Изпита по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Изпита по английски

Мнение от Darksorrow »

Здравейте. Остава месец и нещо до туй чудо, а на моя милост сега й хрумна, че ще се явява на изпита :D
Може ли някой да даде инфо ориентировъчно колко е трудно чудото и само на английска гимназия с неособено стабилна подготовка изкарва ли се? Естествено, всичко е много относително, просто събирам информация има ли смисъл да си налягам граматиките от 8ми клас...
Благодаря на всеки, който се отзове. Поздрави :wink:
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

мне е мноо трудно да ти кажа.купи си книжките на СУ по английски с тестове,решиги да се ориентираш в структурата на теста,да му хванеш цаката и тва е.е,виж,доста думи има непознати.на тва се разчита.смисъл,ако знаеш всички думи нямаш проблем да го направиш.не че има някви супер гадни граматики...бе пробвай се няма лошо.
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

Най-малкото за тренинг трябва да се порешава, за да се впише човек във времето на всеки компонент. На мен лично 40мин. за есето не ми се виждат достатъчни :(
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

абе виж то зависи да ти кажа..примерно някои рийдинги са супер лесни,докато други са толква забутани,че просто никва логика не мое намериш и дори след като знаеш отговора,сериозно ! аз примерно понякога правя 10/10 на риидинг,обаче имам 10/20 на тва...другия компонент.Друг път имам 18/20 на тоя гореспоменатия,а на риидинг имам 3/10...хехе
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

duffduff написа:Най-малкото за тренинг трябва да се порешава, за да се впише човек във времето на всеки компонент. На мен лично 40мин. за есето не ми се виждат достатъчни :(
А на TOEFL са 30 минути и СА достатъччни. Просто трябва мнооого тренинг
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
yavor
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yavor »

английска гимназия е напълно достатъчна. запознай се с формата на изпита от някоя книжка с примерни тестове на СУ, тренирай за времето и не би трябвало да имаш проблем. мисля че един месец не е малко да се подготвиш... ама и се стресни малко де, тук много те успокоихме! :P :P
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Re: Изпита по английски

Мнение от Berserker »

DS написа:Здравейте. Остава месец и нещо до туй чудо, а на моя милост сега й хрумна, че ще се явява на изпита :D
Може ли някой да даде инфо ориентировъчно колко е трудно чудото и само на английска гимназия с неособено стабилна подготовка изкарва ли се? Естествено, всичко е много относително, просто събирам информация има ли смисъл да си налягам граматиките от 8ми клас...
Благодаря на всеки, който се отзове. Поздрави :wink:
ами аз едно време реших като на шега да се явя, без да уча, учил съм в МГ и изкарах 4,20.... ти като си от АЕГ няма да имаш проблеми да изкараш....въпроса е какво искаш, има специалности за които и 5,80 е малко :)

ако искаш висока оценка налягай граматиките, но ако искаш само оценка - спокс :wink:
Изображение

Изображение
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз също смятам да се пробвам с този изпит, пък какво ще излезе е друга работа... :oops: Четох и някои предишно теми по въпроса... Как се намират тези книжки на СУ по английски? Аз съм от Бургас и тук сякаш никъде не съм ги виждала :(
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

Абе то граматиката да е проблемът - там съм ок, лексиката куца, но нищо, има време, ще се стресна, както писа някой нагоре. Много благодаря за отговорите на всички, които се включиха. Днес взех една книжка от Славейков, води се най-трудните тестове, ама тия дни ще имам време да я уважа. Поздрави и дано до 2 месеца станем колеги :wink:
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

Johana Jotkova написа:
duffduff написа:Най-малкото за тренинг трябва да се порешава, за да се впише човек във времето на всеки компонент. На мен лично 40мин. за есето не ми се виждат достатъчни :(
А на TOEFL са 30 минути и СА достатъччни. Просто трябва мнооого тренинг
На TOEFL имаш минимум от 200 думи за есето, не 300. 30 минути СА много, особено на CB :wink:
Изображение
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

40 минути за есето стигат според мен - на нас такива ни бяха класните по английски тая година и досега не е имало човек, който да не успее да свърши за времето :shock: Винаги има какво да се измисли :D Само че леко е притеснително това, че оценяването на едно есе е изключително относително и там могат да ти пишат всякаква оценка :evil:
Изображение

Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

black_lady написа:Аз също смятам да се пробвам с този изпит, пък какво ще излезе е друга работа... :oops: Четох и някои предишно теми по въпроса... Как се намират тези книжки на СУ по английски? Аз съм от Бургас и тук сякаш никъде не съм ги виждала :(
Прочетох някъде, че си от АЕГ-Бургас. В библиотеката има част от тях :wink:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Мерси много! :D
Изображение

Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

Моля :wink: и късмет на изпита!
Аватар
yavor
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yavor »

АЕГ Бургас.. идвайте повече ;)
Заключено