Испанска Филология

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

4 години бакалавър, няма задочно, после има магистратури.Държи се изпит само по испански. Ако ти е само за дипломата - не се захващай с филология, изкарай някакъв сертификат от Испански институт, например.Филологията е ужасно тежка специалност, не учим само езика, то са лексикологии, синтаксиси, литератури...Не е само до знаене на езика...То и аз го знаех , преди да вляза :roll: :lol:
Аватар
ProvideR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ProvideR »

Crematory, викаш испанската филология в СУ е на високо ниво, но не е за всеки, а ? Аз тази година ще имам изпит по испански, но не съм се надъхал за филолофия...дай боже нещо друго, но да е в СУ !!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ами не само испанската, всичките филологии в СУ са на много високо ниво.Това е мястото,където ще научиш само езика, а ще вникнеш в него, в историята, в културата на страната.За това е сложничко.Звучи интересно, но е доста трудно :roll: Не ме питай колко пъти за тия три години съм съжалявала,че съм записала френска филология (френска , испанска, един дол дренки , в една катедра сме, за това говоря така уверено за испанската) :wink:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами то никъде няма лесно, но поне ми се струва че испанският език определено е по-лесен от френския иначе за допълнителните дисциплини си е така,определено историята и литературата и другите дисциплини са си сложна работа.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Е то е ясно, че испанският е по-лесен от френския, но наистина вземете и послушайте Crematory, че не е чак толкова лесно,а пък специално на теб keyuser ще ти кажа,че не знам колко си напреднал с испанския за 4ри години в Испания, но мога да ти кажа, че със сигурност доста ще ти дадат зор някои от преподавател(к)ите 8)
Astral in da house...
Аватар
Xpucu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Xpucu »

Испанска филоложка, приятно ми е .
Много обичах всичко испанско , особено езика ... преди да вляза :-)

Сега ми иде да скоча от някой небостъргач :-)

Не ме разбирай погрешно ... харесвам си специалността. Ма ако искаш да учиш испански, не е това мястото. :-) Крематори е права, адски е тежко , и не се учи езика, а всичко свързано с него. Успех !
Просто very нетипична...

-=In Omnia Paratus=-
Аватар
SeeKnDestroY
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SeeKnDestroY »

Xpucu... е все пак ше се видим..и дано аз не скоча :lol:

keyuser.. а ти не се залъгвай с тоя испански дет' си учил..по-точно castellano.. щот тук на изпита може и да се прецакаш.. като мен :lol: ... в БГ'то все още се преподава латиноамерикански и произношението на много хора е такова :evil: ..да не говорим, че има и определени фрази, които в Испания не се използват, но тук ги преподават... преди време питах що така скапана диктуват и що има неща дет' ги няма в castellano'то.. и ми отговориха, че няма как да прецакат хората, които учат в БГто латиноамерикански :shock: :D

Ае..стига съм писал, ама не си мисли, че ще ти е лесно.. един познат дет' учи 10 години там изкара 4 на изпита тук...кат' се върна :D
Аватар
snow_dreams
В началото бе словото

Мнение от snow_dreams »

хехе ,хора..вече започнах малко да се пообърквам :) ..аз всъщност съм се запътила точно към исп. фолология :tongue3: дори от известно време насам започнах да се готвя ,но хванах учебник ,който се оказа леко старичък вече- "El espanol !A saber mas y mejor!" или поне така ми казаха.Та..мисълта ми е...случайно някой знае ли от къде мога да си взема изпитите от предишни години :book: и дали има някакви школи ,в които се провеждат само пробни изпити :P ... много мерси предварително ;)
Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

snow_dreams написа:хехе ,хора..вече започнах малко да се пообърквам :) ..аз всъщност съм се запътила точно към исп. фолология ...случайно някой знае ли от къде мога да си взема изпитите от предишни години :book: и дали има някакви школи ,в които се провеждат само пробни изпити :P ... много мерси предварително ;)
Изпитите от предните години няма как да се намерят.
За пробните изпити знам, че има курсове към СУ през ваканциите, на които се дават 5 пробни изпита.Разтърси се из този раздел и раздел "Студенти" има доста полезни неща, които сме изписали за изпитите и курсовете по испански към СУ. :D 8) :D
Аватар
snow_dreams
В началото бе словото

Мнение от snow_dreams »

independiente ,10x супер много :D прочетох страшно много неща вече ,а и се поаразтърсих малко ,но явно издирването ще продължи :D ...(to be continued) :D 8) :D
Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!
Аватар
AlexielChan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от AlexielChan »

Здравейте:) Някой може ли да ме светне горе долу на какво да наблегна за кандидатстудентския изпит по испански? Какви елементи ще има? Понеже смятам да се подготвям сама, кои учебници трябва да си взема да уча по тях? Много ще съм благодарна ако можете да ми пообясните това онова защото мн малко инфо имам... 10x предварително : )
It's NoT eNouGh to aiM, You muSt HIT !
Аватар
AlexielChan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от AlexielChan »

Ninguna respuesta todavia... :?
It's NoT eNouGh to aiM, You muSt HIT !
bonbon
В началото бе словото

Мнение от bonbon »

ами виж ж програма за изпитите там пише какви ще са компонентите но с каква трудност....аз лично ще ходя на курс към софииския през март месец
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”