ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ПИСМЕНИТЕ РАБОТИ!
Модератор: Boromir
- ksk'06 info
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ПИСМЕНИТЕ РАБОТИ!
Писмените работи се идентифицират между 8 и 10 август в Ректората, като залите ще бъдат обявени допълнително. Идентифицирането става задължително лично от кандидат-студента срещу картончето с входящия номер и лична карта. По принцип обаче оценките са окончателни и не подлежат на промяна.
СУ "Св. Климент Охридски"
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
Кандидатстудентски Информационен Център
адрес: София, бул. "Цар Освободител" 15, Северно крило, ет.1
тел.: 02/9308380, 02/8467429
e-mail: ksk_2006@abv.bg
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Какъв е смисълът да ти проверяват отново работата, като няма да ти променят оценката? То нали има някой, който отговаря на въпроси: "Ама що тука сте ми взели толкова?", "Е, аз тва го четох в еди-кой си учебник, как ще е грешно?" и т.н. И даже да си прав, пак няма да ти променят оценката 
Аз също ще си видя работата, ама по-скоро за лично..хм...успокоение, да речем.
Аз също ще си видя работата, ама по-скоро за лично..хм...успокоение, да речем.
Здравейте,
имам няколко въпроса към Информационния център, който е създаден, за да дава информация на кандидатите.
1. Защо проверката на писментие работи става на 8-10, когато са минали класиранията и текат записванията? Както става ясно, има хора, които са имали грешки в персоналната си информация по начало- име, фалимия или грешки данни за дипломни оценки. както могат да направят изобщо тези хора, ако не са въведени техните валидни оценки?
Не искам да съм на ваше място, ако "техническите грешки" при качването на резултатите се окажат налице, дори само при двама души. Както ще са съсипани тези млади хора, така и се надявам поне тези "малки и незначителни пропускчета" да излезнат в медиите. Не , защот не харесвам университета, а защото се плаща на хора, които не си вършат работата.
2. Оставям на страна, че медиите бяха информирани за резултатите от изпитните теми и бисерите в тях преди десетте дни на обявяване на оценките и много преди забавянето на излизането им от 5-6 дни извън срок. Искам да попитам обаче следното, има възможност да се подаде жалба до ректора за оценката, но ще обясните ли, как тя не може да се коригира? Как мислите, хиляди млади хора са положили цяла година усилия, за да се явят на изпит в университет сочен за престижен и много от тези хора получат оценки, които са под нивото на написаното от тях, но други хора, които цяла година не са учили и са писали по-малко информация и са допуснали повече грешки, имат оценки над 5.00. А вие не давате възможност за преоценка.
Мога само да ви поздравя за елитно проведените изпити и оценяване. Както и да ви пожелая успех с приема на голяма част студенти, които влизат в специалности, за които нямат качества, а много ценни хора отиват в такива, които не заслужават. Всичко това само издига вашия авторитет в очите на студентите.
Моите искрени неуважения,
имам няколко въпроса към Информационния център, който е създаден, за да дава информация на кандидатите.
1. Защо проверката на писментие работи става на 8-10, когато са минали класиранията и текат записванията? Както става ясно, има хора, които са имали грешки в персоналната си информация по начало- име, фалимия или грешки данни за дипломни оценки. както могат да направят изобщо тези хора, ако не са въведени техните валидни оценки?
Не искам да съм на ваше място, ако "техническите грешки" при качването на резултатите се окажат налице, дори само при двама души. Както ще са съсипани тези млади хора, така и се надявам поне тези "малки и незначителни пропускчета" да излезнат в медиите. Не , защот не харесвам университета, а защото се плаща на хора, които не си вършат работата.
2. Оставям на страна, че медиите бяха информирани за резултатите от изпитните теми и бисерите в тях преди десетте дни на обявяване на оценките и много преди забавянето на излизането им от 5-6 дни извън срок. Искам да попитам обаче следното, има възможност да се подаде жалба до ректора за оценката, но ще обясните ли, как тя не може да се коригира? Как мислите, хиляди млади хора са положили цяла година усилия, за да се явят на изпит в университет сочен за престижен и много от тези хора получат оценки, които са под нивото на написаното от тях, но други хора, които цяла година не са учили и са писали по-малко информация и са допуснали повече грешки, имат оценки над 5.00. А вие не давате възможност за преоценка.
Мога само да ви поздравя за елитно проведените изпити и оценяване. Както и да ви пожелая успех с приема на голяма част студенти, които влизат в специалности, за които нямат качества, а много ценни хора отиват в такива, които не заслужават. Всичко това само издига вашия авторитет в очите на студентите.
Моите искрени неуважения,
Последно промяна от PR181K на 03 Авг 2006, 14:40, променено общо 1 път.
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сетих се още нещо, което искам да питам.
Да речем, че някой има бал 23.50 и пише историята на първо място.
А някой друг, с бал 30 е писал историята на 40то място в желанията си.
Кой ще учи история от двамата - този с малкото бал, който иска да
учи история или този, с максималния бал, но е писал историята просто
така, само и само да учи нещо?
