика, ДОБРИ СА. Също са през пролетната ваканция, и цената отново е към 300 лв. Това знам от приятели:)))
Но според мен можеше да се запишеш в СУ, а след това да мислиш за прехвърляне. Сега цяла година ще се мъчиш отново. Но все пак ти си знаеш?
Кое училище си завършила? Май, май някоя от езиковите
Я спорели:)))))))
Но специалността, която учиш е много хубава. Независимо,че е в ПУ-то
Отностно интензивните по математика, ДОБРИ СА. Също са през пролетната ваканция, и цената отново е към 300 лв. Това знам от приятели:)))
Но според мен можеше да се запишеш в СУ, а след това да мислиш за прехвърляне. Сега цяла година ще се мъчиш отново. Но все пак ти си знаеш?
Кое училище си завършила? Май, май някоя от езиковите
Но специалността, която учиш е много хубава. Независимо,че е в ПУ-то
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
От английската съм
Работата с прехвърлянето е много сложна и изисква големи капиталовложения, така че най-добре отначало. Ще си уча тая година в Пловдив, така или иначе пак е икономическа специалност, ще поработя и следващата КСК отново през кръговете на Ада в прав и обратен ред 
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
бях на ускорените курсове по математика към СУ пролетта и не бях очарована (мисля, че беше заради преподавателите, лош късмет май).. но както и да е.. ценното за мен беше единствено това, че там преговорихме цялата математика, която се покрива в тези изпити... останалото от курсовете в моето училище. От оценката си по мат. съм доволна въпреки това 
ksk 2007
Смятам да държа приемни изпити по математика и английски език в СУ тази година. В гимназията аз изучавам немски и френски език. Това означава, че езика, по който ще държа изпит не съвпада с езика, чиято оценка присъства в дипломата ми. Дали това е проблем 
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не мисля, че ще е проблем. Намери си отнякъде справочник, макар и от тазгодишната КСК, и виж какви балообразуващи предмети ти искат за желаните специалности. Като се имат предвид печалните резултати от изпита по немски тази година, добре си решила да не се явяваш на него.
- plamma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Абсолютно не! Единственият проблем, който може да имаш, че в училище ще наблягате на едно, ат и ще трябва да се подготвяш сам вкъщи за друго! Малко е трудно, но повечето от нас са изпадали в подобна ситуация! Например, аз трябваше да се готвя много по информатика, понеже преподавателката ми беше много взискателна... Разбира се, не кандидатствах с информатика, но успях да се справя с английския и математиката!

Печални, ама хората с тройки влязоха елитни специалности!!! Понякога гадният изпит може да помогне, стига да не си скъсан, разбира се!Като се имат предвид печалните резултати от изпита по немски тази година, добре си решила да не се явяваш на него.
Последно промяна от plamma на 20 Сеп 2006, 16:41, променено общо 1 път.
- plamma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
В крайна сметка записах Стопанско управление в СУ
Реших да не е МИО в УНСС, предимно заради университета (ееех, да имаха и МИО в СУ
)
Подготовката ми мина без кой знае какви курсове, с изключение на пролетния курс на ФМИ! Иначе в училище подготовката ми по математика беше много стабилна. Учителката ни вложи много усилия- например, всяка седмица трябваше да предаваме като домашно една паднала се на изпит тема! Тя я проверяваше и правеше рецензия на грешките ни!
Но иначе много задачи, де- стигала съм до 3 теми на ден!
А за английския- частни уроци! Не можех да разчитам за това на училище, макар че преподавателката ни полагаше големи усилия, домашни, преводи и т.н. Но нищо повече- тестове до дупка! Честно казано, до последния момент мислех, че ще бъда скъсана по АЕ! А пък тя каква стана...
Подготовката ми мина без кой знае какви курсове, с изключение на пролетния курс на ФМИ! Иначе в училище подготовката ми по математика беше много стабилна. Учителката ни вложи много усилия- например, всяка седмица трябваше да предаваме като домашно една паднала се на изпит тема! Тя я проверяваше и правеше рецензия на грешките ни!
А за английския- частни уроци! Не можех да разчитам за това на училище, макар че преподавателката ни полагаше големи усилия, домашни, преводи и т.н. Но нищо повече- тестове до дупка! Честно казано, до последния момент мислех, че ще бъда скъсана по АЕ! А пък тя каква стана...
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ехаа, браво на теб
И на мен ми се иска да имаше МИО в СУ, ама не ни било писано
Anyway, английският да се надяваме да го изкарам както тая година (вързах 5.20), пък и за математиката ми трябва някъде толкова, за да вляза стопанско от 1-во класиране. Ше разказваш как е, като почне ученето.