Не знам дали съм ясен,но благодаря предварително на отзовалите се
Магистратури
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Магистратури
Поразрових вече пусканите теми,поразцъках на "Търсене",но така и не намерих отговор на това което ме мъчи.Въпроса е следния-какви са усолвията за записване в магистратура по тоношение на бакалавърските степени,а по точно от всяка специалност завършена със степен бакалавър,може да запишеш друга специалност,така ли
или трябва да бъдат от един факултет
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Паралелното изучаване на втора специалност става от 3 курс на Бакалавърската ти степен,като си има определени условия за да учиш паралелно втора специалност.Докато магистърската степен е по-висока от баклавърската и се кара само след завършена бакалавърска степен.При първия варианта евентуално завършваш две специалности ,а при магистратура вече пак можеш да учиш нещо различно от твоята специалност,но е много по-закратко и все пак магистърската степен ти дава по-висока квалификация.
Като птичка в небесата 
-
Reflection
- В началото бе словото
Re: Магистратури
[quote="Stark"]Поразрових вече пусканите теми,поразцъках на "Търсене",но така и не намерих отговор на това което ме мъчи.Въпроса е следния-какви са усолвията за записване в магистратура по тоношение на бакалавърските степени,а по точно от всяка специалност завършена със степен бакалавър,може да запишеш друга специалност,така ли
или трябва да бъдат от един факултет
Според изискванията на закона - можеш да станеш магистър по направление по което си бакалавър - т.е. ставаш магистър по химия, в скоби името на съответната магистърска програма. тома ще пише в дипломата. Съответно с курс на обучение 2-3-4 семестъра.
Ако не си завършил съответното направление, трябва да изкараш допълнителен модул за "неспециалисти" по него, който задължително би трябвало да бъде 2 допълнителни семестъра (обикновено за всички магистърски програми в даден факултет или специалност) и те трябва да бъдат взети преди началото на същинската програма - т.е. преди да станеш химик, трябва да изкараш 2-та семестъра, ако си физик.Има факултети , където тези модули, донякъде и в известно заобикаляне на закона и наредбата, се карат успоредно или са интегрирани в по-къс срок.
Според изискванията на закона - можеш да станеш магистър по направление по което си бакалавър - т.е. ставаш магистър по химия, в скоби името на съответната магистърска програма. тома ще пише в дипломата. Съответно с курс на обучение 2-3-4 семестъра.
Ако не си завършил съответното направление, трябва да изкараш допълнителен модул за "неспециалисти" по него, който задължително би трябвало да бъде 2 допълнителни семестъра (обикновено за всички магистърски програми в даден факултет или специалност) и те трябва да бъдат взети преди началото на същинската програма - т.е. преди да станеш химик, трябва да изкараш 2-та семестъра, ако си физик.Има факултети , където тези модули, донякъде и в известно заобикаляне на закона и наредбата, се карат успоредно или са интегрирани в по-къс срок.