Безумната тема по Биология !!! 2006
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
green
Безумната тема по Биология !!! 2006
Тая тема направо ме разби !!! И не само мене. Половината напуснаха в самото начало ! Цяла година да учиш Метаболизъм,Генетика,Размножаване,Цитология и накрая да се падне така глупавата Екология,и то не какво да е,а тея противни Екосистеми?! Но това не е всичко - поне да бяха дали всичко за Екосистеми,а то какво някакви остатъци,които могат да се кажат с две изречения. Само мога да кажа - ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ТЕМА !!! Предполагам,че така са решилида вдигнат успеха,но това е безумие...?! ТОВА ЛИ Е ИСТИНСКАТА БИОЛОГИЯ...
А,между другото темата беше:"Изменчивост и развитие на екосистемите"-това е един урок от една страница.
Имаше и тест от 32 въпроса.
Аз писах,така че не ме обвинявайте,че говоря против нея,защото не съм я знаел,понеже сериозно с готвих.Но това е СРАМ,особено за такъв сериозен изпит,и то в Софийския университет.
А,между другото темата беше:"Изменчивост и развитие на екосистемите"-това е един урок от една страница.
Имаше и тест от 32 въпроса.
Аз писах,така че не ме обвинявайте,че говоря против нея,защото не съм я знаел,понеже сериозно с готвих.Но това е СРАМ,особено за такъв сериозен изпит,и то в Софийския университет.
-
green
Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).twiggy написа:какво значи да дадат... всичко може да се падне въпросите се теглят
- alteia
- В началото бе словото
green, недей така, много остро реагираш. Аз не мога да разбера от какво точно си недоволен, нали написа темата? Пишеш, че си се подготвил много добре, е, тогава очаквай добра оценка. Или си може би от тези, които се дразнят когато се пада лесна тема, защото няма да изпъкнат с добрата си оценка, а ще има повечко такива- с добри оценки.
Да, признавам аз също се ядосвам когато някой ми е научил само 5 теми максимум и се пада това, което е учил, докато ти си се трудил толкова много цяла година. Но какво от това, ти нали искаш да учиш тази наука, тогава какъв е проблемът да учиш както трябва.
-
green
Да,по-лесно е,но така ще ти излезе например 3 страници,което ми е странно малко за тема и за кандидат-студентски изпит. Те можеха по тая логика да те накарат да напишеш определението за екосистема и това да ти е тема. Явно така искат да вдигнат бала,но е малко гадно спрямо училите,които са хвърлили толкова усилия.
И извинете,ако съм реагирал остро.

И извинете,ако съм реагирал остро.
-
Hot_Chocolate
- В началото бе словото
В мойта зала имаше няколко човека, които видях, че изписаха почти всики дадени им листа със доста дребен шрифт...не знам какво толкова писаха..green написа:така ще ти излезе например 3 страници
Не плачи, когато всичко свърши. Усмихни се, че нещо ти се е случило...
-
green
Ами въпреки, че не беше написано в темата трябваше да го включиш. Разбира се, че трябва да обясниш какво е екосистема, с какво се характеризира и основните процеси, които протичат в нея (кръговрата на в-вата и потокът на енергия). Нали помниш по-миналата година - "Начини за реализация на генетичната информация", ама трябва да напишеш и за ДНК и РНКgreen написа:Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).twiggy написа:какво значи да дадат... всичко може да се падне въпросите се теглят
-
green
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ останалите неща за екосистемите. Това са ми го казали хора лично от университета. Не само,че няма да получиш по-висока оценка,но и ще те санкционират за това,че си се отклонил от темата. Така например,когато се е паднала темата"Реализация на генетичната информация",тези,които са писали и за репликация са били санкционирани и са им намалили оценките,защото там влизат само транскрипция и транслация.Acolyte написа:Ами въпреки, че не беше написано в темата трябваше да го включиш. Разбира се, че трябва да обясниш какво е екосистема, с какво се характеризира и основните процеси, които протичат в нея (кръговрата на в-вата и потокът на енергия). Нали помниш по-миналата година - "Начини за реализация на генетичната информация", ама трябва да напишеш и за ДНК и РНКgreen написа:Да дадат,значи към тази тема при съставянето и да бяха включили цялата "Екосистема",демек това,дето го дадоха + видове,продуктивност,поток на Е,кръговрат на в-вата(за да има какво смислено да напишеш,а не да си изсмукваш от пръстите,защото същественото е супер малко).twiggy написа:какво значи да дадат... всичко може да се падне въпросите се теглят. Трябвало е да погледнеш от по-високо нещата. За биоценози не беше нужно да се включва, но трите урока за екосистема трябваше да се напишат. Така де, поне аз ги написах. Но за сериозността на темата съм съгласен. ТРЯБВАШЕ да е нещо от биохимията или поне генетиката.
Е,естествено в увода може да напишеш някакви общи неща-определение за екосистеми,да направиш някакви връзки.