За магистратурите

Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Знае ли се колко трябва да бъде успехът за магистратура тук?

Иначе аз имах предвид и тези магистратури в чужбина, за които се провежда конкурс за стипендии, и там гледат такива неща.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Тук трябва да е 4,50. В чужбина не знам дали гледат, във Франция знам от приятели, че там специално за магистратурата не ти търсят успех, при тях и без това по-различен начин стоят нещата с оценките и дават много стипендии. За другите държави не знам, за САЩ сигурно гледат.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Това кандидатстване за магистратура е абсолютно безумие. Да се счупиш от учене през годините и накрая за държавните изпити, пак може да пуснат 2 бройки и изпуснеш шанса. :evil: Сега , като се замисля, май наистина по-добре платена - поне няма да си тровиш нервите. Ох, много ми е далече тая магистратура.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

coup написа: Сега , като се замисля, май наистина по-добре платена - поне няма да си тровиш нервите. Ох, много ми е далече тая магистратура.
При това май не е чак толкова скъпо платена в СУ? Или е?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Чувала съм за 600 лв на семестър, но не знам това дали е държавната поръчка или платеното. Но така ще си запиша каквото искам, от който факултет си искам.Че в моята катедра са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Crematory написа:Но така ще си запиша каквото искам, от който факултет си искам.Че в моята катедра са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
Няма ли някакви приравнителни (или там както се водят) изпити?
Или действително можеш да запишеш каквато си поискаш магистратура стига да си платиш?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Има определени изисквания със сигурност! Става въпрос за събеседването - примерно , гледах преди време за стопанския, че има събеседване по някакви теми, които, ако не си учил там, са доста сложни и трябва много време да се подготвиш .Освен това привилегии имат хората от съответния факултет. Можем да отворим тема направо за магистратури - по-младите да се учим от неволите на старите кучета по пътя към магистратурата. :twisted: :P
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Е, аз няма да искам във ФМИ например...но за ФЖМК лесно мога да се подготвя за магистратура. Макар че още не знам тук ли искам или във Франция.Хич не ми се ходи там, но пък би било полезно. Ама кво ли се чудя, като няма да ме пуснат във Франция :lol:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Циндил-Пиндил написа:Няма ли някакви приравнителни (или там както се водят) изпити?
Или действително можеш да запишеш каквато си поискаш магистратура стига да си платиш?
Няма приравнителни. Както спомена някой, може да ти е по-трудно на събеседването, но ако попрочетеш това-онова едва ли ще имаш проблеми. Иначе можеш да пишеш каквато и да е магистратура, стига съответната катедра да предвижда програми за неспециалисти, които обикновено са 3-4 семестъра.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Циндил - космонавт! :P :P
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

По ЗВО (Закон за висше образование) успехът за магистратура е 4.00
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”