голямата мъка ГП
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- miellenelle
- В началото бе словото
голямата мъка ГП
зная какво представлява изпитът-но имам само у4ебник, а лекции ве4е няма от кого да взема<вси4ки колеги си заминаха> и затова ви питам имали някъде в интернет лекции или казуси или дори в книжарниците някое книжле с казуси и не6та,които може да са ми от полза За6тото съм останала с впе4атление,4е Рус4ев не е подръжник на голямата зелена библия на Павлова
Какво да направя, от къде да у4а-аз оставих и АПП-то за септември,4е не бях доволна на 3-4 ...хвърляйте идеи моля 
Като се заговори за ГП и аз да се изкажа-мъка, мъка...
Знаеш ли -има лекции при ксерокса, това мога да ти кажа, не знам доколко са издържани, но този дето снима ги хвали и някои оттам си ги взеха...Аз също не съм привърженик на книгата на Павлова и няма да уча оттам.
А аз да питам някои от по-горните курсове - той държи ли на тия началните ( по-теоретични) въпроси от типа тълкуване, видове правни норми, частно и публ.право и т.н?
Да знам дали да им обръщам повечко внимание или само да ги прочета веднъж???Някак си ми се стръва, че ще наблегне на по-практичния материал - по-накрая- сделки, недействителност и т.н...Мерси! 
Спокойно, got, материята поне по гражданско право-обща част, не е толкова трудна, ами, ще видиш като дойде, облигационното право, търговското право, гражданският процес. Не му се шашкай толкова, спокойно и всичко ще е наред. Как мина конституционното право? Предполагам, че не си имала проблеми с него.got написа:Като се заговори за ГП и аз да се изкажа-мъка, мъка...Знаеш ли -има лекции при ксерокса, това мога да ти кажа, не знам доколко са издържани, но този дето снима ги хвали и някои оттам си ги взеха...Аз също не съм привърженик на книгата на Павлова и няма да уча оттам.
А аз да питам някои от по-горните курсове - той държи ли на тия началните ( по-теоретични) въпроси от типа тълкуване, видове правни норми, частно и публ.право и т.н?
Да знам дали да им обръщам повечко внимание или само да ги прочета веднъж???Някак си ми се стръва, че ще наблегне на по-практичния материал - по-накрая- сделки, недействителност и т.н...Мерси!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
по принцип зависи кой ден ще се паднеш - на групата преди нас, които мислеха, че първите 15 въпроса не са толкова важни, тестът им беше почти изцяло върху това - тълкуване, видове норми, и т.н., а казусът беше върху втората част. ние пък разчитахме да няма за ЮЛ, но имаше и то доста, общо взето тестът и казусът се компенсират...
като цяло учебникът на Павлова си е достатъчен, но има определено неща, които трябва да се видят от неговите лекции. но той си уважава Павлова, така че няма проблем и само от нея да се чете. така или иначе в тоя изпит няма логика, почти никой не знае защо го е взел, респ. не го е взел, той просто се дава с решение отгоре и това е

като цяло учебникът на Павлова си е достатъчен, но има определено неща, които трябва да се видят от неговите лекции. но той си уважава Павлова, така че няма проблем и само от нея да се чете. така или иначе в тоя изпит няма логика, почти никой не знае защо го е взел, респ. не го е взел, той просто се дава с решение отгоре и това е
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
Това изобщо не е хубаво, защото като цяло и неговите лекции са добре разработени, но на места аргументацията, изложена към някой спорен проблем в гражданското право, или не е достатъчно задълбочена и убедителна, или изобщо няма такава. Освен това има и някои спорни моменти, по които с основание може да се възрази срещу неговото мнение, т.е. становището, което той предлага, не е най-правилното в конкретната ситуация.got написа:Толкова си уважава Павлова, не е истина...![]()
![]()
На лекциите я спуква от....майтап...
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
вижте сега колеги, четете си това което имате. Аз имам колеги, които му ходиха на всички лекции, цитираха М.П. на изуст и не го взеха = няколко пъти. Имам и такива които си четяха само М. П, и си го взеха, някой дори с 6. Така че... спокойно и ако не го вземето не се притеснявайте 
I keep every tear like an ocean
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
питанка
имам един въпрос
само не ми се смейте
аз ще бъда сега втори курс и ми беше интересно кой ще ни чете лекциите.в смисъл този легендарен Русчев и на 2-та потока ли е? що се отнася до учебниците - кое точно издание на Мария Павлова ми трябва? защото аз като рових за курсовата си работа, четох от едни учебници ГП обща част(пак нейни), обаче бяха 2 и едни такива червени... а вие споменавате за "зелената библия на Павлова" 
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
1. да, и на двата потока води Русчев - честито, няма измъкване
!
2. червените учебници на Павлова просто са предишно издание, последното е зелен учебник, който обхваща двата червени, няма значение кои ще си купиш, ако имаш червените, си екстра...
2. червените учебници на Павлова просто са предишно издание, последното е зелен учебник, който обхваща двата червени, няма значение кои ще си купиш, ако имаш червените, си екстра...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!