Да речем, че някой има бал 23.50 и пише историята на първо място.
А някой друг, с бал 30 е писал историята на 40то място в желанията си.
Кой ще учи история от двамата - този с малкото бал, който иска да
учи история или този, с максималния бал, но е писал историята просто
така, само и само да учи нещо?
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
Не е гаранция, че този който е изкарал повече ще е сложил да кежем ПА или Право по-напред. Всеки човек е преценил какво иска, пък какво е изкарал на практика зависи от други неща.
Пагане, ако този с високия бал е сложил история второ желание, а същият му стига за първо, 100% няма да взима място в историята, а ще бъде класиран за първото си желание.
Пагане, ако този с високия бал е сложил история второ желание, а същият му стига за първо, 100% няма да взима място в историята, а ще бъде класиран за първото си желание.
На въпрос- отговор. Два са критериите:
1. Висок бал за прием. Не мисля, че човек, който се е готвил добре, ще има проблем, но явно има много такива млади хора.
2. Доходност на професията и добра реализация, която да дава възможност за финансова стабилност. За България това е един от основните фактори. В Германия един етнограф може да взима заплата, която да му позволи да издържа семейство и да води нормален стандарт по тези на Европа. В България, етнографите са в музеите и взимат около 200лв. Има хора, които искат да са етнографи, за тях това е идеал и цел и се опитват да оцелеят с парите си. Но попадайки в специалнсот, за която нямаш данни и която не харесваш, защото има техническа грешка или човешка грешка при оценяването и станеш етнограф, за такъв млад човек ще настъпи истински ад. Освен ако не запише второ висше, намери начин да се издържа още пет години, пред които конкурентите му ще трупат проф. опит в областта или не се уреди някъде с връзки.
Какво ще кажеш за тези приятни перспективи?
ПС: Написах елитни с кавички, защото уважавам всяка специалност, но в България критериите са различни и не са особено нормални.
1. Висок бал за прием. Не мисля, че човек, който се е готвил добре, ще има проблем, но явно има много такива млади хора.
2. Доходност на професията и добра реализация, която да дава възможност за финансова стабилност. За България това е един от основните фактори. В Германия един етнограф може да взима заплата, която да му позволи да издържа семейство и да води нормален стандарт по тези на Европа. В България, етнографите са в музеите и взимат около 200лв. Има хора, които искат да са етнографи, за тях това е идеал и цел и се опитват да оцелеят с парите си. Но попадайки в специалнсот, за която нямаш данни и която не харесваш, защото има техническа грешка или човешка грешка при оценяването и станеш етнограф, за такъв млад човек ще настъпи истински ад. Освен ако не запише второ висше, намери начин да се издържа още пет години, пред които конкурентите му ще трупат проф. опит в областта или не се уреди някъде с връзки.
Какво ще кажеш за тези приятни перспективи?
ПС: Написах елитни с кавички, защото уважавам всяка специалност, но в България критериите са различни и не са особено нормални.
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Аз уча специалност,която не е никак перспективна от към професионална реализация,особено за България,но МИ ХАРЕСВА,дори и да не е "елитна" според твоето определение.В същото време работя,нещо коренно различно,трупам професионален опит и печеля повече от средната заплата на месец,което е много за възрастта ми,а също така възнамерявам да запиша още една безперспективна специалност,просто така защото ми харесва.
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
при грешка?
Абе, а какво се прави, ако на идентификацията изведнъж видиш, че на работата ти пише оценка различна от тази в списъците? Тоест, че при нанасянето има грешка?
Аз имам много важен въпрос. Има ли някаква възможност след като минат класиранията и записването, ако трябва да подпиша декларация, че няма да оспорвам оценката си ит.н. - та аз всъщност съм доволна! - става въпрос за есето по журналистика - та може ли да ми дадат копие от моя текст - безц оценки и рецензии или аз да го препиша или по някакъв начин да си го имам, защото това вероятно е последното есе в живота ми на първо място, а искам след 4, 5 години като го прочета да си спомня каква съм била и на второ, но не по-маловажно място, защото е посветено на един човек, на когото много държа и бих искала да го сподяля с него... емоционално обвързана съм към това есе така да се каже, а и нали текстът е личен следователно би трябвало да има някакъв начин
По принцип дори журналистиката ми е 9то желание и се явих просто така - именно зашото обичам да пиша в есета, а това ми беше вероятно последният шанс. На самото есе имам 4.50, ако въобще има някакво значение, на по литература имам 5.50 и най-вероятно ще ме приемат по първо желание, което надявам се е доказателство за моите намерения, които са изцяло на лична основа... Та, какво да направя

I was alone, Falling free,
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
Trying my best not to forget
What happened to us,
What happened to me,
What happened as I let it slip
Re: при грешка?
това е единствения случай, в който ти се променя оценката33 написа:Абе, а какво се прави, ако на идентификацията изведнъж видиш, че на работата ти пише оценка различна от тази в списъците? Тоест, че при нанасянето има грешка?