Практики за релаксация и почивка

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Практики за релаксация и почивка

Мнение от Мила »

Или иначе казано: какво правите, за да рестартирате? Когато дойде онзи момент, в който имате толкова много работа, лични аганжименти и отговорности, че чувствате как мозъкът ви се разстапя и започва да тече през ушите.

Лично аз съм открила, че в такива моменти изключително добре ми действа разместването на мебели :mrgreen: (обаче това не работи, когато съм скапана от умора)
Предполагам, че има хора, които правят йога или медитират. Или пък спамят из форума.
Не бъдете срамежливи, кажете си.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Практики за релаксация и почивка

Мнение от ники »

Спортувам. Действа изключително разтоварващо. Ако ми е много натоварено, гледам направо да се скапя от умора.

Ако пък вече съм скапан и пак не помага, гледам научнопопулярни филмчета за вселената :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Стягам се и си довършвам работата. Крепи ме мисълта, че когато цялата лудница приключи, ще си отделя няколко дни само за себе си, в които да правя каквото си поискам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Ям,слушам музика и ако имам физическите сили - спортувам. А,да,за спане да му е минавало през ум на някого? Лесно се отпуска мойта душа. :lol:

ПС: Е при мен е същата работа като при Слайтър,само че с музиката. При подходящ подбор лесно ме вкарва в друг,по-приятен филм. Не се изисква чак такова въображение,по-скоро вкус. :lol:
Последно промяна от Надежден Случай на 08 Юли 2013, 18:30, променено общо 1 път.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

гледам филми/сериали... (и по-рядко някакви игри на компа, ако не съм толкова изморен)
но сериалите са просто... special-selection-drama-psycho-emotional-и т.н. Номера е да се постигне ефекта "клин - клин избива" :D колкото повече са те ядосали през деня, толкова по-емоционално-разтърсващ сериал/филм си пускаш вечерта :D
лягам на леглото, гася всички лапми, прозорци и т.н. мятам си юргана и се разцепвам 3+ часа, без да мръдна поглед от екрана... действа като alternate reality, направо се потопяте в сюжета и героите, естествено ако е достатъчно добър сериалът / филмът. Но аз си ги подбирам специално точно за такива случаи.
На другата сутрин като вървя към работа и мисля само за това вместо за някакви бастуни дето ще ме ядосват цял ден :)
Естествено с някви мижави ситкоми, няма да стане, трябва да е нещо стабилно.

С музика също става, но там трябва по стабилно въображение, за да се откъснете от реалността.
한류
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не мислите ли, че за един мъж има само 1 общопризнат начин да релаксират себе си, натоварвайки някоя от ръцете си?
Нека в тази тема се преброим колко сме мъжете у форомо!

И тъй като не е прилично да употребяваме такива изрази извън скрития секс-раздел, ще ползваме следното изречение за евфемизъм: "Поддържам доброто си настроение и се отпускам като масажирам домашната си невестулка по главата"

Та, по темата, аз например слушам музика, гледам филми, чета уикипедия, масажирам домашната си невестулка по главата и т.н.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ako съм уморена, лягам да спя.
ако съм изпушила от информация, хващам гората и се крия във вилата една две седмици - котки, птички, пчелички. пека се се под чадъра, като ми стане горещо се мокря с маркуча (градинския)
la douleur exquise
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Спя, ако ми е възможно. Обикновено не ми е, щото ме тормози мисълта за купищата задачи. :) Ако не спя, значи не съм достатъчно скапана и обикновено си довършвам задачите. Такива неща като филми, музика ... когато ми е наистина натоварено нямам сили дори за втренчване в екрана ^^

При пренатоварването с информация, характерно за сесиите, правя всичко друго, но не и да уча :)
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Чистя. Домакинската работа ме разсейва много ии.. ми действа терапевтично. Дори само да си подредя бюрото и вече съм една идея по-настроена за учене например.

Иначе задължително условие е да съм сама вкъщи, когато се захвана с чистене/миене/ оправяне. :)

Друго нещо, което съм забелязала, е че колкото по-напечено ми е в момента, толкова по-тежка музика ми се слуша. :bounce:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Аз се опитвам да медитирам напоследък, ама не съм сигурна колко ми се получава, защото понякога заспивам...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Взимам душ. Ако ще и да нямам време, кеся в банята половин-един час, ей така, гледам празно нанякъде и слушам водата. Приемам го като време за себе си. После се стягам и довършвам каквото трябва.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

FloWersOfEviL написа:Взимам душ. Ако ще и да нямам време, кеся в банята половин-един час, ей така, гледам празно нанякъде и слушам водата. Приемам го като време за себе си. После се стягам и довършвам каквото трябва.
Да, това е много яко. И аз го правя. Само малко се нарушава моментът на релакс, когато вашите започнат да ти тропат по вратата и да крещят, че водата е с пари, ама се преживява. :)
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
ninchetooo
Пишете, о, братя
Специалност: история
Курс: втори

Мнение от ninchetooo »

Рисувам си, :connie_jackinabox: гледам филми, :~:s спамя във форума, :viannen_111: къпя се, спя и разбира се, се абстрахирам напълно от поставените задачи, които са ме поставили в тази ситуация. А когато причината да съм изпушила от информация е даден изпит от сесията, тогава най-забавно става когато раздават изпитните комплекти или ме изпитват устно. Потвърдено е, че дори преди това да си знам горе долу нещата, в този момент имам чувството, че абсолютно нищо не знам, става ми весело и по-някакъв чудодеен начин излизам от ситуацията. (Да се надявам и утре този метод да подейства... :Laie_97: ).
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Пипам се :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

значи... ако мога да обобщя универсалната техника за релакс при съвместно съжителство:
жената се пребира и почава да лъска пода и прозорците
мъжът се пребира и... почва да лъска
:lol: :lol: :lol:
семейна идилия
한류
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”