Въпрос за образуване на оценка за стипендия .

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

loserrrr
От дъжд на вятър

Въпрос за образуване на оценка за стипендия .

Мнение от loserrrr »

Здравейте,
Искам да Ви попитам нещо свързано с образуването на оценката за стипендия.По принцип винаги съм си знаел, че тя се образува като се вземат оценките от предните 2 семестъра от СУСИ и средноаритметичното им е моята състезателна оценка.Винаги е било така.

Тази година, летният семестър си взех 2 изпита, които не успях да взема предната година летния семестър.Тоест, това са оценките, които не трябва да участват в образуването на състезателната ми оценка(Според мен) за тазгодишния зимен семестър, НО в СУСИ те излизат като изпити, които съм взел през тази лятна сесия и съответно са добавени в съответната графа(летен семестър на учебната 2012-2013).Сега като се образува оценката ми за летния семестър на тази година, която мина, те участват и ми свалят успеха в СУСИ.

Просто исках да Ви попитам, как точно ще се образува оценката ми за летния семестър на учебната 2012-2013(тази която мина).Тези оценки ще участват ли в образуването на състезателната ми оценка или не?
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Re: Въпрос за образуване на оценка за стипендия .

Мнение от Snow-White »

Не би трябвало да участват. Участват само редовните предмети, които си имал през въпросния семестър.
ИзображениеИзображение
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Не мога да повярвам,че все още има студенти,които вярват на СУСИ :) и според мен не би трябвало,но най-добре отиди в отдел студенти,там ще ти кажат със сигурност :)
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Благодаря Ви за отговорите.Утре ще попитам, но по принцип, не сте прави :lol: . В моят факултет(ФМИ) имаме изборни дисциплини, които трябва да изберем и запишем и те винаги са участвали в балообразуването.Смисъл, не участват само оценките от редовните предмети :)
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

loserrrr написа:Благодаря Ви за отговорите.Утре ще попитам, но по принцип, не сте прави :lol: . В моят факултет(ФМИ) имаме изборни дисциплини, които трябва да изберем и запишем и те винаги са участвали в балообразуването.Смисъл, не участват само оценките от редовните предмети :)
Да и при нас в ГГФ е така,само че твоят въпрос беше малко по-различен.Би трябвало сега като кандидатстваш за стипендия да ти се вземат само оценките от последните 2 семестъра(последният летен и последният зимен) :)
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Добре, ако все още някой се итнересува, ще се опитам да внеса яснота по ситуацията.

Днес ходих до отдел студенти на ФМИ за да попитам как точно стоят нещата.Служителката ми каза, че ако изпитите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ от предходната година, тогава те не трябва да се включват в балообразуването, тоест, проблемът е в СУСИ, че ги добавя към оценките от последният семестър.НО ако изпитите за били ИЗБИРАЕМИ, независимо от коя година и кой семестър, те задължително се добавят в семестъра, през който са взети, независимо кога са записани. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”