Oбщежития!?!?!?!?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

amstelex
В началото бе словото

Oбщежития!?!?!?!?

Мнение от amstelex »

Ситуацията е следната Брат ми е студент 3-а година в Софииския университет, а аз може би тази година да стана студент в ТУ- София ( не е 100% сигурно разбира се, ама да попитам предварително) как може да сме в едно общежитие...
и дали ако е възможно ще ни настанят в семейните общежития или ще сме в някоий от общежитията на университетие където сме
Четох вчера разни правилници, закони, разпоредби...за разпределение по обшежития и как се кандидаства ама никъде не намерих кво става ако сме 2-ма братя в различни унивеситети, тъчи 4е ще съм мн благодарен ако ми помогнете :roll:
Последно промяна от amstelex на 26 Юли 2006, 21:50, променено общо 1 път.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Честно казано, не знам. Мисля, че могат да ви настанят заедно, ако първо теб те настанят в общежитие на ТУ и после с разни разменителни заповеди, молби и прочие. Но защо искаш да си с брат ти, само да те следи къде излизаш и с кого се прибираш :lol:
http://www.uni-campus.net e сайтът на общежитията на СУ, можеш да попитш там, може да ти дадат по-точен отговор.
amstelex
В началото бе словото

Мнение от amstelex »

хех, да вярно е че може да ме следи, но пък иначе доста неща ще си споделяме и поделяме:)...като например, компютър, тв...храна:)
Пък и не се знае на какъв друг съквартирант мога да попадна...а с брат ми, съм си свикнал:) за това искам да съм с него
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

И това го има, разбира се...
А моят случай е по-гаден и от твоя - със съпруга ми сме не само в различни университети, ами и в различни градове. По принцип двама студенти могат да бъдат настанени на семейно, ако имат сключен брак , обаче онези от КСБВУ ми изцепиха , че съпругата трябвало да иде при съпруга :shock: А там , разбиа се, няма моята специалност. Не, че и да я имаше, щях да хукна...Та за това сега на квартира, защото не мога да изкарам успех за нормално общежитие :lol: :lol: :lol: :lol:
amstelex
В началото бе словото

Мнение от amstelex »

Офф...то в софииския общежитията ви са голям проблем с това класиране по успех..
междудругото това е едно от нещата което ме разубеди за там да кандидаствам...защото не съм от най ученолюбивите => и аз трябваше да си търся квартира:)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Вие двамата ще влизате по право , няма да ви е нужен успех, стига неднъж да намерите начин да сте заедно. Но това само за 1-2 години , доколкото разбирам, докато той завърши. После щу трябва да си идеш на общежитие на ТУ.
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

амстелекс, по принцип може да живеете заедно, но правилото е, че "по-големият отива при по-малкия". т.е. трябва да се настаните в общежития на ТУ, което според мен е по-добрият вариант, защото ТУ предлага повече места, а и семейните общежития са прилични. успех
amstelex
В началото бе словото

Мнение от amstelex »

Аха....обаче сигурно разправиите няма да са хич малки....щото като гледам класиранията за общежитие за кандидат студенти и студенти са по съвсем различно време....ако вобще е от значение това де:)
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

И все пак питайte във форума на общежитията.

http://uni-campus.net/forum

;)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
amstelex
В началото бе словото

Мнение от amstelex »

Питах там...и след 6-7 часа ми беше изтрита темата....незнам защо, не ми беше даден никакъв отговор. :? :roll:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Juliana написа:амстелекс, по принцип може да живеете заедно, но правилото е, че "по-големият отива при по-малкия". т.е. трябва да се настаните в общежития на ТУ, което според мен е по-добрият вариант, защото ТУ предлага повече места, а и семейните общежития са прилични. успех
Няма такова правило! Както няма и правило, че съпругата отива при съпруга, както са казали на Крематори.
За да бъдете настанени с брат ти в една стая, трябва и двамата да имате необходимия за съответния университет успех, след което подавате индивидуални молби и пред 2те комисии, и Уни-тата се разбират помежду си в коя база ще ви сложат.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
amstelex
В началото бе словото

Мнение от amstelex »

ок, мерси ^PrincessA^ :)
Усещам, че ще са големи разправии покрай това настаняване, но пък си мисля, че ще си заслужава :D
А м/у другото сега се сетих, че на брат ми няма да му стигне успех за общежитие(няколко изпита му се считат за невзети щото е в сащ)
и сигурно това ще доведе до още повече затруднения...
уфффф :?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Тогава ще е по-лесно да сте в общежитие на ТУ. :roll:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Crematory написа:Тогава ще е по-лесно да сте в общежитие на ТУ. :roll:
Ами да, те от тая година ще имат повече свободни места, щото тия с многото невзети изпити нямало да ги класират изобщо.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

^PrincessA^ написа:, щото тия с многото невзети изпити нямало да ги класират изобщо.
Леле, като знам как се учи там и как се взимат изпити, то ще са им празни общежитията :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”