Защо е всичко това :)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Кандидатсвам защото...

Анкетата свършва на 03 Май 2006, 11:07

трябва
12
36%
всички така правят
0
Няма гласували
наще ше ме убият ако не влезна
4
12%
съм абсолютно убеден/а че това (тази специалност) е моето призвание в живота, това искам да правя и съм абсолютно убеден/а че ще имам бъдеще от тук нататък
17
52%

Общо гласове: 33

Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Защо е всичко това :)

Мнение от svetlinka »

честно хора, кажете си, ориентирани ли сте какво наистина искате да правите с живота си (респективно да учите) или не?
според мен на тази възраст трябва или да си много талантлив или много гениялен за да знаеш със сигурност какво искаш да учиш (респективно да правиш с живота си)
вие какво мислите?
Use Google before asking dumb questions
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Аз мисля, че всяка цел оправдава средствата за постигането си, вероятно има много хора, които не искат да учат, но просто трябва за да постигнат това, което искат (ако изобщо може да се каже, че на тази възраст знаеш какво искаш от живота). Аз ще уча висшо не защото трябва, не защото нашите искат, а защото аз самата го желая, защото искам да се образовам и да стане човек от мен. Разбира се има още много начини, знаете ако човек не се учи от училище се учи от живота, но аз мисля, че това е моя път!
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Re: Защо е всичко това :)

Мнение от iliyan »

svetlinka написа:честно хора, кажете си, ориентирани ли сте какво наистина искате да правите с живота си (респективно да учите) или не?
Естествено, че да. Но пуснах глас за "така трябва", защото първо на първо трябва висше образование. Веднага продължавам с втората част:
svetlinka написа:според мен на тази възраст трябва или да си много талантлив или много гениялен за да знаеш със сигурност какво искаш да учиш (респективно да правиш с живота си)
вие какво мислите?
Това за гениалността е така. Малко хора влизат по първо желание :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Не че влизането по първо желание е кой знае какво постижение, но много се изкефих лично аз, като си влязах в акаунта на КСК-то и всичко надолу беше елиминирано - чертата стоеше на първа позиция 8) 8) 8) 8) 8) В този ред на мисли, няма как да не кажа, значението- че това съм искал и към това съм се ориентирал много преди КСК-то.
И Светлинка, ако още не можеш да свършиш тази тривиална работа... да си подредиш желанията... лошо :(
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Re: Защо е всичко това :)

Мнение от nrggirl »

iliyan написа:Това за гениалността е така. Малко хора влизат по първо желание :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Не че влизането по първо желание е кой знае какво постижение, но много се изкефих лично аз, като си влязах в акаунта на КСК-то и всичко надолу беше елиминирано - чертата стоеше на първа позиция 8) 8) 8) 8) 8) В този ред на мисли, няма как да не кажа, значението- че това съм искал и към това съм се ориентирал много преди КСК-то.
Този път не съм съгласна с теб, iliyan, наистина малко хора знаят на 20 години какво искат от живота. Аз искрено се възхищавам на такива хора, но за себе си знам, че да те приемат на първо място на първо желание и на първо класиране въобще не означава, че си сигурен какво искаш. И до ден днешен продължавам да се чудя дали съм си на мястото, да ти кажа усещането не е особено приятно :roll: 8) ...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
AILA
В началото бе словото

Мнение от AILA »

Ако не чувстваш дадена специалност като призвание, по-добре изобщо не кандидатствай за нея. Няма смисъл просто.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

AILA написа:Ако не чувстваш дадена специалност като призвание, по-добре изобщо не кандидатствай за нея. Няма смисъл просто.
То па като си мислиш,че ти е призвание, те се опитват да те убедят в обратното още от момента, в който влезеш. Аз си мечтаех да уча филология,вярвах,че ми е призвание (и още го вярвам) . Сега ми иде да се гръмна, че я записах...Така че специалностите далеч не са това, което очаквате и това,което пише в справочника.
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Аз си влязох на 1во желание и съм мн доволен от това и точно това искам да уча 8)
Astral in da house...
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

nrggirl написа:Този път не съм съгласна с теб, iliyan
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Astral4o написа:Аз си влязох на 1во желание и съм мн доволен от това и точно това искам да уча 8)
И аз така :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Astral4o написа:Аз си влязох на 1во желание и съм мн доволен от това и точно това искам да уча 8)
Е, дано на есен и аз така да се хваля :lol:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами примерно много хора, като влизат нещо, твърдят, че не са го искали и искали нещо друго, но после страшно им харесва и казват, че именно това им е било призванието...Тъй че и това си е шанс... :wink:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Естествено, че става така. Ти, като следваш нещо, се запознаваш с него в дълбочина. Наистина, от някакви книжки и приказкит на тоя-оня не можеш да си изградиш кой знае каква представа. А какво да кажат хората, които се интересуват от много неща и се чудат кое им е на сърце? И тяхната не е лесна.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Аз се надявам да уча висше защото аз искам. Това че всички са тръгнали да учат висше не ме интересува, и см да съм, и цяла Б-я да учи ми е все тая. (е ако е цяла БГ е добре,ще има повече образовани хора). Нашите също не са ме пришпорвали, още от 7 клас ме оставят сам да взимам решенията свързани с образованието ми. Искам да уча висше, защото искам да излезе нещо от мен, мисля за бъдещето си. НЕ искам да живея мизерен живот като чистач на градинките, или сервитьор (нямам нищо против чистачите и сервитьорите :) ) ... макар че както е тръгнало скоро и за тези професии ще искат висше. Относно специалността..в никакъв случай не мисля че съм призван за тази професия, просто това ме влече и ми е интересно, а и мисля че има бъдеще в тази сфера (информатика, КН и т.н. ще се пробвам).

Надявам се всеки от нас да го приемат на първо желание :) Успех на изпитите, с някои от вас ще се видим на 7 май :) ;)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

За жалост това, че си висшист,не ти гарантира, че няма да преживяваш като чистач или сервитьор... :lol: :(
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

svetlinka,и преди съм ти казвала,че от 9 клас знам какво точно искам да работя и просто трябваше да си избера специалност,която да ме подготви най-добре за тази професия :) .А за родителите ми-и представа си нямам баща ми каква иска да стана,а майка ми смяташе,че е най-подходящо за мен да стана журналистка.Не мисля,че е правилно за толкова важно нещо да се слушат родителите,все пак това е нашия живот,не техния.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”