bootlegs?
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
bootlegs?
Теглите/слушате ли концертни записи на любимите си групи? А демозаписи?
Или официално издадените студийни парчета са ви достатъчни..
Или официално издадените студийни парчета са ви достатъчни..
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
starMonkey
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- Morning Star
- От дъжд на вятър
Преди хич не ги уважавах тези неща - попаднеха ли ми, триех и това е. Впоследствие обаче оцених този подход като сериозна грешка - както концертните записи, така и неиздадените материали са много добър начин да се опознае същността на дадена група, да се почувства атмосферата й, да се вникне в торчеството й. Ако официалният албум е "витрината", на която се излага готовата стока, то подобни записи са един интересен поглед в "работилницата", от който може да се научи много. Е, всичко си зависи от групата, разбира се - далеч не всичко, което слушам, ме интересува чак до такава степен. Обаче понякога съм имал редки открития, които ужасно много са ме радвали. Само дето наистина понякога се намират трудничко, особено на по-неизвестни изпълнители. Не, че е невъзможно, де.. Няма да забравя онзи потребител в DC++, който имаше 70GB записи на Бийтълс, което, въпреки техния статут на мегавеличия, пак си е забележително.. 
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нека първо да се уточним какво значи буутлег-аз го разбирам концерт ,който е сниман любителски-с 1 (най-много 2 камери) от фенове в публиката.Естествено ,че гледам концерти,но издадени на ДВД или в краен случай снимани за някоя телевизия...
A що се отнася до демо записите-има студийно записани такива ,които не се различават много от финалния албум,но записани в някой гараж...А не ,мерси
A що се отнася до демо записите-има студийно записани такива ,които не се различават много от финалния албум,но записани в някой гараж...А не ,мерси
.
- Morning Star
- От дъжд на вятър
А и не е задължително да е сниман с камера, може и да е само мп3. Някои bootlegs дори са издадени като албуми със записи на песни от различни концерти, имат си обложки и всичко останало, само дето издателят е неизвестен и се намират трудно(трудно в смисъл по магазините) по обясними причини...Но като цяло по-голямата част циркулират из нета и не се издават на дискове, освен ако не си го поръчаш и платиш съответно.Richard B. Riddick написа:Нека първо да се уточним какво значи буутлег-аз го разбирам концерт ,който е сниман любителски-с 1 (най-много 2 камери) от фенове в публиката.Естествено ,че гледам концерти,но издадени на ДВД или в краен случай снимани за някоя телевизия...
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Под "буутлег" се разбира както аудио, така и видеозапис, който не е оторизиран от групата и/или компанията им, но се разпространява сред феновете посредством интернет или дори по пощата (доста често пращам и получавам CDR-ове в пощенския ни клон
)
Аз лично имам доста аудиозаписи на концерти и демота на любимите ми групи, но видео се намира по-трудно. И съм съгласен с Тамян, че това е много добър начин да се усети атмосферата на една група. Някои хора дори предпочитат именно тези записи пред официалния студиен материал.
Колкото до качеството - ами варира. Слушал съм някои наистина качествени записи, слушал съм и неща, в които трудно се различава какво се пее
Затова по-търсени са т.нар. "soundboard"-записи - директно от пулта
Аз лично имам доста аудиозаписи на концерти и демота на любимите ми групи, но видео се намира по-трудно. И съм съгласен с Тамян, че това е много добър начин да се усети атмосферата на една група. Някои хора дори предпочитат именно тези записи пред официалния студиен материал.
Колкото до качеството - ами варира. Слушал съм някои наистина качествени записи, слушал съм и неща, в които трудно се различава какво се пее
Затова по-търсени са т.нар. "soundboard"-записи - директно от пулта
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да знам ,че се разбират и аудио записи...А ми е много интересно с какво ги записват лайвовете феновете ,че да го направят този аудио "буутлег" и къде го слагат съответното устройство...
Не знам аз лично не мога да разбера удоволствието от това да слушаш подобен "запис" в сравнение със студииния или официално издадения лайв(когато го има разбира се).Но разни ,разни вкусове
Не знам аз лично не мога да разбера удоволствието от това да слушаш подобен "запис" в сравнение със студииния или официално издадения лайв(когато го има разбира се).Но разни ,разни вкусове
.
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Едно време (за 80-те говоря, щото знаеш, че слушам предимно неща от този период) са записвали audience-буутлезите с диктофони
После правиш копие на касетката, прибираш някъде "оригиналът", а копието си го слушаш, презаписваш за приятели и т.н.
Иначе се използват и други носители - DAT-ове, цифрова техника (в по-ново време).
После правиш копие на касетката, прибираш някъде "оригиналът", а копието си го слушаш, презаписваш за приятели и т.н.
Иначе се използват и други носители - DAT-ове, цифрова техника (в по-ново време).
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър